Priporočamo turnir

AM-DE suveren v Velenju

Objavljeno : 16.07.2018
  • AM-DE zmagali v Velenju
  • Turnir v Velenju2018

Navkljub težavam zaradi namerno politega olja na prizorišču turnirja, so organizatorji uspešno izpeljali 3. Velenje futsal turnir, ki je privabil številne kvalitetne ekipe in postregel z obilico razburljivih tekem. Zmagovalni pokal je dvignila vrhniška ekipa AM-DE, ki je na krilih naj vratarja Berzelaka in strelca, Aljaža Končana, suvereno korakala do končnega slavja. 

POROČILO ORGANIZAORJEV:
3.TURNIR VELENJE FUTSAL JE ZA NAMI!

V soboto, 23. junija, se je v Velenju odvijal zelo kakovosten malo-nogometni turnir pod nazivom »Velenje Futsal«. Organizatorji so dolgo časa pripravljali vse kar je bilo potrebno in ko so že bili močno prepričani, da bo njihov projekt, kot vedno do zdaj, potekal brez večjih napak in posebnosti, ter na visokem nivoju, se je pripetil incident, ki pa je vodilne in odgovorne za ta turnir le še bolj združil in spodbudil, da bo turnir še boljši, kot so sprva načrtovali.

Namreč, v noči iz petka (22. junija) na soboto (23. junija) je neznanec pred golom na eni strani igrišča polil odpadno motorno olje, kar je seveda odraz njegove primitivnosti in nemoralnosti. Organizatorji so hitro ukrepali ter nadaljnje preiskovanje dogodka prepustili policiji.

Mnogi so bili mišljenja, da turnirja ne bo moč izpeljati po načrtih, a turnir je bil več kot uspešen. Skupinski del se je pričel opoldne, turnir sta odprli ekipi MANCHESTER UNITED SLOVENIJA – ESPRESSO MOMENTO, slednji pa so bili bolj uspešni. Ravno ko se je skupinski del približeval koncu, je ob igrišču bilo moč videti dodobra napolnjene tribune ter gledalce, ki so bili navdušeni nad predstavami nastopajočih.

Nekaj minut čez četrto popoldne, je bila na sporedu prva četrtfinalna tekma med ekipama Espresso Momento in Kažipot Velenje. Med ekipama je bila razlika v kakovosti prevelika. Fantje iz Espresso Momenta so bili zares premočni ter na koncu slavili 4:0.

Nič bolje ni kazalo na drugi 1/4 tekmi, ko sta si nasproti stali Korektbau Velenje ter AM-DE. Fantje iz Ljubljane so za domačine premočni ter na koncu slavili z izidom 1:4.

In ko so bili že vsi mišljenja, da bo to četrtfinale nezanimivo, sta na sceno stopili moštvi Manar GT ter AS Keramičarstvo. Kar nekaj časa ni bilo zadetka, obe ekipi sta igrali zares previdno. Redni del se je končal z rezultatom 1:1, sledilo je izvajanje najstrožjih kazni – in tu so več sreče imeli pri Manar GT-ju.

No, četrta tekma pa je bila bolj podobna tistima prvima dvema. Veterani Velenja na čelu z nekdanjim reprezentantom Zoranom Pavlovićem, so morali priznati premoč veliko mlajši ekipi TTG, ki so napredovali v polfinale turnirja.

Po krajšem premoru je ura pokazala 18:00 in čas je bil za prvo polfinalno tekmo med moštvoma Manar GT in AM-DE. Pričakovanja za to tekmo so bila visoka in vsi smo bili mnenja, da bo to pravi derbi, a žal smo se hitro razočarali. Uigrani fantje iz AM-DE so pokazali vso svoje znanje in hitro pokazali, kdo odhaja v finale. Končni rezultat Manar GT 1, AM-DE 4.

Drugo polfinale TTG proti Espressu Momentu. Po začetnem otipavanju so igralci ekipe Espresso Momento, ekspresno pritisnili na plin in začeli igrati veliko boljše od nasprotnikov ter na koncu slavili z izidom 3:0.

Na eni strani veselje po uvrstitvi v finale, na drugi pa razočaranje po neuspelem polfinalu. A tudi poraženci so se morali hitro zbrati, saj je sledila tekma za 3. mesto. Obe ekipi sta bili že dokaj utrujeni, zato je padel dogovor, da tretje mesto dobimo po izvajanju ''penalov''. Manar GT tudi tokrat ni imel sreče. Osvojili so 4. mesto na turnirju. TTG je v t.i. ''loteriji'' imel fortuno na svoji strani in tako so postali 3. uvrščena ekipa turnirja »Velenje Futsal«.

20:00h – čas za veliko finale! Na eni strani domačini, ESPRESSO MOMENTO, na drugi strani pa ekipa iz prestolnice AM-DE. Začetek tekme je pokazal, da je govora o vrhunskih futsal igralcih, ki zares vedo kaj in kako počnejo. Nekaj prvih minut je bilo zelo napetih, čakali smo prvi zadetek, ki so ga naposled le dosegli fantje iz AM-DE. In ko smo mislili, da bo sedaj tekma še bolj napeta, je moštvo AM-DE, ki je pod okriljem Mileta Simeunovića, pokazalo in dokazalo, da so zares najbolj uigrana ekipa tega turnirja. Končni rezultat AM-DE 4 : 1 ESPRESSO MOMENTO.

Dobili smo prvaka, AM-DE! ČESTITKE!

Ustanovitelj turnirja »Velenje Futsal«, Sead Jahić, se skupaj s svojimi pomočniki, vsem sodelujočim ekipam, gledalcem, navijačem in prostovoljcem zahvaljuje za obisk. Skupaj obljubljajo, da bodo pripravili še veliko dogodkov in turnirjev, torej, se vidimo kmalu J!

 Avtor članka: Midhad Dedić, Foto: Vid Sajko

REZULTATI:

ČETRTFINALE:
Manar GT - AS Keramičarstvo 1-1 (po penalih napreduje Manar GT)
ESPRESSO MOMENTO –
Kažipot Velenje 4-0
TTG
- Veterani Velenja 4-1

AM-DE - Korektbau Velenje 4-1

POLFINALE:
ESPRESSO MOMENTO – TTG 3-0
AM-DE -
Manar GT 4-1

ZA 3- MESTO:
TTG – MANAR GT (zmaga TTG po penalih)

FINALE:
ESPRESSO MOMENTO  - AM-DE 1-4

 NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI:
Najboljši igralec: JAKA BIZJAK
Najboljši strelec: ALJAŽ KONČAN
Najboljši vratar: NEJC BERZELAK

 KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1. AM-DE
2. ESPRESSO MOMENTO
3. TTG
4. MANAR GT
5. KOREKTBAU
6. KAŽIPOT VELENJE
7. VETERANI VELENJA
8.   AS KERAMIČARSTVO

POSTAVE NAJ EKIP:
AM-DE: Nejc Berzelak, Končan Aljaž, Končan Blaž, Kunc, Klemen Duščak, Mile Simeunović, Benjamin Tušar
Espresso Momento
: Marko Đeković, Nikola Jandrić, Marko Bubnjić, Petrović, Jaka Bizjak, Irnes Škorić ter Kovačević

TTG: Dovč, Grigič, Robič, Goran Volaš, Aleksandar Rastoka, Ševzet Mehić in Nenad Kurtić
Manar GT: Peter Ortar, Boštjan Klemenčič, Nadižavec, Aleš Vrabl, Roki Rednak ter brata Senekovič
Naključni turnirji

Destrnik na tartanu

Turnir Vitomarci 2019 - 2.100 € nagradni sklad 

Turnir Vitomarci 2019

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .