Priporočamo turnir

Korektbau zimski turnir v Velenju

Objavljeno : 25.01.2019
  • Veselje zmagovalcev v Velenju Korektbau
  • Utrinek iz finala

24 nastopajočih ekip je v velenjsko občinstvo razvajalo z odličnimi potezami, dramatičnimi tekmami, infarktnimi kočnicami, odločitvami po penalih ter velikim finalom, ki je pripadel domači ekipi Korektbau.  Slednji so imeli tudi najboljšega vratarja (Mihajlović) ter igralca (Jager), drugouvrščena ekipa Manar GT pa si je preko Matjaža Vojska priigrala naziv naj strelca.

Poročilo organizatorjev: VELENJE ZOPET POSKRBELO ZA PRAZNIK FUTSALA!

Kot smo že zadnjih nekaj let navajeni, se v Velenju odvijajo zelo kakovostni Futsal turnirji in nič drugače ni bilo niti letos, ko so organizatorji priredili zimski turnir v Rdeči dvorani. 19. januar je datum, ko je Slovenija lahko uživala v kakovostnih malonogometnih predstavah. Da, prav ste prebrali – celotna Slovenija! V Rdečo dvorano so namreč prihajali gledalci iz celotne države. Obiskanost je bila zelo dobra, skozi celoten dan se je v dvorani izmenjalo cca. 1500 ljudi. Na turnirju so bile udeležene vse najboljše ekipe naše dežele, skupaj z najboljšimi igralci. Zabeležili smo tudi ekipe iz tujine (Hrvaška, BiH).

Ob 8.00h zjutraj se je turnir pričel, nastopili pa sta ekipi BIGGER – HAVANA BAR VELENJE. Slednji, domačini, so bili bolj uspešni in tako dobili uvodno tekmo. Vse tja do 15. ure smo lahko uživali v tekmah skupinskega dela, ki jih je bilo zares veliko, saj je na turnirju sodelovalo 24 ekip. Ko pa je ura odbila 15:30h, se je pričela 1/8 finala.

Prvo tekmo osmine finala sta odprli ekipi AC MARIBORSKA (KEKO) – FBI TERETANA TRNAVA ZAGREB. Celjani (AC MARIBORSKA) so bili veliko bolj zagrizeni in tekmo brez večjih težav tudi dobili. Rezultat se je glasil 5:1 v njihovo prid.

Turnir je že v polnem zamahu, vzdušje v dvorani pa se bliža vrhuncu saj so se napovedovale tekme četrtfinala. Ob 18.30h, sta na igrišče stopili moštvi AC MARIBORSKA (KEKO) in BANDA DE POPO, ki sta odigrali uvodno tekmo četrtfinala. Primorci BANDA DE POPO, so pokazali večjo uigranost in se z dobro igro uvrstili v polfinale turnirja Velenje Futsal. Slavili so z izidom 0:1, strelec pa je bil Kolar.

V drugem obračunu 1/4 finala smo spremljali obračun med FC Desternik in domačini KOREKTBAU VELENJE. V dvorani so bili vsi mišljenja, da se bo domača, vsem dobro znana ekipa, z lahkoto prebila v polfinale a temu ni bilo tako. Potrebovali so kar nekaj truda, pa tudi sreče, na koncu pa le dosegli zmagovalni zadetek za 0:1 (strelec: Kraljić) in se tako uvrstili v nadaljnje izločilne boje.

Še bolj napeto pa je bilo v tretjem srečanju četrtfinala med ekipama MANAR GT – BOWLIN ZAGORJE. Tekma je bila odprta in zanimiva za gledalce, obe strani sta dosegli po 2 zadetka (Klemenčič, Vindiš za MANAR GT), (Kilr 2x za BOWLING ZAGORJE) in tako smo bili primorani gledati najstrožje kazni, kjer pa so več sreče imeli fantje iz MANAR GT, ki so bili zmagovalci te tekme.

No na zadnji tekmi tega dela tekmovanja pa je bilo vzdušje sproščeno. Fantje iz SZM VELENJE so brez večjega napora napredovali v polfinale. Premagali so HAVANO BAR VELENJE z izidom 4:1 (Rade Rusmir, Vojsk 2x, Marolt; Čirić).

POLFINALE

Ob 20:00h je bil čas za prvo polfinalno tekmo med ekipama BANDA DE POPO (igralci: Podgajski, Kolar, Peroša, Klinc, Bojkić, Pavlović, Depangner) in MANAR GT (igralci: Fras, Šnofl, Vindiš, Klemenčič, Jandrić, Koder, brata Seneković). Obe ekipi sta bili v polfinalu več kot zasluženo. Vsi smo pričakovali derbi, kot se za takšen del tekmovanja spodobi, a so nas žal BANDA DE POPO malo razočarali, saj so na igrišču delovali nekoliko utrujeno. Po nekaj minutnem pritisku od strani MANAR GT so le-ti dosegli tudi zadetek, kmalu pa še drugega in se z izidom 0:2 (Jandrić, Seneković U.) uvrstili v veliko finale.

20:30h druga polfinalna tekma. Poslastica večera. Na eni strani KOREKTBAU VELENJE, v zasedbi: Mihajlović, Linić, Mujkić, Matić, Topić, Jager, Kraljić in S. Omerović, na drugi pa SZM VELENJE (Kukavica, Kroflič, Rusmir, Vojsk, Marolt ter Alen Fetić). Napetost, lahko rečemo, da je že na vrhuncu, kar se dodobra čuti tudi na igrišču. Zares oster boj za vsako žogo, za vsak napad. SZM je krasila izkušenost, KOREKTBAU pa velika zagrizenost in zares ogromna želja po zmagi. Pri SZM so izkoristili svoje znanje ter uigranost in tako hitro dosegli vodilni zadetek (Alen Fetić), nato pa se je njihova igra preveč umirila. KOREKTBAU je stopil na plin do konca. Pritiskali so vse bolj in bolj ter naposled tudi zabili izenačujoči zadetek, kmalu zatem pa še zmagovalni zadetek (Matić, Jager) in se tako kot domačini uvrstili v finale!

 Tekme za tretje mesto tudi tokrat nismo spremljali. Kot je že to v navadi, sta se tudi tokrat obe ekipi BANDA DE POPO – SZM, dogovorili za izvajanje t.i. penalov, nakar pa so več sreče imeli pri SZM, ki so torej turnir končali kot tretjeuvrščena ekipa.

FINALE

No, ko je bilo vse skupaj na vrhuncu, tako napetost kot vzdušje, je bil seveda čas za VELIKO FINALE, ki sta ga bili deležni ekipi KOREKTBAU VELENJE in MANAR GT. Tekma je bila zelo kakovostna. Obe moštvi sta se borili na vso moč, tudi priložnosti ni manjkalo. Vendar vse to je bilo zaman, saj sta vratarja na obeh straneh bila izjemna in sta mreži pustila nedotaknjeni. Prišel je čas za izvajanje najstrožjih kazni. Dolgo časa sta streljala Semin Omerović in Nikola Jandrić, ko je slednji naposled zgrešil, pa so se domačini KOREKTBAU VELENJE, veselili končne zmage! ČESTITKE!

Trofejo za najboljšega strelca je prejel Matjaž Vojsk, za najboljšega igralca Jaka Jager in za najboljšega vratarja Jovica Mihajlović. Čestitke vsem trem in upamo, da se vidimo na naslednjem turnirju!

Še enkrat pa bi izkoristili priložnost, da čestitamo prav vsem ekipam, saj so se vsi borili po najboljših močeh. Posebno bi se zahvalili vsem podpornikom turnirja, vsem obiskovalcem, prostovoljcem in vsem ljubiteljem malega nogometa, ki so v naši organizaciji prepoznali kakovost! Vidimo se kmalu! Hvala!

TEKST: MIDO DEDIĆ
FOTO: VID SAJKO

REZULTATI

OSMINA FINALA:
AC MARIBORSKA (KEKO) 5 : 1 FBI TERETANA TRNAVA ZAGREB
JOKER TEAM 0 : 1 FC DESTERNIK
MANAR GT 6 : 1 ELEZY COMPANY D.O.O.
SZM (P) 1 : 0 AMDE
REMOPLAST ULTRA OKNO 0 : 1 (P) HAVANA BAR VELENJE
BOWLING ZAGORJE 2 : 0 FIKO TEAM
AD FRONS 1 : 5 KOREKTBAU VELENJE
BANDA DE POPO 2 : 1 SMARTY D.O.O.

ČETRTFINALE:
AC MARIBORSKA (KEKO) - BANDA DE POPO 0-1
(Kolar)
FC Desternik - KOREKTBAU VELENJE 0-1
(Kraljič)
MANAR GT – BOWLIN ZAGORJE 2-2 po penalih zmaga Manar GT
(Klemenčič, Vindiš ; Kilr 2x)
SZM VELENJE - HAVANA BAR VELENJE 4:1
(Rade Rusmir, Vojsk 2x, Marolt; Čirić).

POLFINALE:
BANDA DE POPO - MANAR GT 0-2
(Jandrić, Seneković U.)
KOREKTBAU VELENJE - SZM VELENJE 2-1
(Matić, Jager ; Alen Fetić)

ZA 3. MESTO
BANDA DE POPO - SZM VELENJE Po penalih zmaga za SZM

FINALE:
MANAR GT - KOREKTBAU VELENJE 0-0 (po penalih zmaga za KOREKTBAU VELENJE)

KONČNI VRSTNI RED:
1. KOREKTBAU VELENJE
2. MANAR GT
3. SZM VELENJE
4. BANDA DE POPO

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI:
Naj igralec: Jaka JAGER (Korektbau Velenje)
Naj strelec: Matjaž Vojsk (SZM Velenje)
Naj vratar: Joviča Mihajlović (Korektbau Velenje)

POSTAVE NAJ EKIP:
KOREKTBAU VELENJE: Mihajlović, Linić, Mujkić, Matić, Topić, Jager, Kraljić in S. Omerović
SZM VELENJE: Kukavica, Kroflič, Rusmir, Vojsk, Marolt ter Alen Fetić.
MANAR GT: Fras, Šnofl, Vindiš, Klemenčič, Jandrić, Koder, brata Seneković
BANDA DE POPO: Podgajski, Kolar, Peroša, Klinc, Bojkić, Pavlović, Depangner
Naključni turnirji

20. MEMORIAL JANKA MAKOTER LJUTOMER 7.12.2019 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .