Priporočamo turnir

JUVENTUSU veliki finale

Objavljeno : 25.05.2017
  • Tirno osvojil Juventus

A ne v ligi prvakov temveč na turnirju s številnimi presenečenji v Tirni. Mednje sodi zgodnje slovo enih favoritov - Joker teama, a tudi zmagovalci so se pošteno namučili. Za zmago ima ogromno zaslug naj vratar Marko Đeković, saj so v finalu šele po penalih ugnali ŠD Mlinše z naj strelcem Janezem Močnikom Guno. Tretji so bili ŠD Škafarji.

POROČILO ORGANIZATORJEV:

V soboto 20.5.2017 in nedeljo 21.5.2017 je potekal 14. memorial Sašota Lovše v Tirni nad Zagorjem ob Savi. Udeležilo se ga je 15 ekip, ki so bile razvrščene v 5 skupin po tri. V predtekmovanju je ekipe pričakalo hladno in deževno vreme.
Že v skupinskem delu smo videli nekaj odličnih in napetih tekem. Za manjše presenečenje so poskrbeli igralci ekipe NČ Tazga, ki so po hudem boju (3:3 po rednem delu) izločili lanske zmagovalce turnirja Joker team. V izločilne boje so se poleg domačih fantov iz Tirne uvrstile še: ŠD Čolnišče, ŠD Škafarji, ŠD Mlinše, ŠD Mlinše 2, NČ Tazga, ŠD Sava in Juventus.

REZULTATI:

ČETRTFINALE:
ŠD Škafarji – ŠD Sava 3:0 
(2X Moneta, Nahtigal)
Igralci ekipe Škafarji so udarno začeli in hitro povedli. Po začetnem vodstvu pa tekmo dobro vodili in pripeljali mirno do konca.

ŠD Čolnišče – ŠD Tirna 0:2 
(Knez D, Zore)
Veliko gledalcev je komaj čakalo tekmo domačih fantov. Šlo je za ' hribovski ' derbi. V taktični tekmi so več zbranosti in natančnosti prikazali domači in se na veliko veselje navijačev uvrstili v polfinale.

Juventus – NČ Tazga 1:0
(Petrović)
Tretja tekma četrtfinala je po pričakovanjih postregla z veliko lepega nogometa. Po neizkoriščenih priložnostih na obeh straneh, so igralci Juventusa zadeli pet minut pred koncem tekme in uspešno zadržali prednost.

ŠD Mlinše – ŠD Mlinše 2 0:0 (3:2 (p))
V zadnji četrtfinalni tekmi sta se med seboj pomerile ekipe iz športnega društva Mlinš. Učenci (Mlinše 2) so se odlično upirali svojim učiteljem. Po rednem delu ni bilo zmagovalca, zato so o napredovanju odločali kazenski streli. Več sreče so imeli igralci prve ekipe iz Mlinš.

POLFINALE:
ŠD Škafarji – Juventus 1:5
(avto gol; Artner,Kovačevič, Učakar, Petrović, Bojkić)
V prvem polfinalu smo videli odlično igro Juventusa. Skozi celotno srečanje so narekovali tempo igre. Škafarji so si pripravili nekaj zrelih priložnosti, vendar je vratar v vrstah Juventusa (Marko Đeković) poskrbel, da so ostale neizkoriščene.

ŠD Tirna – ŠD Mlinše 1:5
(Žibert; 4X Guna Močnik, Trdin)
V drugem polfinalu so zaigrali domači fantje proti ekipi iz Mlinš. Igralci Mlinš so pokazali svojo najboljšo predstavo na turnirju in suvereno dobili tekmo. Izkazal se je Janez Močnik Guna, ki je 4x matiral vratarja Tirne. V drugi polovici drugega polčasa so domači poskušali z igro z vratarjem in hitro zadeli za 4:1. Za kaj več je zmanjkalo moči in zbranosti. Končni rezultat je postavil vratar Mlinš Borut Trdin.

Za 3. mesto:
ŠD Škafarji - ŠD Tirna (4:3 (p))
(po streljanju 6m)
V boju za najnižjo stopničko sta se v kazenskih strelih pomerili ekipi ŠD Škafarji in ŠD Tirna. Po seriji treh na vsaki strani nismo dobili zmagovalca, saj so bili strelci  zelo zanesljivi. V nadaljevanju sta breme nase prevzela Rok Knez (ŠD Tirna) in Gašper Starc (ŠD Škafarji). Več zbranosti je zadržal Starc in s tem priigral Škafarjem tretje mesto.

FINALE:
ŠD Mlinše – Juventus 1:1 
(Močnik Guna; Škorić)
(po streljanju 6m zmaga Juventusu) 

V velikem finalu so se srečali stari znanci zadnjega obdobja. Po pričakovanjih smo gledali, zelo izenačeno tekmo. V prvem polčasu smo videli nekaj lepih akcij, vendar so mreže ostale nedotaknjene. Na začetku drugega dela je za veselje v taboru Juventusa poskrbel Irnes Škorić, ko je neubranljivo zadel za vodstvo z 1-0. Ekipa iz Mlinš je v zadnjih 5 minutah stavila na vse ali nič in zaigrala z vratarjem v polju. Po lepi kombinaciji celotne ekipe je zadel na tem turnirju nezgrešljivi Janez Močnik Guna in poskrbel za veliko navdušenje med gledalci. Do zadnjega sodnikovega žvižga je rezultat ostal poravnan na 1:1. V strelih iz 6m so imeli več sreče igralci Juventusa in se po 3 letih spet veselili zmage v Tirni.

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI:
Naj vratar: Marko Đeković (Juventus)
Naj strelec: Janez Močnik Guna (ŠD Mlinše)

KONČNI VRSTNI RED:
1. Juventus
2. ŠD Mlinše
3. ŠD Škafarji
4. ŠD Tirna
5. Nč tazga
6. ŠD Mlinše 2
7. ŠD Sava
8. ŠD Čolnišče

POSTAVE NAJBOLJŠIH EKIP:
Juventus: Marko Đeković, Damijan Artner, Marko Šarković, Irnes Škorić, Sašo Kovačevič, Sebastjan Učakar, Dragan Petrovič, Dejan Bojkić
ŠD Mlinše: Borut Trdin, Janez Dolinšek, Urban Kralj, Tim Lipovšek, Tilen Strmljan, Janez Močnik Guna, Nik Smrkolj, Anže Gorišek
ŠD Škafarji: Gašper Starc, Aleš Knez, Andrej Knez, Nejc Koporec, Primož Moneta, Matjaž Sešlar, Matej Sešlar, Tomaž Nahtigal, Nejc Arnež
ŠD Tirna: Drnovšek Andraž, Knez David, Knez Rok, Molka Boris, Zore Sandi, Žibert Matevž, Lovše Nejc, Taškar Nejc, Pečar Domen, Jenko Drago

Prispevek in foto: ŠD Tirna (Andraž Drnovšek)
Naključni turnirji

 Turnir LEDINE 2019

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .