FC Bytyci rutinirano osvojili Vrhpolje

Objavljeno : 23.06.2024
  • FC Bytyci osvojili Vrhpolje
  • Naj peterka v Vrhpoljui

15. Binetov memorial v Vrhpolju je zanesljivo dobila ekipa z domicilom v Prištini – FC Bytyci so v finalu gladko premagali Dimnikarstvo Zec, z enako gol razliko (+4) pa so v polfinalu odpravili ljubljanski Fieldo. Malush Qerimi je postal naj igralec, Bajram Ramadaninaj vratarj, Sadmir Sukanović iz Dimnikarstva Zec pa naj strelec turnirja.

Poročilo organizatorja:
Športno društvo Vrhpolje je v petek 14. in v soboto 15. junija 2024 organiziralo že 15. Binetov memorial, katerega se je letos udeležilo 18 ekip. Organizatorji smo za razliko od nekaterih drugih turnirjev letos, imeli srečo z vremenom, saj je potekal v lepem sončnem vremenu, kar je razveselilo sodelujoče ter obenem privabilo izjemno število gledalcev. 

Na prvi tekmovalni dan smo organizatorji razdelili ekipe v dve skupini s štirimi ekipami iz katerih sta v četrfinale napredovale prva in druga ekipa v skupini. V soboto so ekipe bile razdeljene v dve skupini po tri in eno skupino po štiri, iz slednje so napredovale prva in druga ekipa. Iz skupin s tremi ekipami pa prvouvrščeni. V petek so tako v četrtfinale napredovale ekipe Drenica in Vrhpolje iz skupine A ter FC Bytyci in Dimnikarstvo Zec iz skupine B. V soboto popoldne so se v četrtfinale kot prvouvrščene ekipe uvrstile: Fieldo, Elan, pekarna Eli&Eldi ter drugouvrščeni Soccerossi. Konkurenca je bila močna, saj se v četrtfinale ni uspelo uvrstiti ekipi Transport Makovec vedno neugodni ekipi iz Ajdovščine. Gledalci, ki so že v zgodnjih popoldanskih urah napolnili prizorišče, so tako imeli kaj videti, saj se je igral dober futsal že v zgodnji fazi turnirja. Prvič pa smo na turnirju imeli tudi ekipo iz tujine FC Bytyci katere igralci nastopajo za klub FC Priština, ki uspešno nastopa v ligi prvakov.

Sledila je prva polfinalna tekma lokalni derbi med Dimnikarstvo Zec ter Socceross. V dobri tekmi kjer ni manjkalo borbe in dobrih potez so z rezultatom 3:1 slavili dimnikarji predvsem po zaslugi dobre uigranosti ter odlične strelske forme Sadmirja Sukanoviča (naj strelec), ki je dosegel vse tri zadetke. V drugem polfinalu je ekipa FC Bytyci upravičila vlogo favorita in s 5:1 ugnala ekipo Fieldo. Pred pričetkom finala, so poraženci polfinal streljali 6-metrovke, pri katerih so bili natančnejši igralci Soccerossa, kjer je blestel njihov vratar zimzeleni Dejan Kojič. Veliki finale so s tremi zadetki Malusha Qerimija (Naj igralec) in z dvema Drilona Maxharraja (člana naj peterke) brez večjih težav dobili igralci FC Bytyci in tako prvič osvojili Binetov memorial v Vrhpolju. Nagrado za najboljšega igralca turnirja je prejel Malush Qerimi iz ekipe FC Bytyci, najboljši vratar turnirja je postal Bajram Ramadani
(FC Bytyci), največ zadetkov pa je prispeval Sadmir Sukanovič  iz Dimnikarstva Zec. V naj peterko turnirja sta se uvrstila še Drilon Maxharraj (FC Bytyci)  ter Branko Tutuš iz ekipe Socceros.

Pokal šanka so s podporo njihovih navijačev osvojili igralci Izoplaca. V tekmovanju v ciljanju pršuta je tokrat slavil nekdanji veliki up ND Primorja Amel Džuzdanovič.

V Športnem društvu Vrhpolje smo z letošnjim turnirjem nadvse zadovoljni, saj se je na turnir zopet prijavilo zaželeno število ekip, ki so tudi letos bile kvalitetne in tako po mnenju velike večine sodelujočih turnir pozicionirale med najmočnejše na zahodu. V društvu si želimo, da bi turnir tudi v prihodnje ostal sinonim za odličen futsal, veliko število gledalcev in dobro vzdušje. Za letos pa se vsem ekipam zahvaljujemo za udeležbo, sodnikom za korektno sojenje, vsem sponzorjem, velikemu številu gledalcev za obisk ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi prireditve. Vidimo se spet junija prihodnje leto.


REZULTATI

ČETRTFINALE:
FC Bytyci : Pekarna Eli&Eldi  4:1 (1:0)

1:0 Mazreku, 1:1 Jusufi, 2:1 Rukovci, 3:1 Qerimi, 4:1 Qerimi
Elan: Dimnikarstvo Zec 1:5 (1:1)
0:1 Sukanovič, 1:1 Mujanovič, 1:2 Džuzdanovič, 1:3 Sukanovič, 1:4 Čosič, 1:5 Džuzdanovič, 1:6 Kogoj
Vrhpolje : Socceross 1:3 (0:0)
1:0 Perko, 1:1 Kopatin, 1:2 Masten, 1:3 Tutuš
Drenica : Fieldo 0:2 (0:0)
0:1 Hodzič, 0:2 Lulič N.

POLFINALE:
Dimnikarstvo Zec : Socceross 3:1 (3:1)

0:1 Tutuš, 1:1 Sukanovič, 1:2 Sukanovič, 1:3 Sukanovič
FC Bytyci : Fieldo 5:1 (3:0)
1:0 Ramadani, 2:0 Maxharraj, 3:0 Rukovci, 4:0 Rukovci, 5:0 Ramadani, 5:1 Stojanoski.

Za 3. Mesto zmga po penalih za Socceross

FINALE:
Zec : FC Bytyci 0:4 (0:2)
0:1 Maxharraj, 0:2 Qerimi, 0:3 Qerimi, 0:4 Qerimi, 0:5 Rukovci

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI TURNIRJA:
Naj vratar : Bajram Ramadani (FC Bytyci)
Naj Igralec : Malush Qerimi (FC Bytyci)
Naj strelec : Sadmir Sukanovič (Dimnikarstvo Zec)

NAJ PETERKA:
Bajram Ramadani (FC Bytyci)

Malush Qerimi (FC Bytyci)
Sadmir Sukanovič (Dimnikarstvo Zec)
Drilon Maxharraj (FC Bytyci)
Branko Tutuš (Socceros)

KONČNI VRSTNI RED EKIP
1. Mesto : FC Bytyci / Priština  
2. Mesto : Dimnikarstvo Zec / Ajdovščina
3. Mesto : Socceross / Vipava
4. Mesto : Fieldo / Ljubljana

FC Bytyci: Bajram Ramadani, Jeton Rukovci, Malush Qerimi, Arif Limani, Drilon Maxharraj, Ylli Mazreku, Bleoli Bytyci
Dimnikarstvo Zec: Armin Zec, Amel Džuzdanovič, Admir Čosič, Sadmir Sukanovič, Nik Kogoj, Blažko Tai, Emir Zec
Socceross: Dejan Kojič, Jan Franc Kopatin, Nik Masten, Tine Koron, Goran Markovič, Nejc Čibej, Boštjan Klepač, Branko Tutuš
Fieldo: Naj Lulič, David Stojanoski, Dino Lulič, Anej Kujovič, Emil Daliposki, Ermin Mujkič, Anis Mumin Hodzič, Jaka Cencelj

Tekst in foto: ŠD VrhpoljeNaključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .