Jugadoresom trojke v Vrhpolju

Objavljeno : 03.06.2024
  • Jugadores - zmagovalci trojk v Vrhpolju

Z odličnim strelskim učinkom Alena Čavševiča (naj strelec) so Jugadores po kazenskih strelih v finalu premagal lokalno ekipo Toffies, katera je v svojih vrstah imela naj igralca turnirja Erika Krečiča. Tretje mesto so v konkurenci 29ih ekip zasedli Netopirji, ki so bili po penalih boljši od ŠD Otalež

Športno društvo Vrhpolje je v petek 24. in v soboto 25. maja organiziralo že 9. malonogometni turnir trojk, na katerem so tudi letos bila zapolnjena vsa prosta mesta za 29 ekip. Turnir je potekal v muhastih, a za igro idealnih vremenskih razmerah. Zato verjamem, da so tako igralci kot navijači lahko uživali čez celoten turnir.

Organizatorji smo ekipe razdelili v 5 skupin s po štirimi ekipami in 3 skupine po tri. V osmino finala sta se uvrstili po dve najboljši ekipi iz vsake skupine. V petek so bile odigrane tudi prve štiri tekme osmine finala iz katerih so v četrtfinale napredovale ekipe Dimnikarstvo Zec, Toffies, Millennium ter Netopirji. V soboto popoldne so po napetih in izenačenih dvobojev v  četrtfinale napredovale še ekipe: Jugadores, ŠD Otalež, 3deci ter DejaVu. Konkurenca je bila zares močna, saj se v izločilne boje ni uspelo uvrstiti kar nekaj ekipam, ki so na začetku turnirja sodile med glavne favorite za osvojitev turnirja.

 V četrtfinalu, so lahko gledalci videli štiri zelo atraktivne tekme z veliko zadetki. Najprej so se pomerili Netopirji in 3deci, v katerem so po zadetku Črnigoja slavili Netopirji. V drugem četrtfinalnem paru je ekipa Millennium priznala premoč Jugadores, ki so jih odpravili s 3:0. Nato je Toffies na krilih naj igralca turnirja Erika Krečiča z rezultatom 3:1  premagal DejaVu. Kot zadnji pa so se v polfinale uvrstili fantje iz Otaleža z zmago nad ajdovskimi dimnikarji.
Sledila je prva polfinalna tekma med Netopirji in Jugadores na kateri so slavili slednji, tekma je bila zelo atraktivna in zanimiva za navijače saj se je končala z rezultatom 1:5.
Druga polfinalna tekme med ŠD Otalež in Toffies se je začela z zadetekom Kofola, ki je z dobrimi obrambami v obup spravljal nasprotnike. Tekma je bila napeta z veliko priložnostimi na obeh straneh a zadnjo je tik pred koncem z zadetkom uspešno zaključil Iztok Sluga in tako postavil končni izid 1:1. O finalistu so odločali kazenski streli v katerih je bila bolj zbrana  ekipa Toffies.
Pred pričetkom finala, ki se je začel ob enajstih trideset so poraženci polfinal streljali kazenske strele, katere so boljše izvajali igralci Netopirjev in tako osvojili tretje mesto.
Veliki finale med ekipama Jugadores in Toffies je zaznamovala borbena in precej taktična igra, mogoče na trenutke malce nezanimiva, saj nobena ekipa ni želela tvegati. Tekma se je končala z rezultatom 0:0. Sledili so kazenski streli po katerih so bili uspešnejši strelsko razpoloženi igralci Jugadores in tako prvič slavili v Vrhpolju. Nagrado za najboljšega igralca turnirja je prejel Erik Krečič iz ekipe Toffies, naj strelec pa je postal član zmagovalcev Alen Čavševič igralec ekipe Jugadores.

V Športnem društvu Vrhpolje smo z letošnjim turnirjem nadvse zadovoljni, saj se je na turnir zopet prijavilo veliko število ekip. V društvu si želimo, da bi turnir tudi v prihodnje ostal sinonim za odličen futsal, veliko število gledalcev in dobro vzdušje. Za letos pa se vsem ekipam zahvaljujemo za udeležbo, sodnikom za korektno sojenje, vsem sponzorjem, gledalceM za obisk ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi prireditve. Vidimo se spet junija. ko bo na sporedu 15. Binetov memorial.

Tekst in foto: ŠD Vrhpolje, Erik Ipavec


REZULTATI

ČETRTFINALE
Netopirji : 3deci 1:0  (0:0)

1:0 Črnigoj.

Millennium : Jugadores 0:3  (0:1)
1:0 Čavševič, 0:2 Čavševič, 0:3 Miličevič.

Toffies : DejaVu 3:1  (2:0)
1:0 Krečič, 2:0 Krečič, 3:0 Sluga, 3:1 Pivk.

Dimnikarstvo Zec : ŠD Otalež 1:3  (0:1)
0:1 Obid. , 0:2 Kofol, 0:3 Tušar, 1:3 Zec.

POLFINALE
Netopirji : Jugadores 1:5  (1:2)

0:1 Kuzmanovič, 1:1 Kompara, 1:2 Čavševič, 1:3 Kuzmanovič, 1:4 Miličevič, 1:5 Čavševič

ŠD Otalež : Toffies 1:1  (1:0) * po kazenskih strelih napredovala ekipa Toffies
1:0 Kofol, 1:1 Sluga.

Za 3. Mesto kazenski streli
Netopirji : ŠD Otalež  (2:1)

FINALE
Jugadores : Toffies  0:0  (0:0)

* po kazenskih strelih so bili boljši Jugadores

 NAJBOLJŠA POSAMEZNIKA
Naj igralec :
Erik Krečič / Toffies

Naj strelec : Alen Čavševič / Jugadores

VRSTNI RED NAJ EKIP:
1.mesto: Jugadores / Obala

2.mesto: Toffies / Podraga
3.mesto: Netopirji / Lokavec
4.mesto: ŠD Otalež / Otalež

SEZNAM IGRALCEV NAJ EKIP:
Jugadores:
Alen Čavševič, Miloš Miličevič, Kristian Kuzmanovič, Andrea Podgajski

Toffies: Miha Trošt, Erik Krečič, Iztok Sluga
Netopirji: Adrijan Kompara, Rene Širok, Mark Furlan, Aljaž Černigoj
Šd Otalež: Matej Kofol, Matej Tušar, Damjan Zajc, Žak Obid, Matej KogojNaključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .