Priporočamo turnir

BRCNIMO RASIZEM - z žogo proti rasizmu!

Objavljeno : 21.04.2017
  • Erik Cantona - BRCNIMO RASIZEM

Na ljubljanskih Poljanah bo 29.aprila tretjič izveden projekt BRCNIMO RASIZEM! Turnir, ki premika meje v glavah, v resnici pa nas le vrača k temeljnim prvinam športnega FAIR PLAY-a: spoštovanju vsakega nasprotnika, viteškemu nadigravanju in uživanju v igri. Vrednotam, ki si morajo danes, žal, znova izboriti prostor v našem (ne samo športnem) vsakdanu!

Ker se ideja projekta ujema z našo filozofijo promoviranja športnega FAIR PLAYA, sodelujemo kot medijski pokrovitelji. Pri turnirju »BRCNIMO RASIZEM« tekmovalna plat ni v ospredju, zmagovalna je že sama ideja, h kateri sodi tudi simbolična prijavnina 10ih € (če jih ekipa želi/zmore prispevati). Sodelujejo lahko tudi mešane ekipe moških in žensk, prijave zbirajo do 27.4. do 18:00 na e-mail: brcnimo.rasizem@gmail.com.

Tukaj si preberite vse podrobnosti o turnirju

Letos, med že prijavljenimi ekipami, že drugo leto zapored sodelujejo članice pevskega zbora Kombinat, organizatorji pa so pripravili tudi promocijski video:

 Z žogo proti rasizmu in fašizmu!

Ste ljubitelji nogometa, ampak vam gre na živce, ko se ljudje zraven vas na stadionu derejo rasistične slogane? Vas moti seksizem na tribunah? Nasilje policije nad navijači? Vse to so postali sestavni deli sodobnega nogometa, ki jih nočemo gledati na naših stadionih.

Iniciativa Brcnimo rasizem z nogometnim turnirjem opozarja na problematiko rasizma tako lokalno kot tudi širše. Vsi, ki smo na turnirju, prispevamo k njegovi organizaciji. To vključuje pripravo prostora, turnirja, igro, delavnice, okrogle mize in druge aktivnosti, kamor se vključujejo različne skupine, posameznice in obiskovalci ter tako skupaj gradimo prostor za premislek in debato o oblikah izključevanja in načinih boja proti njim. Vsi, ki sodelujemo na turnirju, si želimo dober nogomet in sodelovanje onkraj mej, hierarhij ter sovraštva. Ustvarjamo samoorganizirano skupnost, ki spodbuja družbeno odgovornost in strpnost.

Zametki inciative Brcnimo rasizem segajo v leto 2009, ko je Fronta za svobodo svetov v okviru Antifašističnih dni akcije organizirala prvi tovrstni nogometni turnir v Ljubljani. Ta je bil sprva zamišljen kot enkratni dogodek, a je anarhistična skupina OSA Zasavje v njemu prepoznala potencial za dolgoročno delovanje tako na področju nogometa, kot tudi antirasistične akcije. Naslednji turnir se je odvijal v Zagorju ob Savi leta 2012. Od takrat vsako leto poteka v Zagorju, od leta 2015 pa se odvija tudi v Ljubljani. Ta praksa je padla na plodna tla tudi v drugih krajih, na primer v Trbovljah in v Ormožu. Z brcanjem rasizma želimo seči še dlje, zato pozivamo čim več različnih skupin, da same organizirajo nogometni turnir v svojem kraju in tako ozaveščajo lokalno prebivalstvo. S tem lahko tudi pokažemo, kako pomembna sta vključevanje in solidarnost pri gradnji samoorganiziranega nogometa in nehierarhične skupnosti ter utrjevanju in širjenju prijateljskih vezi.

Pri pripravi turnirja lahko sodeluje prav vsak! Za samoorganizacijo potrebuješ le lokalno nogometno igrišče in skupino ljudi z nekaj dobre volje. Za pomoč pri organizaciji se lahko obrneš na FB: https://www.facebook.com/brcnimo.rasizem in e-mail: brcnimo.rasizem@gmail.com

Pridruži se nam v soboto, 29. aprila ob 10:00 na na igrišču ŠRC Poljane, v Ljubljani. Več o dogodku: https://www.facebook.com/events/406329116408753/

Porušimo zidove sovraštva, zgradimo mostove prijateljstva!

Prispevek in foto:
Brcnimo RasizemNaključni turnirji

18.SANDIJEV MEMORIAL 2018 

18.SANDIJEV MEMORIAL 2018

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .