Lapanja odločil trojke na Šebreljah

Objavljeno : 07.06.2019
  • Šebrelje 2019

Tradicionalne trojke na Šebreljah so se iztekle po željah organizatorjev in domačinov - lepo število ekip, razburljiva srečanja in končno zmagoslavje domačega Texasa, ki je z golom Jake Lapanje premagal Bar Albinco. Domače je imela tistega dne rada tudi boginja Fortuna, saj se jim je nasmehnila pri kazenskih strelih tako v četrtfinalu kot polfinalu.

Poročilo organizatorjev: NA TROJKAH V ŠEBRELJAH ZMAGA OSTALA DOMA

Turnirja v Šebreljah, ki je potekal prvega junija se je udeležilo 12 ekip, ki so bile razporejene v štiri skupine po tri ekipe iz katerih sta po dve ekipi napredovali v četrtfinale. V skupinah A, B in C so favoriti suvereno opravili s svojim delom med tem, ko se je v ''skupini smrti'' zalomilo Otaležcem, ki so pogrešali nekatere zvezdnike,sicer gonilne sile ekipe.

V četrtfinale so se tako uvrstile naslednje ekipe: Bar Albinca, Texas 1, ŠD KUK Dolenja Trebuša, Texas 27, Sola Lom, KAŠT, Vrhpolje, Kavarna Cappuccino.

Prvi četrtfinale sta odigrali Bar Albinca ter Kavarna Cappuccino iz Postojne, po napeti tekmi, ki se je po rednem delu končala z 1:1 je prvega polfinalista odločil en sam zadeti kazenski strel, saj je bilo ostalih pet igralcev nenatančnih. Drugi četrtfinale sta odigrala domači Texas 27 in Sola Lom. V prvem polčasu, ki se je končal smo lahko spremljali izenačen dvoboj. Nato pa so ''gostje'' z  vrhunskim drugim polčasom nadigrali nasprotnika in zmagali s kar 4:1.
Tretji četrtfinale je potekal med ekipo iz sosednje Trebuše in lanskoletnimi zmagovalci turnirja, ekipo KAŠT. Na koncu je mladi ekipi Trebušanov zmanjkalo nekaj sreče oz. kvalitete in izkušenj njihovega najboljšega posameznika Žana Černilogarja, ki se na žalost ni mogel udeležiti turnirja. KAŠT je namreč z golom v drugem polčasu zmagal tekmo z minimalnim izidom 1:0.
Zadnji četrtfinale med ekipo Texas 1 in Vrhpolje je bil ponovitev lanskega, ko so morali domačini priznati premoč kolegom iz Vipavske doline, tako da naboja ni manjkalo. Napeta tekma, ki se je po rednem delu končala z 2:2, je prinesla zanimive kazenske strele. Te je v četrti seriji v prid Texasa odločil Dejan Klemenčič potem, ko so Vrhpoljčani zadeli vratnico.

Prva polfinalna tekma med Bar Albinca in Sola Lom, se je lomila šele v zadnjih minutah srečanja. Prvi polčas se je namreč končal z 1:1 in vse je kazalo, da bomo zopet spremljali kazenske strele. Manj kot dve minuti pred koncem pa je Nik Hadalin izkoristil gnečo pred golom in ekipo iz Cerkna popeljal v vodstvo. Sola se je nato odprla in oblegala vrata nasprotnika, nekaj sekund pred koncem je to izkoristil Žak Obid, ki je prestregel podajo in sam stekel na nasprotnikov gol, kar je pomenilo zadnji žebelj v krsti za Solo Lom. Srečanje se je tako končalo s 3:1. V drugem polfinalu smo videli zanimivo tekmo med Texas 1 in KAŠT-om. Domačini so dvakrat povedli, a niso mogli zdržati do konca tekme in tako smo spremljali kazenske strele. Tako kot v četrtfinalu se je domačinom ob bučni podpori s tribun zopet nasmehnila sreča v četrti seriji. Klemenčič je suvereno izvedel kazenski strel, ekipa iz Ljubinja pa je zadela prečko, kar je povzročilo eksplozijo tribun.

V boju za tretje mesto so, ob streljanju kazenskih strelov, več mirnosti pokazali igralci Sole Lom, ki so zmagali s 3:2.

Finale med Texas 1 in Bar Albinca smo že videli v skupinskem delu, takrat so bili slednji bolšji s 4:1. Domačini pa so svojo dnevno formi skozi izločilne boje strmo stopnjevali, to so kronali sredi drugega polčasa, ko je po podaji iz kota s strelom med noge Jaka Lapanja matiral Hadalina na golu Cerkljanov. Texačani so nato še štiri minute zdržali pritisk nasprotnika in na koncu slavili z 1:0 – seveda je sledilo veselje pozno v noč. Nagrade za naj igralca se sicer ni podelilo, če pa bi se, bi bila to verjetno neverjetna domača publika, ki je kot 4. igralec svojo ekipo ponesla do zmage.

ŠD Texas Šebrelje bi se rad zahvalil vsem igralcem in gledalcem, ki ste se udeležili letošnjega turnirja.

Poročilo: Jaka Lapanja
Foto: Urša Lapanja in Patricija Tušar

REZULTATI:
ČETRTFINALE
BAR ALBINCA : KAVARNA CAPPUCCINO (1:1) penali; 1:0
TEXAS 27 : SOLA LOM (1:4)
KAŠT : ŠD KUK DOLENJA TREBUŠA (1:0)
VRHPOLJE : TEXAS 1 (2:2) penali; 2:3

POLFINALE
BAR ALBINCA : SOLA LOM (3:1)
KAŠT : TEXAS 1 (2:2) penali; 2:3

FINALE
TEXAS 1 : BAR ALBINCA (1:0)

KONČNI VRSTNI RED IN SEZNAM IGRALCEV:
1.mesto: TEXAS 1: Jaka Lapanja, Luka Polak, Dejan Klemenčič, Matej Tušar

2.mesto: BAR ALBINCA: Vanč Florjančič, Žak Obid, Nik Hadalin, Jan Švigelj
3.mesto: SOLA LOM: Denis Levpušček, Janez Žbogar, Andrej Levpušček, Jure Kravanja
4.mesto: KAŠT: Luka Rutar, Matic Perše, Jure Leban, Marko Rutar
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .