Priporočamo turnir

Ferpley najboljši v Vrhpolju

Objavljeno : 09.05.2023
  • Ferpley Kudići

Turnir trojk v Vrhpolju je prinesel zmago ekipi Ferpley iz Kudićev. Z odličnimi predstavami naj igralca turnirja, Ibrahima Mujezinovića, je Ferpley po kazenskih strelih v finalu premagal domačine Porco piede, katera je v svojih vrstah imela naj strelca turnirja Aleksandra Bratino. Tretje mesto pa je zasedla prav tako domača ekipa Millennium.

Športno društvo Vrhpolje je v petek 5. in v soboto 6. maja organiziralo že 8. malonogometni turnir trojk, katerega se je letos udeležilo ponovno rekordnih 29 ekip. Za razliko od prejšnjih let nam vreme tokrat ni zagodlo in so tako igralci kot navijači, ki so se zbrali v lepem številu uživali v pravih poletnih temperaturah. 

Organizatorji smo ekipe razdelili v 5 skupin s po štirimi ekipami in 3 skupine po tri. V osmino finala sta se uvrstili po dve najboljši ekipi iz vsake skupine. V petek so po skupinskem delu bile odigrane tudi prve štiri tekme osmine finala iz katerih so v četrtfinale napredovale ekipe Porco piede, Toffies, Millennium ter Ferpley. V soboto popoldne so po napetih in izenačenih dvobojev v  četrtfinale napredovale še ekipe: Lutke, ŠD Otalež, Flup ter Lime Collina. Konkurenca je bila zares močna, saj se v izločilne boje ni uspelo uvrstiti kar nekaj ekipam, ki so na začetku turnirja sodile med ožji krog favoritov.

 V četrtfinalu, so lahko gledalci videli štiri zelo izenačene tekme. Najprej sta se pomerila domača ekipa Porco Piede in Lutke, v katerem so po zadetku naj strelca Aleksandra Bratine slavili domačini. V drugem četrtfinalnem paru je ekipa Toffies priznala premoč Flupu, ki so bili boljši z 1:0. Nato je Millennium po kazenskih strelih odpravil z ekipo ŠD Otaleža . Kot zadnja pa se je v polfinale uvrstila ekipa Ferpley, ki je prav tako po streljanju kazenskih strelov premagala ekipo Lime Collina.
Sledila je prva polfinalna tekma domači derbi med ekipama Porco piede in Millenium katera je kljub rezultatu 0:0 postregla z obilico priložnosti in atraktivno igro. Po streljanju kazenskih strelov so mirnejše živce ohranili izkušenejši igralci ekipe Porco piede in se tako kot prvi uvrstili v veliki finale.

Druga polfinalna tekme med Ferplej in Flup se je začela z zadetekom naj igralca turnirja Ibrahima Mujezinovića, kateri je z lepimi potezami navduševal čez celoten turnir. Tekma je bila napeta z veliko priložnostimi na obeh straneh a zadnjo je tik pred koncem tekme z zadetkom uspešno zaključil Tilen Leban in tako postavil končni izid 1:1. Ponovno so finalista odločali kazenski streli po katerih je slavila ekipa Ferplej.
Pred pričetkom finala, ki se je začel ob enajstih trideset so poraženci polfinal streljali kazenske strele, katere so boljše izvajali igralci Millenniuma in tako osvojili tretje mesto.

Veliki finale med ekipama Porco piede in Ferpley je zaznamovala zelo borbena in dinamična igra katero so čez celotno srečanje imeli pod nadzorom igralci Porco piede, saj so vodili do deset sekund pred koncem tekme, a so po manjši zmedi na igrišču prejeli zadetek in tako se je tekma končala z rezultatom 2:2. Sledili so ponovno kazenski streli po katerih so bili uspešnejši kot čez celoten turnir nezgrešljivi igralci Ferpleja in tako prvič slavili v Vrhpolju. Nagrado za najboljšega igralca turnirja je prejel Ibrahim Mujezinović iz zmagovalne ekipe, naj strelec pa je postal Aleksander Bratina, igralec ekipe Porco piede.

V Športnem društvu Vrhpolje smo z letošnjim turnirjem nadvse zadovoljni, saj se je na turnir zopet prijavilo veliko število ekip. V društvu si želimo, da bi turnir tudi v prihodnje ostal sinonim za odličen futsal, veliko število gledalcev in dobro vzdušje. Za letos pa se vsem ekipam zahvaljujemo za udeležbo, sodnikom za korektno sojenje, vsem sponzorjem, gledalcem za obisk ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi prireditve. Vidimo se spet junija, ko bo na sporedu 14. Binetov memorial. 
 

ČETRTFINALE
Porco piede
: Lutke 1:0  (0:0)

1:0 Bratina.

Toffies : Flup 0:1  (0:0)
1:0 Leban.

Millennium : ŠD Otalež 2:2  (1:1)
1:0 Jamšek, 1:1 Zajc, 1:2 ag. Bajc, 2:2 Perko.
* po kazenskih strelih napredovala ekipa Millennium

Ferpley : Lime Collina 1:1  (0:1)
*po kazenskih strelih napredovala ekipa Ferplej
0:1 Žižmond L. , 1:1 Mujezinović.

POLFINALE
Porco piede
: Millennium 0:0  (0:0)

*po kazenskih strelih napredovala ekipa Porco piede

Flup : Ferplej 1:1  (0:1)
0:1 Mujezinović, 1:1 Leban.
* po kazenskih strelih napredovala ekipa Ferplej

Za 3. Mesto kazenski streli
Millennium
: Flup  3:2

FINALE
Porco piede : Ferplej  2:2  (1:1)

1:0 Sluga K., 1:1 Begović, 1:2 Bratina, 2:2 Šabić
* po kazenskih strelih so bili boljši Ferplej


 NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI
Naj igralec :
Ibrahim Mujazinović / Ferplej

Naj strelec : Aleksander Bratina / Porco piede

VRSTNI RED NAJ EKIP
1.mesto: Ferplej / Kudići

2.mesto: Porco piede / Vrhpolje
3.mesto: Millennium / Vrhpolje
4.mesto: Flup / Tolmin

SEZNAM IGRALCEV NAJ EKIP
Ferplej:
Ibrahim Mujazinović, Senad Hadižić, Sifet Sabić, Hasan Begović
Porco Piede:
Klemen Sluga, Robert Sluga, Aleksander Bratina

Millennium: Luka Bajc, Franci Perko, Sebastjan Jamšek
Flup: Nejc Kovačič, Tomas Hack, Ian Kovačič, Tilen Leban, Žan Pajntar, Lan Kovačič

Prispevek in foto: Erik Ipavec / ŠD VrhpoljeNaključni turnirji

Turnir 4+1 Vrhpolje

23. Sandijev memorial 2024

Turnir Podgorci

Turnir v Miklavžu pri Ormožu


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .