Bukovico zaznamoval Aljaž Laharnar

Objavljeno : 25.04.2019
  • Najboljši na turnirju Bukovica 2019

Čeprav je vse posamične nagrade turnirja v Bukovici odnesla ekipa Aspekta, pa je v finalu z 1-2 klonila proti zmagovalcem - ekipi Avto AR-TA. Pomagala ni niti odlična igra naj strelca in igralca, Aljaža Laharnarja, niti atraktivne obrambe naj golmana, Boška Fajfariča. Tretji so po boljše streljanju penalov igralci ŠD Špik, četrti pa Alfipra.

POROČILO ORGANIZATORJEV:
FUTSAL TURNIR BUKOVICA 2019

Letošnji 8. turnir v malem nogometu na Bukovici je osvojila ekipa Avto AR-TA. Ekipa prihaja iz okolice Domžal. Na turnir je bilo prijavljenih 18 ekip, vendar je na koncu ena odpovedala zaradi upravičenih razlogov. Tako, da smo letos glede na lansko leto imeli še eno ekipo več. Glede na zelo slabo vremensko napoved za nedeljo, je bil vreme super, saj je dež padal zelo malo, pa še to samo kakšnih 20 minut.

Ekipe smo razdelili v šest skupin po tri. Iz vsake skupine je napredovala najboljša ekipa, poleg teh pa sta v četrtfinale napredovali tudi dve najboljši drugo uvrščeni ekipi.

Skupino A so sestavljale ekipe: KMN Vodnar, Art Dom, Alfipra. Ekipi KMN vodnar in Alfipra sta obe imeli po eno zmago in medsebojni remi. Po izvajanju 6metrovk pa je prvo mesto v skupini osvojila ekipa KMN Vodnar. Alfipra pa se je v četrtfinale uvrstila kot najboljša drugo uvrščena ekipa.

Skupino B so sestavljale ekipe: ŠD Špik, Lubadarji ter Soršk. Ekipa ŠD Špik je zanesljivo osvojila prvo mesto v skupini.

Skupino C so sestavljale ekipe: Ekoslik, Pr Peht bar ter Vikingi. Kot pričakovano je prvo mesto v skupini osvojila lanskoletna zmagovalna ekipa Ekoslik.

Skupino D so sestavljale ekipe: Aspekt, VCG d.o.o. ter Makarena. Prvo mesto v skupini je po napetem boju z VCG d.o.o. osvojila ekipa Aspekt. Ekipa VCG d.o.o. pa se je naprej uvrstila kot druga najboljša drugouvrščena ekipa.

Skupino E so sestavljale ekipe: Avto AR-TA, IN-Inštalacije ter Asterix. Po napetem bojo z ekipo IN-Inštalacije je napredovala ekipa Avto AR-TA. IN-Inštalacije so imeli možnost uvrstitve v četrtfinale, vendar v medsebojni tekmi za drugo najboljšo drugouvrščeno ekipo niso imeli sreče proti ekipi VCG d.o.o..

Skupino F pa so sestavljale ekipe: Ključavničarstvo Kunc, Bar Pr Albinc ter ŠD Lenart Luša. V četrtfinale je napredovala ekipa Ključavničarstvo Kunc.

Tako smo dobili sledeče četrtfinalne pare: KMN Vodnar – Avto AR-TA (0:4), ŠD Špik – Ključ. Kunc (3:1), EkoSlik – Alfipra (0:0), po izvajanju 6 metrovk je napredovala Alfipra ter Aspekt – VCG d.o.o. (2:1).

V polfinale so se uvrstile naslednje ekipe Avto AR-TA, Alfipra, ŠD Špik ter Aspekt. V prvi polfinalni tekmi sta se med seboj pomerili ekpi Avto AR-TA in Alfipra. Po dobri borbi je ekipa Avto AR-TA zmagala z rezultatom 3:1. Drugo polfinalno tekmo sta odigrali ekipi ŠD Špik in Aspekt. Za zmago Aspekta z 5:2 je največ zadetkov prispeval Aljaž Laharnar.

Za tretje mesto sta ekipi Alfipra in ŠD Špik streljali penale. Tretje mesto je z tremi zadetimi penali osvojila ekipa ŠD Špik, ekipa Alfipra pa je z dvema zadetkoma zasedla četrto mesto.

Sledilo je še sklepno dejanje turnirja, finalna tekma, ki se je začela nekaj pred 21. uro. Obe ekipi sta pokazali borbeno igro, prav tako sta nam postregli tudi z nekaj zelo lepimi potezami in goli. Na koncu je turnir Bukovica 2019 osvojila ekipa Avto AR-TA, Aspekt pa je osvojil drugo mesto. Rezultat tekme pa je bil 2:1.

Od četrtfinalnih tekem naprej smo podrobneje spremljali obrambe golmanov in zadetke igralcev. Izkazalo se je, da se je z največ lepimi obrambami in požrtvovalnimi potezami izkazal golman ekipe Aspekt Boško Fajfarić, ki smo mu podelili nagrado za najboljšega vratarja. Največ zadetkov od četrtfinala do finala pa je uspel zadati Aljaž Laharnar (5 zadetkov).

Turnir je minil v prijetnem vzdušju brez večjih incidentov in poškodb. Čez dan se je na turnirju zbralo kar lepo število gledalcev, ki so lahko spremljali veliko lepih akcij in golov.

Na koncu bi se organizatorji še enkrat radi zahvalili vsem ekipam, ki so sodelovale na turnirju. Postregle ste s pravo futsal poslastico, gledalci pa so pripomogli k pravemu navijaškemu vzdušju. Zahvala gre tudi vsem sponzorjem, ki so nam s svojimi prispevki pomagali pri boljši izvedbi turnirja.

Turnir na Bukovici postaja bolj in bolj prepoznan in udeležuje se ga lepo število ekip. Za drugo leto si želimo ponovno izpeljati turnir v takem obsegu. Upam, da se nam pridružite tudi vi. Se vidimo drugo leto na 9. turnirju v malem nogometu na Bukovici!

Poročilo in foto: Aleš Dolenc (ŠD Lubadarji)

REZULTATI
Četrtfinale:
KMN Vodnar -  Avto Ar-ta   0:4
ŠD Špik - Ključ. Kunc    3:1
Eko slik - Alfipra    0:0*
Aspekt - VCG D.O.O.   2:1

POLFINALE:
Avto Ar-ta - Alfipra   3:1
ŠD Špik - Aspekt    2:5

 za 3. mesto:
Alfipra - ŠD Špik    2:3

FINALE:
Avto Ar-ta  -  Aspekt   2:1

KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1.mesto     Avto AR-TA
2.mesto    Aspekt
3.mesto    ŠD Špik
4.mesto    Alfipra

 NAJBOLJŠA POSAMEZNIKA:
NAJ VRATAR: Boško Fajfarić (Aspekt)
NAJ STRELEC:  Aljaž Laharnar (Aspekt)

LESTVICA STRELCEV:
Aljaž Laharnar (5 zadetkov)
Siniša Brkić (3 zadetki)
Denis Vidmar (2 zadetka)
Tine Šturm (2 zadetka)
Kemal Mamulić (2 zadetka)

POSTAVE NAJ EKIP:
Avto AR-TA: Velič Rjad, Kavka Andrej, Beldin Durić, Denis Vidmar, Siniša Brkić, Kemal Mamulić, Marko Šare
Aspekt: Boško Fajfarić, Aljaž Laharnar, Blaž Laharnar, Jurij Kikelj, Aleš Bešter, Tine Šturm
ŠD Špik: Jaka Osredkar, Martin Oblak, Jaka Oblak, Tobija Kavčič, Jože Umek, Anže Jereb, Jan Jereb, Marko Burjek
Alfipra: Anže Povirk, Matic Volčić, Vlado Pratljačić, Dalibor Radanović, Alex Gorenc, Eldin Šmrković, Kemo Bečić, Musa Meumedoski
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .