Priporočamo turnir

Pungart oživil in osvojil Metliko

Objavljeno : 27.06.2018
  • Turnir v Metliki je bil vrhunsko organiziran
  • Zmagovalci turnirja

Po več kot 10 letih je bil v Metliki ponovno organiziran malonogometni turnir. Organizirali so ga domači fantje iz ekipe Pungart Metlika, v sodelovanju s Športno zvezo Metlika in BumBar Suhor. Nastopilo je 14 ekip iz Slovenije in Hrvaške. V napetem finalu sta nastopili domača ekipa Pungart Metlika ter ŠKL iz Črnomlja. Zmaga je po 6 metrovkah ostala doma. 

POROČILO ORGANIZATORJA:

Nogomet se je v vsem svojem sijaju vrnil v Metliko. Izjemno izenačene tekme, zavidljivo nogometno znanje, fantastično vzdušje na tribunah, bogat program za vse generacije, odlična ponudba hrane in pijače je najboljši opis sobotnega dogajanja.

Na turnirju se je zbralo 14 ekip iz Slovenije in Hrvaške. Prav vse ekipe so prikazale zelo dobro igro, navdušile pa so predvsem domače belokranjske ekipe, saj so se v zaključnih bojih za pokale znašle 3 metliške in 1 črnomaljska ekipa. Do bojev za pokale so jih pripeljale izjemna želja ter borbenost. Prvo večje presenečenje se je zgodilo v četrtfinalu, kjer je mlada ekipa Ključavničarstva Spudič presenetila veliko bolj izkušeno ekipo Selo Ljubavi.
V prvem polfinalu sta se pomerili ekipi ŠKL-ja in Ključavničarstva Spudič, kjer je največ pokazal Matic Sašek in svojo ekipo odpeljal v finale. V drugem, domačinskem polfinalu, je bilo po prvem polčasu izenačeno, nato pa je z izjemnim zadetkom Mitje Žuglja v finale odšla ekipa Pungart Metlike.

V malem finalu je ekipa Ključavničarstva Spudič s pomočjo najboljšega strelca turnirja Domna Kočevarja osvojila tretje mesto.

Veliko bolj izenačeno pa je bilo v velikem finalu. Pred številnimi gledalci, ki so pripravili izjemno vzdušje je hitro povedla ekipa ŠKL prek Mihe Rožmana. Ekipa Pungart Metlika je uspela izenačiti še v prvem polčasu, ko je iz velike razdalje zadel Matej Gregorac. Neodločeno je ostalo vse do konca, zato so sledili kazenski streli. Odločala je zadnja serija, kjer se je z obranjenim strelom izkazal Tomi Bede. Tako prehodni pokal za leto dni ostaja v Metliki.

Poleg nogometnega turnirja, se je odvijal boj tudi v videoigri Fifa 18 World Cup, svoje znanje v spretnostnih igrah so prikazovali tudi najmlajši, nekoliko izkušenejši pa so se pomerili v natančnostnem streljanju.  Vsi zmagovalci so dobili bogate praktične in denarne nagrade.

Prispevek in foto: KMN Pungart Metlika/Andrija Novosel

REZULTATI:

POLFINALE:
ŠKL - Ključavničarstvo Spudič 3-1

Pungart Metlika - Bitange 5:2

Za 3. MESTO:
Ključavničarstvo Spudič - Bitange 3-1

FINALE:
ŠKL- Pungart Metlika 1-1 (2-3)*

KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1.MESTO: Pungart Metlika

2.MESTO: ŠKL
3.MESTO: Ključavničarstvo Spudič
4.MESTO: Bitange

NAJBOLJŠA PETERKA TURNIRJA:
Najboljši igralec: Mitja Žugelj (Pungart Metlika)
Najboljši strelec: Domen Kočevar (Ključavničarstvo Spudič)

Najboljši golman: Tomi Bede (Pungart Metlika)
Član naj peterke: Matic Sašek (ŠKL),
Član naj peterke: Aleš Kirin (Pungart Metlika)

POSTAVE NAJBOLJŠIH EKIP:
Pungart Metlika: Tomi Bede, Matej Gregorac, Mitja Žugelj, Vito Likavec, Aleš Kirin, Uroš Mihelič, Marko Logar, Andrija Novosel, Marko Jankulov.
ŠKL: Roman Križman, Izidor Kordič, Vid Žagar, Kristjan Spudić, Miha Rožman, Žiga Kočevar, Blaž Ambrožič, Matic Sašek
Ključavničarstvo Spudič: Samo Starašinič, Domen Kočevar, Luka Redek, Jakob Judež, Dorian Josipovič, Nejc Šuklje, Matic Šuklje
Bitange: Sašo Drkušič, Admir Varešlija, Jure Šikonja, Simon Žunič, Sašo Breznik, Luka Gusič, Rok Šikonja, Matej Poljak, Aleš Horvat

SODNIKA:
Bor Vraničar, Mladen Poplašen

ZMAGOVALEC V FIFI: Samo Bečaj

ZMAGOVALEC V 10 METROVKAH: Jože Dragovan

 
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .