Priporočamo turnir

Izključili s(m)o rasiste

Objavljeno : 29.06.2018
  • Brcnimo rasizem v Ljubljani

Številni udeleženci turnirja »BRCNIMO RASIZEM« so dokazali, da je duh solidarnosti in občečloveških vrednot še kako živ, čeprav naj bi bil, po »uravnoteženem poročanju medijev«, svet ena sama egoistična borba, kjer se z denarjem vse kupi in štejejo samo še materialne dobrine. Da je resnica drugačna priča dogajanje na ljubljanskem Taboru...

RDEČI KARTON RASIZMU

V prvih poletnih dneh je v Ljubljani ponovno, četrtič zapovrstjo, potekal samoorganiziran nogometni turnir Brcnimo rasizem. Vreme nam je namenilo sončen, a ne prevroč dan in tako se je na igriščih Športnega društva Tabor ter Dijaškega doma Tabor med seboj pomerilo 18 ekip od blizu in daleč, razdeljenih v šest skupin, ki jih je dan poprej določil žreb v Ambasadi Rog. Zelo nas veseli, da so se na turnir prijavile že stare znanke, pridružile pa so se nam tudi številne nove ekipe. Skupaj z obiskovalkami in obiskovalci smo tako preživeli lep dan v družinskem vzdušju.

Nogometne navdušenke in navdušenci vseh starosti so odigrali odlične tekme, ki jih je zaznamovala dobra volja ter fair play. V večernih urah smo podelili pokale tistim, ki so najbolj izstopali.
Pokal za najbolj pošteno igro je osvojila ekipa Zadeva: Kosilnica, ki se nam je letos pridružila prvič. Igralke in igralci pravijo, da v nogometu sicer niso najboljši, z veseljem pa so prišli brcat rasizem in so navdušili tako gledalstvo kot organizacijsko ekipo.
Pokal za najbolj srčnega igralca si je prislužil član ekipe Ambasada Rog, ki je z odlično tehniko ter požrtvovalnostjo pokazal, da je pravi za ta naziv.
Za naj golmana pa je bil izbran član Reprezentance Arzana in STDobrih, sicer človek, ki pravi, da res ne mara nogometa, na turnirju Brcnimo rasizem pa s pivom v roki vedno brani vrata za svojo ekipo. Tretje in drugo mesto sta zasedli ekipi Radio Študent ter Antinazionale, ki se pogosto znajdeta na stopničkah, zmagovalka letošnjega turnirja pa je bila novonastala ekipa z imenom Ljubljanski fanti.

Nekateri, ki jim je ostalo še dovolj energije in tisti, ki jih nogomet ni zamikal, so v roke vzeli košarkaške in odbojkarske žoge. Zelo živahen je bil tudi otroški kotiček. Za vse lačne sta letos poskrbeli dve kuharski ekipi z odlično vegetarijansko in vegansko hrano, posladkali pa smo se lahko z domačimi palačinkami.

Lepo se zahvaljujemo vsem ekipam, sodnici, sodnikom, obiskovalcem, obiskovalkam, soorganizatorkam in soorganizatorjem, umetnici, ki je izdelala čudovite pokale, kuharskim ekipam, upravljavcem igrišč ter vsem drugim sodelujočim, da smo skupaj ustvarili še en super dogodek. Ponovno smo izrekli glasen NE vsem izključevalnim praksam. Se vidimo jeseni v Zagorju ob Savi!

Vabimo vas, da organizirate tovrsten turnir tudi v svojem kraju. Za pomoč se lahko obrnete na e-mail naslov brnimo.rasizem@gmail.com ali na Facebook stran Brcnimo rasizem.

 

REZULTATI:

ČETRTFINALE
Iskra Fiat 1964 : Ambasada Rog                   2 : 0
Antinazionale : Koma                                   5 : 0
Ljubljanski fanti : Astlak                              4 : 1
Radio Študent : Dijaški momci                     5 : 2

 

POLFINALE
Iskra Fiat 1964 : Ljubljanski fanti                  0 : 4
Antinazionale : Radio Študent                      2 : 1

Tekma za tretje mesto
Iskra Fiat 1964 : Radio Študent                    1 : 3

FINALE
Ljubljanski fanti : Antinazionale                  6 : 5

 

KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1.mesto:  Ljubljanski fanti
2.mesto: Antinazionale
3.mesto:  Radio Študent
4.mesto: Iskra Fiat 1964


Pokal za Fairplay: ekipa »Zadeva:Kosilnica«
Naključni turnirji

Vitomarci prestavljen turnir 2020  

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .