Priporočamo turnir

KOREKTBAU gospodar v Velenju

Objavljeno : 18.01.2018
  • Korektbau Velenje
  • Zoran Pavlović

Najslajše je slaviti na domačem parketu, zato ne čudi prešerno veselje ekipe Korektbau, ki je s finalnih 3-1 proti NK Direkt Dolič osvojila velenjski turnir in imela naj igralca (Mirnes Mujkić). Tega jim ni uspel preprečiti niti nekdanji reprezentant, Zoran Pavlović, (7 golov naj strelec), z ekipo Smarty in naj vratarjem, Miho Zdovc, ki sta osvojila 3.mesto.

POROČILO ORGANIZATORJEV:

Za nami je še en spektakularen futsal turnir. V soboto, 13. januarja, je namreč Velenje doživljalo malonogometni praznik. Imeli smo moč spremljati zelo kakovostna moštva, ki so skozi celoten dan navduševala s svojimi predstavami. Rdeča dvorana Velenje je bila ta dan središče dogajanja v našem mestu in zares smo veseli, da se je dogodek odvil na tako visoki ravni. Tribune v dvorani so bile lepo zapolnjene, prav tako pa smo z dogajanjem ob igrišču (DJ je vrtel muziko, zastonj hrana, pijača itd.,) poskrbeli, da ni bilo nikomur dolgčas!
Vse oči so bile uprte na igrišče, kjer so potekale prave borbe za najvišja mesta. Ko je ura pokazala 18:00h, je bilo skupinskega dela konec in čas je bil za izločilne boje oz. četrtfinale, kamor so se uvrstili: AD FRONS, BOBI TEAM, SMRKCI CELJE, KOREKTBAU, SMARTY D.O.O., ULTRA OKNO, BAR BARBARA in NK DIREKT DOLIČ.

Po končanih tekmah četrtfinala je prišel čas za polfinale. Tribune dvorane so v tem trenutku že popolnoma zapolnjene, tekme spremlja cca. 500 gledalcev. Tekme smo prenašali tudi v živo na Facebooku za vse tiste, ki se ta dan niso mogli udeležiti turnirja. V polfinalu so bile 3 od štirih ekip iz Velenja, zato je bilo spodbujanje gledalcev še toliko večje.

Prva tekma na sporedu je bila med AD FRONS in KOREKTBAU – velenjski derbi, bi lahko temu rekli. Pričakovali smo boj do zadnje minute, a so fantje iz moštva KOREKTBAU stopili na plin že od prve minute ter tekmo hitro odločili, končni izid je glasil 0:3, strelca pa sta bila Linić in 2x Mujkić.

No, kar smo pričakovali od prve tekme, pa smo dočakali v drugi! Neizprosen boj, borba za vsako žogo! SMARTY D.O.O. proti NK DIREKT DOLIČ. V ekipi SMARTY-ja, smo spremljali tudi Zorana Pavlovića, nekdanjega reprezentanta, ki je ekipo bolj kot ne sam vodil ter na koncu bil tudi najboljši strelec turnirja. Začelo se je v korist domačinov, ko je prav Pavlović že po nekaj sekundah zadel za 1:0. Vodstvo so držali skozi celotno tekmo in šele nekaj trenutkov pred koncem le-te prejeli zadetek za 1:1 (Matavž). Sledile so najstrožje kazni, v katerih je SMARTY D.O.O. zmanjkalo sreče in tako so svoje mesto v finalu (zasluženo) rezervirali fantje iz NK DIREKT DOLIČ.

Tekme za 3. mesto nismo spremljali, saj sta se ekipi SMARTY D.O.O. in AD FRONS, dogovorili, da bodo o 3. mestu odločili penali, kjer je ekipa SMARTY D.O.O. bila srečnejša ter tako osvojila tretje mesto!

Ob 21. uri pa je prišel čas za poslastico, tekmo, ki smo jo čakali skozi celoten dan – finale! Na eni strani domačini, KOREKTBAU, na drugi fantje iz sosednjega kraja NK DIREKT DOLIČ. Za KOREKTBAU so nastopili: Alić, Matić, Omerović, Lovrić, Fileković, Linić, Mujkić in Bizjak. Za NK DIREKT DOLIČ pa: Matavž, Krenker, Borovnik, Grušovnik, Soldo, Cafuta, Kotnik, Avberšek. Prvih nekaj minut smo lahko spremljali otipavanje enih in drugih, nato pa so pobudo prevzeli domači fantje, ki so hitro zabili zadetek. Tudi drugi zadetek so dali fantje iz KOREKTBAU in bilo je jasno, da je tekme bolj kot ne konec. A s tem se niso strinjali gostje, ki so  z zadetkom Grušovnika malo pred koncem znižali na 2:1 in poskrbeli, da je bila tekma še bolj zanimiva! A sledil je ekspresen odgovor - stvari je v svoje noge vzel Suad Fileković ter postavil končni rezultat na 3:1!
KOREKTBAU je postal zimski prvak turnirja VELENJE FUTSAL 2018! Prejeli so pokal za najboljše in 600 € nagrade, prav tako so v svojem moštvu imeli najboljšega igralca turnirja – Mirnesa Mujkić. Čestitke!

Najboljši strelec turnirja je bil, kot smo že rekli, Zoran Pavlović, najboljši vratar pa Miha Zdovc. Čestitke tudi vama ter preostalima dvema ekipama, NK DIREKT DOLIČ (2. mesto), SMARTY D.O.O. (3. mesto).

Ob tej priložnosti bi se še enkrat radi zahvalili generalnim pokroviteljem turnirja, pa tudi vsem prijateljem, ki so nas podprli v tem projektu. Posebna zahvala gre vsem nastopajočim, ki so igrali v duhu fairplaya in pa seveda gledalcem, ki so na turnirju celoten dan skrbeli za odlično vzdušje v  dvorani.

Prispevek; Midhad Dedić
Foto: Vid Sajko

REZULTATI:
 ČETRTFINALE:
AD FRONS
- BOBI TEAM 2 : 0
(Rednak 2x)
SMRKCI CELJE – KOREKTBAU 1 : 5
 (J. Torra; Matić 2x, Omerović 2x in Fileković)
SMARTY D.O.O. (p)  - ULTRA OKNO 2: 2
(Zoran Pavlović 2x; Marolt 2x)
BAR BARBARA - NK DIREKT DOLIČ 0 : 2
(Borovnik, Kotnik)

POLFINALE:
KOREKTBAU -
AD FRONS 3 : 0
(Linić, Mujkić 2x)
NK DIREKT DOLIČ (p)- SMARTY D.O.O. 1 : 1
(Matavž; Pavlović)

Za 3.mesto (penali):
SMARTY D.O.O.  (p)-
AD FRONS

FINALE:
NK DIREKT DOLIČ – KOREKTBAU 1-3
(Grušovnik; Omerović, Fileković 2x)

KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1. KOREKTBAU
2. NK DIREKT DOLIČ
3. SMARTY D.O.O.
4. AD FRONS
5. SMRKCI
6. BAR BARBARA
7. ULTRA OKNO
8. BOBI TEAM

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI TURNIRJA:
Naj vratar: Miha Zdovc (Smarty doo)

Naj strelec: Zoran Pavlović (Smarty doo)
Naj igralec: Mirnes Mujkić (Korektbau)

POSTAVE NAJ EKIP:
KOREKTBAU:
Asmir Alić, Robi Matić, Semin Omerović, Dario Lovrić, Suad Fileković, Denis Linić, Mirnes Mujkić in Jaka Bizjak.
NK DIREKT DOLIČ:
Lovro Grušovnik, Mitja Matavž, Boštjan Borovnik, Valentin Soldo, Miha Cafuta, Timotej Kotnik, Aljaž Avberšek.
SMARTY D.O.O.: Igor Mijatović, Zoran Pavlović, Miha Zdovc, Aljaž Sagadin, Mitja Koder, Dejan Belna, Aleksander Nedižavec in Luka Šošić.
AD FRONS: Rok Rednak, Luka Stepišnik, Andrej Rebernik, Matjaž Štraus, Mirnes Šišić, Anže Kraljič, Uroš Kavčič, Fehro Vejzović.

 
Naključni turnirji

Destrnik na tartanu

Velikonočni turnir Podsreda 2019

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .