Adidas zaznamoval Staro goro

Objavljeno : 25.09.2017
  • V Stari gori slavil Adidas

S preobratom v drugem polčasu in tesno finalno zmago je na Stari gori za nekaj časa uradna znamka športne opreme postal Adidas. Tako se je namreč imenovala ekipa zmagovalcev, ki je ugnala Solo Lom. 3. mesto za Lokostrelstvo Kalpa. Naj igralec je postal Denis Levpušček, strelec Valter Furlan, organizatorji pa so izbrali tudi najlepšega igralca turnirja – le koga? 

Poročilo organizatorjev:
Letošnji turnir trojk je potekal 15. in 16. septembra na igrišču v Stari Gori. Kljub slabi napovedi z vremenom se je prijavilo 13 ekip. Letošnji turnir je bil najmočnejši v zadnjih letih. Že v petek smo imeli nekaj derbijev in sila zanimivih tekem.

V skupini A je ekipa Adidas brez večjih težav zasedla prvo mesto. V boju za drugo mesto v skupini je ekipa ŠRD Doblar izvlekla neodločen rezultat proti ekipi Hribovc Tim in si tako priborila drugo mesto v skupini.
V skupini B se je ekipa Lokostrelstva Kalpa sprehodila do prvega mesta. Ohridski Biseri 2 so si nato z zmago nad ekipo Ajševice izborili drugo mesto in s tem četrtfinale.

Tekme v soboto sta otvorili ekipi Q in Sola Lom. To je bila prva tekma v skupini C, ki je bila tudi skupina smrti. Sola Lom je premagala ekipo Q, ki je na drugi tekmi bila uspešnejša od ekipe Zvite Noge. Zvita Noga je nato z minimalno zmago proti ekipi Sola Lom rešila kožo in se uvrstila v četrtfinale. Potnika v četrtfinale je v tej skupini določila gol razlika saj so vse tri ekipe imele po eno zmago. Kot prva je iz te skupine napredovala Sola Lom, kot druga pa Zvita Noga.

V skupini D je ekipa Millwall Fc dvakrat suvereno zmagala in kot prva šla v četrtfinale. Za drugo vozovnico sta se udarili ekipi 24 litrov ter DŽC Cerwvo. Po rednem delu je bil izid izenačen, pri kazenskih udarcih pa je več sreče imela ekipa DŽC Cerwvo in se tako uvrstila v četrtfinale.

Vse tekme četrtfinala so bile trde in izenačene. Najpewj je ekipa Adidas zlomila odpor trdoživih Biserov in z minimalno zmago šla v polfinale. Lokostrelstvo Kalpa je brez večjih težav premagalo ekipo ŠRD Doblar. Sola Lom je šele po kazenskih udarcih premagala trdožive »Brice«. V zadnjem četrtfinalu se je po zaostanku z 2:0 ekipa Millwall FC vrnila ter izenačila proti Zviti Nogi. Sledili so kazenski udarci, kjer so bili bolj natančni igralci Zvite Noge ter napredovali v polfinale.

Sledil je žreb parov polfinala. V prvem polfinalu so se pomerili ekipi Adidas in Lokostrelstva Kalpa. Tudi to tekmo so po napetem boju odločili kazenski udarci. Bolj zbrani so bili stari lisjaki ekipe Adidas in si tako zagotovili finale.
V drugem polfinalu smo spremljali tekmo med ekipama Sola Lom in Zvita Noga. Prepričljivo boljša je bila ekipa Sola Lom in se uvrstila v finale.

Za tretje mesto je bila v izvajanju kazenskih udarcev boljša ekipa Lokostrelstvo Kalpa, ki je premagala ekipo Zvite Noge.

Veliki finale sta odigrali ekipi Adidas ter Sola Lom. Dinamičen finale poln preobratov je odpiskala legenda med sodniki - Bore Mitovski. Tekmo je bolje začela ekipa Sole Lom, ki je povedla z 2:1. Nato pa so na vrsto prišle izkušnje ekipe Adidas, ki se je do zmage dokopala po preobratu v zadnjih minutah tekme in osvojila prvo mesto.

V imenu športnega društva Stara Gora se vsem ekipam in gledalcem zahvaljujemo za obisk in Vas povabimo, da se turnirja v še večjem številu udeležite tudi drugo leto. Lep športen pozdrav.
Poročilo napisal: Luka Boltar

REZULTATI:
Petek:
Ohridski Biseri 1- ŠRd Doblar 1:8
Hribovc Tim- Adidas 1:4
Ohridski Biseri 2- Ajševica 3:0
Ohridski Biseri 1- Hribovc Tim 1:6
ŠRD Doblar- Adidas 0:0 (1:2)
Lokostrelstvo Kalpa- Ajševica 3:0
ŠRD Doblar- Hribovc Tim 3:3 (3:4)
Ohridski Biseri 2- Lokostrelstvo Kalpa 1:4
Ohridski Biseri 1- Adidas 0:3

Sobota:
Q- Sola Lom 0:2
24 Litrov- DŽC Cerwvo 1:1 (2:3)
Zvita Noga- Q 0:1
Millwall Fc- 24 Litrov 4:0
Zvita Noga- Sola Lom 1:0
Millwall Fc- DŽC Cerwvo 5:0

ČETRTFINALE:
Adidas- Ohridski Biseri 2 1:0
Lokostrelstvo Kalpa- ŠRD Doblar 2:0
Sola Lom- DŽC Cerwvo 0:0 (2:1)
Millwall Fc- Zvita Noga 2:2 (0:1)

POLFINALE:
Adidas- Lokostrelstvo Kalpa 1:1 (3:2)
Zvita Noga- Sola Lom 0:4

3. mesto (penali):
Zvita Noga- Lokostrelstvo Kalpa 1:2

FINALE:
Adidas- Sola Lom 3:2

KONČNI VRSTNI RED:
1. mesto: Adidas
2. mesto: Sola Lom
3. mesto: Lokostrelstvo Kalpa
4. mesto: Zvita Noga
5. mesto: Ohridski Biseri 2
6. mesto: DŽC Cerwvo
7. mesto: ŠRD Doblar
8. mesto: Millwall FC

NAJ POSAMEZNIKI:
Najboljši igralec: Denis Levpušček (Sola Lom)
Najboljši strelec: Valter Furlan (Adidas)
Najlepši igralec: Andraž Filipič (Lokostrelstvo Kalpa)

POSTAVE NAJ EKIP:
ADIDAS: Denis Marvin, Vasja Susič, Gregor Bajec, Valter Furlan
SOLA LOM: Denis Levpušček, Borut Levpušček, Luka Rejc, Žan Černilogar
LOKOSTRELSTVO KALPA: Alen Peršič, Andraž Filipič, Domen Pelicon, Leon Filipič
ZVITA NOGA: Jure Rusjan, Luka Žontar, Miha Zarič, Luka Boltar

 

 
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .