Priporočamo turnir

V Juršincih zmaga za Gostilno pri Ovinku

Objavljeno : 30.12.2018
  • Gostilna pri Ovinku
  • 15_Stefanov turnir Juršinci

Kar 44 prijavljenih ekip v Juršincih je organizatorjem povzročilo grenko-sladke skrbi, na koncu pa je številno občinstvo pozdravilo nove zmagovalce, Gostilno pri Ovinku, ki je s Klemenčičem in Senekovičem na čelu, v finalu s 4-1 ugnala Kmetijo Hrga, kjer je blestel zimzeleni Davorin Šnofl. Tretja je bila KMN Majolka, četrti Šic bar

POROČILO ORGANIZATORJEV:
V Juršincih pri Ptuju je minuli teden potekal eden od najmočnejših božičnih turnirjev v Sloveniji. Na že 15. tradicionalnem turnirju, ki so ga domačini poimenovali Štefanov turnir, se je predstavilo 24 ekip iz celotne Slovenije. Zaradi časovne stiske so organizatorji (ŠD Juršinci) bili primorani omejiti število ekip na 24, več kot 20 ekip pa je ostalo brez nastopa, vseeno pa so organizatorja nagradili eno ekipa, saj so naredili žreb med 23-imi ekipami, katera niso bila uvrščena na turnir. In bila je izžrebana ekipa Montevideo, katera se je uvrstila v kvalifikacije za turnir.

Številčno občinstvo (čez cel dan se jih je zbralo več kot 1200) je lahko uživalo ob  nogometnih vragolijah zvenečih imen iz sveta futsala in nogometa.

Z žrebom je imelo kar nekaj ekip kanček smole oz. na drugi strani sreče. Zagotovo so imeli najtežje delo v skupinskem delu  igralci  ekipe Jagode Vščeka, saj jim je žreb namenil Gostilno pri Ovinku (kasnejše zmagovalce) in KMN Majolko, ki so bili na koncu tretji.  

Iz skupinskega dela sta se iz vsake skupine v osmino finala uvrstili dve ekipi. Kar nekaj favoritov se je poslovilo že v skupinskem delu, med drugimi tudi ekipa Nadzor in svetovanje Franc Selišek s.p..

V osmini finala se je pričelo zares, nobena ekipa si ni smela privoščiti spodrsljaja. Vsaka napaka je lahko ekipo drago stala. Že prva tekma v tekmah na izpad nas je presenetila, saj so igralci Vinske trte presenetili izkušeno ekipo iz Radenc (Nočni ftiči), Gostilna pri Ovinku je brez težav odpravila Dule team. Ludo društvo iz Radelj je bilo boljše od ŠD Trnič. KMN Majolka ni imela večjih težav s ŠD Polenšakom. Točeni Parfumi A real so morali priznati premoč Trčku. Lokalni derbi med Kmetijo Hrga in Zvone teamom- ŠP Gabrnik je bil odločen po kazenskih strelih. Prvi favoriti- Vinogradništvo Klobasa-Manar GT so stežka premagali lanske polfinaliste. Šic bar je bil boljši od DM Destrnik.

V četrtfinalu so se poslovili Vinska trta, od njih so bili boljši kasnejši zmagovalci (0:3). Polfinale so si zagotovili še igralci KMN Majolka, ki so bili boljši od ekipe Ludo društvo (2:0). Kmetija Hrga je še enkrat rutinirano premagala nasprotnike, tokrat Krovstvo Trčko (3:1). Tekma turnirja pa je bila med Vinogradništvom Klobasa-Manar GT in ŠIC barom. Stara znanca in prejšnjih let nista razočarala. Tekma je bila zelo odprta in borbena. Na koncu so bili srečnejši igralci ŠIC bara.

V prvem polfinalu smo spremljali stare znance iz minulih turnirjev, Gostilna pri Ovinku so imeli na začetku kar nekaj priložnosti za vodstvo, vendar je nasprotni vratar več kot odlično posredoval. S kančkom sreče so zmagali igralci Gostilne pri Ovinku (1:3).

Druga polfinalna tekma med Kmetijo Hrga in Šic barom je bila zelo napeta, vseeno pa so izkušnje Davorina Šnofla prevesile tehtnico na stran Kmetije Hrga.

Dvorana se je pred finalom lepo napolnila, saj so navijači pričakovali pravi nogometni spektakel. Po odpeti himni, sta se ekipi športno pozdravili in finale se je lahko pričelo. Na začetku dvoboja so bili tihi favoriti igralci Gostilne pri Ovinku, vseeno pa Hrgi niso šli v tekmo z belo zastavo. Ves čas sta se obe ekipi izmenjevali v narekovanju ritma, obe ekipi sta pustili srce na igrišču. A že po nekaj minutah je bil rezultat 2-0 za Ovinek. Igralci Kmetije Hrga so še poskušali z narekovanjem ritma, a jim je polfinalna tekma vzela preveč moči. Uigranost Ovinka je bila ključna. Na koncu so Hrgi morali priznati premoč Gostilni pri Ovinku.

Prispevek in foto: Kristjan Lovrec, ŠD Juršinci

REZULTATI:
OSMINA FINALA:
Vinska trta : Nočni Ftiči (3:1)
Gostilna pri Ovinku : Dule team (4:0)
Ludo društvo : ŠD Trniče (2:1)
ŠD Polenšak : KMN Majolka (1:3)
Točeni parfumi A real : Trčko (0:1)
Zvone team : Kmetija Hrga (2:2p)
Vinogradništvo Klobasa-Manar GT : KMN Vitomarci Kozel pivo (2:1)
DM Destrnik : ŠIC bar (1:3)

ČETRTFINALE
Vinska trta : Gostilna pri Ovinku (1:3)
Ludo društvo : KMN Majolka (1:1p)
Trčko : Kmetija Hrga (0:2)
Vinogradništvo Klobasa-Manar GT : Šic Bar (1:3)

POLFINALE:
Gostilna pri Ovinku : KMN Majolka (2:1)
Kmetija Hrga : Šic bar (3:1)

FINALE:
Gostilna pri Ovinku - Kmetija Hrga 4-1

NAJBOLJŠA PETERKA TURNIRJA:
Timi Krajnc (KMN Majolka), Jernej Trstenjak (Šic bar), Bojan Klemenčič (Gostilna pri ovinku), Urban Senekovič (Gostilna pri ovinku), Davorin Šnofl (Kmetija Hrga).

KONČNI VRSTNI RED
1.mesto: GOSTILNA PRI OVINKU
2.mesto: KMETIJA HRGA
3.mesto: KMN MAJOLKA
4.mesto: ŠIC BAR

  • 15_Stefanov turnir Juršinci
  • 15_Stefanov turnir JuršinciNaključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .