Korektbau najboljši v Velenju

Objavljeno : 10.07.2019
  • Korektbau osvojil Velenje 2019

Kup močnih ekip je zaznamovalo drugi Korektbau turnir v Velenju – številni reprezentantje velikega in malega nogometa so gledalcem pričarali izjemne predstave. Tudi veliki finale med domačini in slofutsal reprezentanco v malem je bil takšen – po penalih je slavil Korektbau z naj igralcem in strelcem (Semin Omerović) proti Hitri sedmici z naj vratarjem (Puškar)...

POROČILO ORGANIZATORJEV: KOREKTBAU OSVOJIL 2.FUTSAL KOREKTBAU TURNIR


Športno društvo FUTSAL KOREKTBAU VELENJE je dne 30.06.2019 organiziralo drugi futsal turnir, ki se je ob zelo lepem sončnem vremenu odvijal na Titovem trgu v centru Velenja, kar že drugo leto zapored privablja ogromno gledalcev in dobrih ekip iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Nemčije in seveda tudi Slovenije.
Udeležbo je potrdilo 21 ekip, ki so igrale v sedmih skupinah po tri ekipe. V četrtfinale so se uvrstile ekipe, ki so v svoji skupini osvojile prvo mesto in ena ekipa, ki je bila najboljša drugouvrščena. Ker smo gledali samo točke in ne gol razliko, so se za mesto v četrtfinale borile štiri ekipe. Po žrebu je največ sreče imela ekipa Džajo-d gradbeništvo. Že v četrtfinalu smo  videli zares močne tekme in sicer KOREKTBAU in DŽAJO-D GRADBENIŠTVO v kateri je prva ekipa slavila s 3:1,  ESPRESSO MOMENTO se je veselil zmage nad ekipo DNEVI ŽELJA PIJUKOVIĆ. HITRA SEDMICA je po rezultatu zlahka opravila z ekipo PANHYGIA (Zenica BIH), vendar je bila igra zelo izenačena. Po zaostanku z 0:1 so igralci iz Zenice začeli igrati s petim igralcem v polju, ker je ekipa HITRE SEDMICE znala izkoristiti in prišla do rezultata 4:0. V polfinale se je uvrstila še ekipa AM-DE, ki je po 6 metrovkah premagala ekipo AC MARIBORSKA.
Pred prvo polfinalno tekmo smo tako kot prejšnje leto, podelili donacijo, tokrat za našega prijatelja in velikega športnika Duška Supića, ki je po poškodbi s kolesom leta 2017 postal tetraplegik in tako pristal na vozičku.
V prvem polfinalu je z golom bivšega Slovenskega reprezentanta Mirnesa Šišića slavila ekipa KOREKTBAU, ki je premagala ekipo ESPRESSO MOMENTO. V drugem polfinalu je po kazenskih strelih proti ekipi AM-DE slavila ekipa HITRA SEDMICA.
Za tretje mesto sta ekipi ESPRESSO MOMENTO in AM-DE izvajali 6- metrovke po katerih je slavila ekipa ESPRESSO MOMENTO.
V velikem finalu sta se pomerili ekipi KOREKTBAU in HITRA SEDMICA. Tekma je bila zelo odprta in zanimiva. Videli smo ogromno priložnosti, tako na eni kot na drugi strani. Ekipa HITRE SEDMICE je prišla do prednosti po lepem strelu Roka Mordeja, toda KOREKTBAU, ki je sestavljen iz domačih velenjskih igralcev se ni predal ter hitro izenačil po lepem prodoru Mirnesa Šišića in zares vrhunskem strelu najboljšega igralca in strelca turnirja Semina Omerovića. Ker se je tekma končala z rezultatom 1:1 smo gledali 6-metrovke v katerem je ekipa KOREKTBAU imela malenkost več sreče in se tako veselila končne zmage na turnirju v Velenju.

Poročilo in foto: Športno društvo Futsal Korektbau Velenje  

REZULTATI:
ČETRTFINALE
KOREKTBAU  3:1  DŽAJO-D GRADBENIŠTVO
PANHYGIA 0:4  HITRA SEDMICA
AM-DE  1*: 1  AC MARIBORSKA
ESPRESSO MOMENTO 2:1  DNEVI ŽELJA PIJUKOVIĆ

POLFINALE
KOREKTBAU  1:0  ESPRESSO MOMENTO
AM-DE  0:2  HITRA SEDMICA

3.MESTO (6 METROVKE)
ESPRESSO MOMENTO  3:2  AM-DE

FINALE
KOREKTBAU  1*:1  HITRA SEDMICA 

KONČNI VRSTNI RED EKIP
1.MESTO: KOREKTBAU
2.MESTO: HITRA SEDMICA
3.MESTO: ESPRESSO MOMENTO
4.MESTO: AM-DE

 NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI
NAJBOLJŠI IGRALEC: SEMIN OMEROVIĆ
NAJBOLJŠI STRELEC: SEMIN OMEROVIĆ
NAJBOLJŠI VRATAR: DAMIR PUŠKAR
FAIR PLAY EKIPA: PANHYGIA


POSTAVE NAJ EKIP:
KOREKTBAU: Semin Omerović, Mirnes Šišić, Robert Matić, Denis Linić, Jaka Jager, Jovica Mihajlović, Dario Lovrić, Safet Gavranović
ESPRESSO MOMENT: Marko Đeković, Nikola Jandrić, Nermin Hasanbegović, Marko Šarković, Marko Bubnjić, Kemo Hamulić, Saša Kovačević
AM-DE: Nejc Berzelak, Alan Muratagić, Blaž Končan, Žan Koren, Patrik Čujec, Nejc Kunc, Benjamin Tušar
HITRA SEDMICA: Damir Puškar, Denis Totošković, Rok Mordej, Alen Fetić, Teo Turk, Uroš Marolt, Žiga Čeh

 
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .