Priporočamo turnir

X5 Špajza prva v Selah

Objavljeno : 06.05.2018
  • 10.memorijal Srečka Tominca
  • 10.memorijal Srečka Tominca

10.memorijalni turnir Srečka Tominca je pripadel ekipi X5 Špajza, ki je v finalu s 3-1 ugnala Kleparstvo – krovstvo Trčko. Slednjim ni pomagal niti izvrstni strelec Tilen Škrinjar, saj je bil z dvema zadetkoma in dodatnim Klajnška uspešnejši Robert Kurež. Za 3.mesto so bili po penalih Manar GT boljši od Montevidea. 

POROČILO ORGANIZATORJEV:
Na Selih se je 27. 4. 2018 odvija jubilejni 10. malonogometni turnir - Memorial Srečka Tominca. Sodelovalo je 10 močnih ekip iz širšega ter bližnjega okoliša, zato so gledalci lahko videli kvalitetne in napete obračune. Vreme nam je letos spet dobro služilo, tako da si je turnir ogledalo tudi kar nekaj gledalcev. Poskrbljeno je bilo tudi, da so se obiskovalci lahko okrepčali z jedačo in pijačo, zato je bilo vzdušje zelo sproščeno do ranih ur.

Iz treh predtekmovalnih skupin so se v polfinalne boje uvrstile 3 prvouvrščene ekipe in najboljša drugouvrščena ekipa. Letošnji polfinalisti so bile ekipe: Montevideo, Kleparstvo – krovstvo Trčko, X5 Špajza in Manar GT.

Prva polfinalna tekma je potekala med ekipama Montevideo in Kleparstvo – krovstvo Trčko. Priča smo bili napetemu in preobratov polnemu obračunu, saj sta se ekipi kar nekaj krat izmenjali v vodstvu. Na koncu je več zbranosti premogla ekipa Trčka in predvsem po zaslugi izjemnega Tilna Škrinjara prišla do zmage s 5:4. Omenjen igralec je dosegel kar 4 zadetke.

V drugi polfinalni tekmi sta si nasproti stali ekipi X5 Špajza in Manar GT. Tekma je bila prava poslastica za ljubitelje futsala. Spremljali smo dinamično igro in obe ekipi sta pokazali obilico tehničnega znanja. To je bila ena tistih tekem na katerih odločajo malenkosti, tako je Špajzi zadetek Simona Krajnca po prekinitvi iz kota zadostoval za uvrstitev finale.

Tekma za tretje mesto se po dogovoru igralcev ekip ni igrala, ampak so igralci izvajali kazenske strele, po katerih so bili uspešnejši igralci Manar GT, ki so zmagali s 3:2. Nehvaležno 4. mesto je pripadlo ekipi Montevideo.

V finalu sta se srečali ekipi X5 Špajza in Kleparstvo – krovstvo Trčko. Prva je povedla ekipa Špajze, toda v drugem polčasu so igralci Trčka izid poravnali na 1:1. Sledil je še drugi zadetek Roberta Kureža na srečanju in Špajza je ponovno povedla. Isti igralec je v nadaljevanju stresel še prečko. Trčko je v zaključku poskušal z vsemi razpoložljivimi močmi in puščal veliko prostora v obrambi, kar je izkoristil Klajnšek in po protinapadu dokončno potrdil zmagovalca.

Prispevek in foto: ŠD Selan

REZULTATI:
POLFINALE:
Montevideo : Kleparstvo – krovstvo Trčko 4:5
Strelci Trčko: 4x Škrinjar, 1x Napotnik

X5 Špajza: Manar GT 1:0
Strelci: 1:0 Krajnc

PENALI ZA 3. MESTO:
Manar GT:
Montevideo 3:2

FINALE:
X5 Špajza :
Kleparstvo – krovstvo Trčko 3:1
Strelci: 1:0 Kurež, 1:1 Škrinjar, 2:1 Kurež, 3:1 Klajnšek

KONČNI VRSTNI RED:
1. X5 Špajza
2. Kleparstvo – krovstvo Trčko
3. Manar GT
4. Montevideo

 

POSTAVE POLFINALISTOV:
Montevideo: Metod Majcen, Davor Fleten, Bruno Gale, Gregor Fekonja, Denis Nahberger
Manar GT: Rober Nejc, Uroš Kotnik, Amadej Ribič, Matevž Verhovčak, Edin Čolić, Mak Karabegović, Pero Ortar, Kadir Nukić
Kleparstvo – krovstvo Trčko: Edi Podkubovšek, Gegi Čoh, Vili Podkubovšek, Tilen Škrinjar, Žan Napotnik, Žan Stupan, Dejan Drofenik
X5 Špajza: Simon Krajnc, Robert Kurež, Domen Klajnšek, Uroš Krajnc, Dominik Fijačko, Peter Stres, Tjaž Lovrenčič
Naključni turnirji

Futsal turnir Velenje 2019

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .