Soccerosi povrnili primat na Vipavskem

Objavljeno : 19.06.2019
  • Naj peterka 12. Binetovega memoriala 2019

Zelo kvaliteten, že 12. Binetov memorial, je doživel reprizo lanskega finala. Tokrat so se "domači" Soccerosi revanširali vrhniškemu AM-DE za lanskoletni poraz in na krilih Matica Zavnika (naj strelec) ter Gorana Markoviča (naj igralec) zmagali s 3-1. Tretje mesto je pripadlo Lokavcu, predvsem zaradi izvrstnega Denisa Baloha na golu, četrta pa zimzelena ajdovska Elita Nagode.

POROČILO ORGANIZATORJEV:
Soccerosom ponovno dvojna krona v Vrhpolju

Športno društvo Vrhpolje je v petek 14. in v soboto 15. junija 2019 organiziralo že 12. Binetov memorial, katerega se je letos udeležilo 18 ekip in posledično ponovno povzročil malce neobičajen sistem tekmovanja. Organizatorji smo, za razliko od nekaterih drugih turnirjev letos, imeli srečo z vremenom, saj je turnir potekal v pravih poletnih temperaturah, kar je razveselilo sodelujoče ter obenem privabilo izjemno število gledalcev. 

Na prvi tekmovalni dan smo organizatorji razdelili ekipe v dve skupini, eno s štirimi ekipami iz katere sta v četrfinale napredovali prvouvrščeni ekipi ter eno s tremi iz katere je napredovala prvouvrščena ekipa, druga pa je imela v soboto izločilno tekmo. V soboto smo ekipe razdelili v dve skupini po štiri in eno skupino po tri, iz katerih so vsi prvouvrščeni napredovali v četrtfinale, drugouvrščeni pa v tekmo za zadnji dve prosti mesti v četrtfinalu.
V petek so tako v četrtfinale napredovale ekipe Lokavec in Vrhpolje iz skupine A ter Socceross iz skupine B, Elita nagode pa je kot drugouvrščena ekipa v skupini B čakala na svojega tekmeca za četrtfinale.
V soboto popoldne so se v četrtfinale kot prvouvrščene ekipe uvrstile: Bar Albinca, AKK Šempeter ter AM-DE. V tekmah za zadnja dva četrtfinalista so se pomerili: ekipi Salkon team proti Eliti Nagode (slednji so bili boljši po streljanju kazenskih strelov) ter ekipi Morelas in KFM Sokol na kateri so bili z rezultatom 3:2 boljši igralci ekipe Morelas. Konkurenca je bila zares močna, saj se v četrtfinale ni uspelo uvrstiti ekipi Kavarna Cappucino zmagovalki letošnjega turnirja v Ajdovščini ter močni ekipi iz Vrhnike, Salkon team, pod vodstvom Roka Železnika. Gledalci, ki so že v zgodnjih popoldanskih urah napolnili prizorišče, so tako imeli kaj videti, saj se je igral zares kvaliteten futsal že v zgodnji fazi turnirja.

V četrtfinalu, ki se je začel ob sončnem zahodu, je lahko številna publika videla štiri precej izenačene tekme od katerih so dve odločile šele 6 metrovke. Najprej sta se pomerili ekipi Bar Albinca ter AM-DE  (0:0) kjer so slednji slavili šele po kazenskih strelih. V drugem četrtfinalu sta se pomerili ekipi Socceross in Morelas, kjer so izkušeni Vipavci tekmo rutinirano dobili z rezultatom 2:0. Sledila je za gledalce najbolj pomembna tekma, saj sta se pomerili stari znanki turnirjev, ekipi Vrhpolje ter Elita Nagode, kjer so slavili gostje iz Ajdovščine. Zadnje četrtfinale med Lokavec in AKK Šempeter je bilo prava poslastica za gledalce. Tekma se je končala z visokim rezultatom 3:3, nakar so sledili kazenski streli, kjer je izkušeni vratar Lokavca Denis Baloh pokazal, da šele zdaj prihaja v najboljša vratarska leta.  

Sledila je prva polfinalna tekma med AM-DE  in Elito Nagode. V dobri tekmi, kjer ni manjkalo borbenih in dobrih potez, so z rezultatom 1:4 slavili igralci AM-DE - predvsem po zaslugi dobre uigranosti in fizične pripravljenosti. V drugem polfinalu je ekipa Socceros  upravičila vlogo favorita in po zadetkih Luke Žižmonda ter 2x mladega Zavnika izločila borbene Lokavčane.
Pred pričetkom finala so poraženci polfinal streljali 6-metrovke pri katerih so bili natančnejši igralci Lokavca, kjer je spet blestel vratar Baloh.
Veliki finale, ki je tudi ponovitev lanskega finala med ekipama Socceross in  AM-DE, so v zanimivi tekmi in predvsem polni naboja, slavili sosedje iz Vipave ter tako AM-Deju vrnnili za lanskoletni poraz. Nagrado za najboljšega igralca turnirja je prejel Goran Markovič iz ekipe Socceros, najboljši vratar turnirja je postal Denis Baloh (Lokavec), naj več zadetkov pa je prispeval Matic Zavnik  prav tako iz zmagovalne ekipe. V naj peterko turnirja sta se uvrstila še Blaž Končan (AM-DE)  ter Luka Žižmond iz ekipe Socceros.

Pokal šanka so osvojili igralci Soccerosov s podporo njihovih navijačev. V tekmovanju v ciljanju pršuta je tokrat slavil domačin in bivši predsednik Športnega društva Vrhpolje Ivo Koren.

V Športnem društvu Vrhpolje smo z letošnjim turnirjem nadvse zadovoljni, saj se je na turnir zopet prijavilo zaželeno število ekip, ki so bile letos res kvalitetne in tako po mnenju velike večine sodelujočih turnir pozicionirale med najmočnejše na Primorskem. V društvu si želimo, da bi turnir tudi v prihodnje ostal sinonim za odličen futsal, veliko število gledalcev in dobro vzdušje. Za letos pa se vsem ekipam zahvaljujemo za udeležbo, sodnikom za korektno sojenje, vsem sponzorjem, velikemu številu gledalcev za obisk ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi prireditve. Vidimo se spet junija prihodnje leto.

Prispevek in foto: ŠD Vrhpolje/Erik Ipavec

REZULTATI:
ČETRTFINALE:
Bar Albinca : AM-DE  0:0 (4:5)
*Po kazenskih strelih napredovali AM - DE

Morelas : Socceros 0:2 (0:1)
0:1 Zavnik, 0:2 Markovič

Vrhpolje : Elita Nagode 0:2 (0:0)
0:1 Sukanovič S., 0:2 Sukanovič S.

Lokavec : AKK Šempeter 3:3 (2:1)
1:0 Žiberna, 1:1 Vončina, 2:1 Ferjančič, 3:1 Ferjančič, 3:2 Humar K., 3:3 Humar N.

POLFINALE:
AM-DE
: Elita Nagode 4:1 (3:0)

1:0 Muratagič, 2:0 Hasanbegovič, 3:0 Kunc, 3:1 Čosič, 4:1 Muratagič

Socceros : Lokavec 3:1 (1:0)
1:0 Zavnik, 1:1 Žiberna, 2:1 Zavnik, 3:1 Žižmond L.

Za 3. Mesto zmaga po penalih za Lokavec

FINALE:
AM-DE : Socceros 1:3 (0:0)

1:0 Zavnik, 1:1 Hasanbegovič, 1:2 Zavnik, 1:3 Markovič

NAJ PETERKA:
Naj vratar : DENIS BALOH (Lokavec)

Naj Igralec : GORAN MARKOVIČ (Socceros)
Naj strelec : MATIC ZAVNIK (Socceros)
Člana naj peterke: Blaž Končan (AM-DE), Luka Žižmond (Socceros) 

KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1. Mesto : Socceros / Vipava  
2. Mesto : AM DE / Ljubljana
3. Mesto : Lokavec / Lokavec
4. Mesto : Elita Nagode / Ajdovščina

POSTAVE NAJ EKIP:
Socceros: Danijel Petkovič, Nejc Čibej, Sebastijan Jamšek, Matic Zavnik, Goran Markovič, Luka Žižmond, Matej Žižmond, Tadej Čuk
AM-DE: Marko Đeković, Benjamin Tušar, Alen Muratagić, Nermin Hasanbegovič, Nejc Kunc, Blaž Končan, Aljaž Končan
Lokavec: Denis Baloh, Adrijan Kompara, Matej Žiberna, Luka Kompara, Nejc Ferjančič, Klemen, Ferjančič, Aljaž Bolko, Mark Bratina
Elita Nagode: Emil Đjukić, Andrej Vanceta, Sadmir Sukanović, Asmir Sukanović, Admir Čosić, Amel Đuzdanović, Kristjan Vidmar, Matic Nagode, Bojan Likar
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .