Priporočamo turnir

V Bazi oživljajo ljubljanski »hakl«

Objavljeno : 07.12.2018
  • Ambasadorja turnirja - Cesar in Jokic
  • Glavni pokrovitelj
  • Sportna dvorana Baza sporta
  • Pokrovitelj Atals

S prvim turnirjem Baza športa, 15.12. v Štepanjskem naselju, bodo znani futsal in malonogometni zanesenjaki začeli s projektom prebujanja malonogometne scene v ljubljanski kotlini – dolgoročni cilj ni nič manj kot postati vseslovenska blagovna znamka, primerljiva z nekdanjim Dnevnikovim turnirjem ali še danes živo Zagrebško »Kutijo šibica«. 

Ker uspešnega turnirja ni brez številnega občinstva, želijo na parket znova privabiti tudi mojstre velikega nogometa, ki so magnet za širšo nogometno publiko. Slednji so se, po hitrem razvoju futsala in taktično-tehnični premoči igralcev malega nogometa, začeli »klasičnim« (4+1) turnirjem izogibati, saj je razlika med eno in drugo igro postala prevelika, da bi se lahko kosali s »futsal profiji.«

Prav zato so organizatorji prilagodili pravila, saj se bo igralo 5+1, a z neodbojno žogo in z akumuliranimi prekrški. Takšen sistem je nekoliko bolj pisana na kožo velikonogometašem, saj zmanjša taktične prednosti igralcev futsala zaradi uigranih sistemov v igri 4 na 4.

Turnir vabi tako z visokim nagradnim skladom (3.000 evrov, zmagovalec dobi 1.700 €) in vsem udobjem praktično novozgrajene športne dvorane, kot tudi z dvema ambasadorjema turnirja – nekdanjim in aktualnim kapetanom Slovenske nogometne reprezentance, Boštjanom Cesarjem in Bojanom Jokićem!

Celoten projekt seveda ne bi bil izvedljiv brez velike podpore glavnega pokrovitelja, gradbenega podjetja CBE iz Ljubljane, ki svoje poslanstvo gradi tudi z vlaganjem v šport, saj želi spodbuditi mlade k večji telesni aktivnosti, jih iz ulic in virtualnega sveta mobilnih telefonov ter socialnih omrežij, znova privabiti na športna igrišča in dvorane.

Podobno razmišljata tudi lastnika nove športne dvorane, Baza športa, Cesar in Jokić, ki glede poslanstva »Baze« pravita:

»V centru športnega življenja Baza se vračamo k svojim začetkom, ko smo kot otroci dneve preživljali na igrišču in igrali nogomet. Naša vizija je zagotoviti prostor, kjer lahko v sožitju trenirajo rekreativci, mladi športni upi in profesionalni športniki. Prostor za rekreacijo, sprostitev in zabavo, kjer živi ljubezen do športa in se pretaka pozitivna energija različnih generacij. Želimo ustvariti edinstven prostor, ki športnikom zagotavlja vrhunske storitve, profesionalen pristop in prijazen ambient.«

Na turnir Baza športa 2018 se lahko prijavite do srede, 12.12., na gsm: Rade (031 741 170) in Peter (041 876 669), ko bo ob 20:00 opravljen tudi žreb skupin.

Projekt je zrasel na zeljniku trojice izkušenih in več kot uspešnih (malo)nogometašev – Petra ČušaRadeta Rusmirja in Gorana Jolića – slednja sta, med številnimi drugimi turnirskimi skalpi, s soigralci tudi zadnja zmagovalca najmočnejšega futsal turnirja pri nas, Praznika Slofutsala (Jolić je bil pri 42-ih letih celo najboljši igralec prireditve!). Bogate izkušnje, stiki in zveze so botrovali k zanimivemu konceptu večdnevne prireditve, svoj prihod so najavili številni odlični igralci futsala in nogometa, zato se vam prihodnji vikend splača biti v Štepanjcu – ali kot igralec ali kot gledalec!

PR
Foto: Baza športa, Praznik Slofutsala
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .