VII.turnir Brcnimo rasizem v Zagorju

4+1

29.09.2018 - Zagorje ob Savi, Slovenija - Regija: SLO - Osrednja
Organizator: O.S.A. Zasavje, Mladinski center Zagorje ob Savi, ŠKLAB - klub zasavskih študentov - Žoga: Neodbojna - Lokacija igrišča: Proletarec

Letošnji zagorski nogometni turnir Brcnimo rasizem bo potekal v soboto, 29. septembra, na asfaltnem igrišču Proletarec ob Mladinskem centru Zagorje ob Savi.

Osnovna ideja turnirja, ki je del širše iniciative Brcnimo rasizem, temelji na boju proti rasizmu v najširšem pomenu. Ne gre namreč le za izključevanje in zatiranje na podlagi barve kože ampak za vsa ostala izključevanja ter oblike sovraštva, izkoriščanja in potiskanja ljudi na družbeni rob. 

V zadnjih letih se je tudi v Sloveniji, po začetku tako imenovane »migrantske krize«, eksplicitno povečala sovražna atmosfera ter razmere v družbi in javnem prostoru. Veliko več je družbeno sprejemljivih izrazov rasizma, nacionalizma, ksenofobije, sovraštva in nestrpnosti do »drugačnih«. Zato so nogometni turnirji v sklopu iniciative Brcnimo rasizem v današnjem času še toliko bolj pomembni. 

Na turnirjih se namreč lahko družimo in zabavamo vsi, ne glede na to, kako izgledamo, koga imamo radi, od kod prihajamo ali v kaj verujemo ter spoštujemo sočloveka na način, ki ne temelji na potrošniški logiki. Temeljna ideja turnirjev Brcnimo rasizem je v tem, da preko skupnostnega kulturno-športnega dogodka zgradimo alternativo obstoječim razmeram v družbi. Tu se rojevajo in širijo ideje ter prakse, s katerimi gradimo drugačno družbo in navsezadnje drugačen nogomet, namenjen vsem.

PRAVILA:

Igra se 4+1.

Osnovna pravila turnirja, ki se lahko do samega turnirja še nekoliko spremenijo, najdete na povezavi: https://www.facebook.com/notes/898818790206187/ 
Igralo se bo po ljudskih pravilih rekreativnega malega nogometa (ekipe 4+1, polodbojne žoge velikosti 4, neomejeno menjav, golman brez omejitev...).


Prijavnina: 0 €

Turnir nima prijavnine


Rok prijav: 27.09.2018 do 12:00

Prijave do 27. septembra 2018.
Prijave zbiramo na: https://bit.ly/2Q4Muu7 
Prijave zbiramo do zapolnitve tekmovalnih mest (12 ekip).
V primeru velikega zanimanja pa bomo razmislili o morebitnih možnostih razširitve turnirja na 16 ekip.


Žreb: 27.09.2018 ob 12:30. Lokacija: Zagorje ob Savi

ČETRTEK, 27.9., ob 12:30

Facebook live posnetek uradnega žreba bo na Facebook strani Nagradni sklad : Pokali
1. mesto: Pokal
2. mesto: Pokal
3. mesto: Pokal

Nagrade naj posameznikom:
Pokali za naj igralca, strelca in vratarja

Informacije in prijave:
Marko 040 699 097
      Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .