Priporočamo turnir

AM – DE tudi v Vrhpolju najboljši

Objavljeno : 13.07.2018
  • Naj peterka v Vrhpolju
  • Vrhpolje - dobri razlogi za kampiranje pri šanku

Odlične ekipe, izenačena srečanja že od skupinskega dela dalje, zgodnji izpadi nekaterih favoritov, številne odločitve po penalih in tesni izidi so zaznamovali 11. Binetov memorial. Za nianso več od ostalih je pokazala ljubljanska ekipa AM-DE, ki je v finalu 2-1 ugnala branilce naslova, Soccerose. Slednje je potolažila lovorika naj igralca, vratar in strelec pa sta člana zmagovalcev

Poročilo organizatorjev:
Športno društvo Vrhpolje je v petek 6. in v soboto 7. julija 2018 organiziralo že 11. Binetov memorial, katerega se je letos udeležilo 17 ekip. Organizatorji smo za razliko od nekaterih drugih turnirjev imeli srečo z vremenom, saj je turnir potekal v pravem prijetnem ozračju za igranje futsala, kar je razveselilo sodelujoče ter obenem privabilo izjemno število gledalcev. 

Na prvi tekmovalni dan smo organizatorji razdelili ekipe v dve skupini po štiri ekipe kjer so v četrtfinale napredovali prvouvrščeni ekipi. V soboto pa so ekipe bile razdelejen v tri skupine po tri kjer so napredovale vse prvouvrščene ekipe ter po statistiki najbolša drugouvrščena. V petek so tako v četrtfinale napredovale ekipe Fatamorgana in Vrhpolje iz skupine A ter Avto Ar-Ta in lanskoletni zmagovalci Socceross iz skupine B.
V soboto popoldne so se v četrtfinale kot prvo uvrščene uvrstile ekipe: Mkeršmanc, Boca Barao Loco ter AM-DE, druga najboljša pa je bila ekipa Transport Makovec. Konkurenca je bila zares močna, saj se v četrtfinale ni uspelo uvrstiti ekipi sestavljeni pretežno iz igralcev ND Bilj, ki bodo od letos naprej nastopali v 2.SNL ter močni ekipi z Vrhnike Salkon pod vodstvom Roka Železnika. Gledalci, ki so že v zgodnjih popoldanskih urah napolnili prizorišče, so tako imeli kaj videti, saj se je igral zares kvaliteten futsal že v zgodnji fazi turnirja.

 V četrtfinalu, ki se je začel ob sončnem zahodu, so lahko zelo številni gledalci videli štiri precej izenačene tekme med katerimi so se dve odločile šele po streljanju 6 metrovk. Najprej sta se pomerili ekipi Mkeršmanc ter AM-DE. Slavili so slednji predvsem po zaslugi odličnih potez posameznikov ekipe.
V drugem četrtfinalu sta se pomerili ekipi Socceross in Boco Barao Loco. Po razburljivi tekmi, kjer ni manjkalo ostrine in vrhunskih potez igralcev,  je potnika v polfinale odločila loterija streljanja 6-metrovk, ki je osrečila Vipavce.
Sledila je za gledalce nekoliko nezanimiva tekma med Fatamorgano ter Transport Makovec, saj se je po rednem delu končala z rezultatom 0:0 po kazenskih strelih pa so po zaslugi obrambe vratarja slavili fantje iz Črnega Vrha.
Nato pa je sledilo zadnje četrtfinale in prava poslastica za gledalce. Pomerili sta se ekipi Avto Ar-Ta (Brkič, Ljubljankič, Mehič, Grgič) in domačini iz Vrhpolja. Tekmo so slednji odlično odprli in že po nekaj minutah povedli z 2:0, kar pa izkušenih igralcev Avto Ar-te ni zmedlo saj so s petim igralcem v polju prišli do izenačenja. Domačini so se s pomočjo odlične publike, ki jih je bodrila celotno tekmo uspeli zbrati in vrniti v igro z dvema zadetkoma v prazna vrata in tako postavili tudi končni izid tekme 4:2 za Vrhpolje.  

Sledila je prva polfinalna tekma med Fatamorgano in Socceross. V dobri tekmi, kjer ni mankalo borbe in dobrih potez, so Soccerosi slavili z rezultatom 2-0 predvsem po zaslugi dobre uigranosti in izkušenj. V drugem polfinalu je ekipa AM-DE  upravičila vlogo favorita in po zadetkih Petroviča, Končana in Kovačeviča 2X  izločila borbene domačine.
Pred pričetkom finala, ki se je začel ob enajstih so poraženci polfinal streljali 6-metrovke, pri katerih so bili natančnejši igralci Fatamorgane.
Veliki finale med ekipama Socceross in  AM-DE so v zanimivi tekmi slavili slednji z 2 proti 1, ki so tako prvič slavili v Vrhpolju.
Nagrado za najboljšega igralca turnirja je prejel Goran Markovič iz ekipe Socceros, najboljši vratar turnirja je postal Edis Kukavica (AM-DE), naj več zadetkov pa je prispeval Sašo Kovačevič  prav tako iz zmagovalne ekipe. V naj peterko turnirja sta se uvrstila še najboljši domači igralec Klemen Sluga ter Matic Jereb iz ekipe Fatamorgana.

Pokal šanka so preprečlivo osvojili igralci Fatamorgane. V tekmovanju v ciljanju pršuta je tokrat slavil Dejan Klemenčič iz ekipe Texas.

V Športnem društvu Vrhpolje smo z letošnjim turnirjem nadvse zadovoljni, saj se je na turnir zopet prijavilo zaželeno število ekip, ki so bile letos res kvalitetne in tako po mnenju velike večine sodelujočih turnir pozicionirale med najmočnejše na Primorskem. V društvu si želimo, da bi turnir tudi v prihodnje ostal sinonim za odličen futsal, veliko število gledalcev in dobro vzdušje. Za letos pa se vsem ekipam zahvaljujemo za udeležbo, sodnikom za korektno sojenje, vsem sponzorjem, velikemu številu gledalcev za obisk ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi prireditve. Vidimo se spet junija prihodnje leto.

Poročilo in foto: ŠD Vrhpolje

 REZULTATI:
ČETRTFINALE:
Mkeršmanc : AM-DE  1:2 (1:1)

Ciuha 1:0, Kovačevič 1:1, AG. Kunc 1:2
Boca Barao Loco : Socceross 1:1 (1:0)

Žnidarčič 1:0, AG. Božič 1:1 * Po kazenskih strelih napredovali Socceross
Fatamorgana : Transport Makovec 0:0 (0:0)

* Po kazenskih strelih napredovali Fatamorgana
Avto Ar-Ta : Vrhpolje 2:4 (2:0)

0:1 Lavrenčič, 0:2 Sluga A., 1:2 Brkič, 2:2 Hamulič, 2:3 Sluga K., 2:4 Žižek

POLFINALE :
Socceross
: Fatamorgana 2:0 (1:0)

Sukanovič 1:0, Marc 2:0
AM-DE : Vrhpolje 4:1 (2:0)

Petrovič 1:0, Kovačevič 2:0, Končan 3:0, Sluga K. 3:1, Kovačevič 4:1

Za 3. Mesto
 zmaga po penalih za Fatamorgana

FINALE :
AM-DE : Socceross 2-1

Kovačevič 1:0, Kovačevič 2:0, Markovič 2:1

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI TURNIRJA:
Naj vratar: Edis Kukavica (AM-DE)
Naj Igralec: Goran Markovič (Socceros)
Naj strelec: Sašo Kovačevič (AM-DE)
Član naj peterke: Klemen Sluga (Vrhpolje)
Član naj peterke: Matic Jereb (Fatamorgana)

KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1. Mesto : AM-DE / Ljubljana

2. Mesto : Socceros / Vipava
3. Mesto : Fatamorgana / Črni Vrh
4. Mesto : Vrhpolje / Vrhpolje

POKAL ŠANKA: Fatamorgana

POSTAVE NAJ EKIP:
AM-DE: Edis Kukavica, Nermin Hasanbegovič, Dragan Petrovič, Saša Kovačevič, Jaka Bizjak, Blaž Končan, Benjamin Tušar
Socceros: Davor Pejakič, Nejc Čibej, Admir Čosič, Sadmir Sukanovič, Roman Marc, Sebastajn Jamšek, Goran Markovič, Bojan Likar in Tadej Čuk
Fatamorgana: Matic Jereb, Matic Rudolf, Matic Marinč, Tomaž Rudolf, Miha Tominec, Dejan Pivk, Uroš Rupnik, Štefan Pivk 
Vrhpolje: Erik Ipavec, Klemen Sluga, Robert Sluga, Aljaž Sluga, Aleksander Bratina, Luka Bajc, Aljaž Smrekar, Rok Lavrenčič, Maxi-Leon Žižek
Naključni turnirji

Destrnik na tartanu

Turnir Vitomarci 2019 - 2.100 € nagradni sklad 

Turnir Vitomarci 2019

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .