Priporočamo turnir

10 turnirjev – 10 zmagovalcev

Objavljeno : 24.12.2018
  • Zmagovalci turnirja na Radljah ob Dravi
  • Drugo mesto za ekipo Solna soba
  • Skupinska naj treh ekip v Radljah ob Dravi

V Radljah ob Dravi so na jubilejnem 10.turnirju, dobili še desetega različnega zmagovala. To je postala ekipa Nova 6 d.o.o., ki je pokazala železne živce pri izvajanju penalov, saj so na ta način dobili tako finalno kot četrtfinalno srečanje. Zato ne čudi, da so imeli naj vratarja (Marko Đeković) in strelca (Jaka Bizjak). Drugo mesto je pripadlo Solni sobi, tretje pa je osvojilo KMN Brezno.

Poročilo organizatorjev:
Dne 15.12.18 je v Športni hiši Radlje ob Dravi, drustvo za razvedrilne dejavnosti Ludo, organiziralo že 10.tradicionalni turnir v futsalu. Kot se za okrogel jubilej spodobi, smo se v ta namen še posebej potrudili. Zagotovili smo sodnike 1.slovenske futsal lige, izvedli smo prenos žreba, pripravili internetno stran,  prav tako pa si je bilo mogoče vse tekme izločilnih bojev ogledati v živo na youtube kanalu.

Turnirja se je udeležilo 24 ekip, gledalci pa so lahko uživali v 39 tekmah. Ekipe so bile razvrščene v 8 skupin iz katerih sta dve najboljši napredovali v izločilne boje. V tej fazi tekmovanja so gledalci  najbolj pričakovali razplet v skupinah G in H. V skupini G je za prvo mesto v skupini  ekipa AC Ravne Peugeot nekoliko presenetljivo premagala ekipo Nova 6 d.o.o. V skupini H pa se je morala od nadaljevanja turnirja poslovit zelo kvalitetna ekipa TTG.

Med tekmami osmine finala velja omeniti nekoliko presenetljivo napredovanje KMN Brezna proti Gužva baru in eno najkvalitetnejših tekem na turnirjum med ekipama Gostilna pri ovinku Ptuj in Nova 6 d.o.o.. Četrtfinalista je določil Jaka Bizjak (Nova 6 d.o.o.) z edinim zadetkom na srečanju.

V prvi tekmi četrtfinala so zmagovalci turnirja 2016 Solna soba premagali lanskoletne finaliste Bosa dama z rezultatom 3:0. Sledilo je vnovično presenečenje s strani KMN Brezno, saj so po izvajanju kazenskih strelov premagali Bar 10 iz Voličine. Tretji polfinalisti so postali igralci Koretbaua, ki so v zelo napeti tekmi s 3:1 premagali AC Ravne Citroen. Sledila pa je poslastica turnirja med Novo 6 d.o.o. in ŠD Klošter Gradbeništvo Jani, saj so slednji preko Jana Sredenška izenačili na 3:3 v  zadnji sekundi tekme. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov, pri katerih pa je bila nova 6 d.o.o. uspešnejša.

V zelo napetem in izenačenem prvem polfinalu je v zadnji minuti srečanja Aleš Garmut Solni sobi zagotovil mesto v finalu, v drugem pa je KMN Breznu zmanjkalo moči in Nova 6 d.o.o. je suvereno slavila z rezultatom 4:0.

Zaradi incideta in nešpotrnega obnašanja igralcev Korektbaua po polfinalni tekmi smo bili organizatorji prisiljeni ekipo izločiti iz turnirja, tako da je tretjo mesto osvojilo KMN Brezno.

Sledilo pa je težko pričakovano finale med ekipama Solna soba in Nova 6 d.o.o..
Srečanje je minilo v tipanju nasprotnikov, saj nobena ekipa ni pretirano tvegala, saj so se oboji zavedali, da je lahko že najmanjša napaka usodna. Tako je srečanje minilo brez zadetkov in smo zmagovalca dobili po izvajanju kazenskih strelov. Pri  le-teh so bili uspešnejši igralci ekipe Nova 6 d.o.o. in s tem postali že deseti različni zmagovalec  desetih turnirjev v organizaciji LUDO DRUŠTVA!

Organizatorji se ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi turnirja;  prostovoljcem, sponzorjem, donatorjem, sodnikoma Urošu Hozyanu in Jasminu Mustafiću…

Za konec pa se moram žal še enkrat dotaknitI omenjenega neljubega dogodka po prvem polfinalnem obračunu. Potrebno je poudariti, da nešportno obnašanje z grožnjami po fizičnem obračunu sodniku, nasprotniku, organizatorjem itd. preprosto ne sodi na športne prireditve in ogranizatorji turnirja v Radljah bomo naredili vse, da se takšni dogodki ne bodo več ponavljali in bomo tudi v prihodnje iz turnirja izključiLi vse posameznike oz. ekipe, če bo to potrebno, pri čemer nam bo popolnoma vseeno, ali gre za nogometne analfabete, nogometne zvezdnike oz. njihove prijatelje! Organizatorji se trudimo, da bodo imeli vsi nastopajoči enake, poštene pogoje, pa najsi gre za sojenje, žreb, toplo vodo v garderobi ali hladno pijača in zatorej pričakujemo korekten, športen odnos tudi s strani ostalih udeležencev turnirja, saj bodo le tako ostali vsem skupaj prijetni spomini!

Vsem ekipam, ki ste pripomogle k kvalitetnem in športnem dogodku, se lepo zahvaljujemo in vsem skupaj želimo mirne praznike in veliko športnih uspehov v letu 2019, ter vas v upanju po ponovnem obisku leta 2019 lepo pozdravljamo!

Poročilo in foto: 
Ludo društvo, Izidor Krebs

REZULTATI:
ČETRTFINALE:
Solna soba - Bosa dama 3:0
(Pintarič, Garmut 2x)
Bar 10 Voličina - KMN Brezno 0:0p
AC Ravne Peugeot - Korektbau 1:3
(Šajmovič;  ???)
ŠD Klošter Grad.Jani - Nova 6 d.o.o. 3:3p  
(Sredenšek 2x, Grubelnik; Bizjak 2x, Kazič)

POLFINALE:
Solna soba - Korektbau 2:1
(Neumaister, Garmut;???)
KMN Brezno - Nova 6 d.o.o. 0:4
(Bizjak 2x, Kazič 2x)

FINALE:
Solna soba - Nova 6 d.o.o. 0:0p

NAJ POSTAVA TURNIRJA:
Marko Đeković (v), Jaka Bizjak (z 8 zadetki tudi naj strelec), Staš Kazič (vsi Nova 6 d.o.o.), Aleš Garmut, Uroš Neumaister (oba Solna soba)

POSTAVE NAJ EKIP:
1.mesto - Nova 6 d.o.o. (Marko Đekovič, Dragan Petrović, Kemo Hamulić, Irnes Škorić, Aleksandar Radonjić, Jaka Bizjak, Staš Kazič)Ž
2.mesto - Solna soba (Jan Kozar, Aleš Črešnik, Uroš Neumaister, Dejan Pintarič, Jure Tertinek, Matic Grušovnik, Aleš Namestnik, Aleš Garmut, Sebastjan Pinter)
3.mesto - KMN Brezno (Širec, Aljaž Žižmond, Andraž Fridrih, Klemen Žižmond, Jaka Rožman, Mitja Turner, Miha Fric)

  • Naj peterka v Radljah ob Dravi 2018
  • Zmagovalci - Nova 6 dooNaključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .