Priporočamo turnir

Selecao Bonito najboljši na Lomu

Objavljeno : 03.05.2019
  • Tradicionalne trojke na Lomu

Tradicionalni turnir trojk na Kanalskem Lomu je, tradiciji zvesto, zaznamovalo muhasto vreme in številne sodelujoče ekipe. Vreme je vplivalo tudi na rezultate, številne tekme so se končale s penali - tako tudi finale, kjer je Selecao Bonito z naj igralcem (Jan Žnidarčič) ugnal Važisan, ki je imel naj strelca (Erik Berginc). Tretji so bili Team of four, četrti pa domači Golaso.

Poročilo organizatorjev: SELECAO BONITO ZMAGOVALEC TROJK V LOMU

Že tradicionalno je zadnji vikend v aprilu rezerviran za turnir trojk v Kanalskem Lomu. Kot redni udeleženci turnirja že vedo je ta mrzel in ponavadi deževen. Nič drugače ni bilo niti letos. Turnirja se je ob odsotnosti nekaterih rednih udeležencev prejšnjih let udeležilo 19 ekip. Turnir letos prvič šteje tudi za pokal Banjške planote, kjer so še turnirji v Grgarskih ravnah, Grgarju in Ravnici.

V skupinskem delu so bile ekipe razdeljene v pet skupin po 3 ter eno za 4. V deževnem petkovem večeru se je iz dveh predtekmovalnih skupin uspelo uvrstiti prvouvrščenima ekipama Texas Šebrelje ter Važisan. Slednji so Šebrelje v četrtfinalni tekmi premagali po streljanju kazenskih strelov.

V soboto je tudi vreme vplivalo na rezultate tekem v predtekmovanju, saj se je iz minute v minuto spreminjalo od dežja prek sonca do sodre in nazaj. V teh vremenskih razmerah so se odvijale precej izenačene tekme, ki so na koncu izluščile pet četrtfinalistov. Kot zadnji osmi četrtfinalist pa se je v nadaljevanje uvrstila naj 2. ekipa obeh dni, kar je uspelo ekipi Golaso, ki je igrala že v petek.

Četrtfinali so se odvijali v ritmu petkovega večera, saj sta se kar dva sobotna četrtfinala odločila tako kot že petkov šele po streljanju kazenskih strelov. Tako je samo ekipa Team of Four napredovala brez penalov proti ekipi Gasilcev Most. Domačini Sola Lom so s penala prejeli gol po roki v rednem delu, kratko pa so potegnili tudi po kazenskih strelih. Napredovali so tako Selecao Bonito. So se pa napredovanja veselili drugi domačini Golaso, ki so prav tako po penalih premagali ŠD Otalež. Poraženci so si tako dali duška v združeni navijaški skupini.

Izenačena sta bila tudi oba polfinala. Važisan se je dolgo mučil z ekipo Team of Four, ki jo je strl šele v drugem polčasu. Selecao Bonito pa je v odličnem navijaškem vzdušju proti koncu tekme le premagal Golaso, ki je sredi tekme izenačil. Za tretje mesto so več zbranosti prikazali štirje iz Team of Four, ki so tako osvojili končno 3. mesto, Golaso je bil četrti.

V finalu pa smo videli še eno v nizu izenačenih tekem. Selecao Bonito je povedel z 2 : 0 a se Važisan do konca ni predal ter izenačil. Kljub psihološki prednosti pa izenačenja v kazenskih strelih niso vnovčili ter tako do jutra proslavljali ''le'' 2. mesto, Selecao Bonito pa se je veselil zasluženega prvega.

Po koncu turnirja se je druženje ekip ter navijačev nadaljevalo v odličnem vzdušju, kot je za Lom že v navadi, do jutranjih ur. Domov pa sta najbolj zadovoljna odšla naj strelec iz ekipe Važisan Erik Berginc ter Naj igralec Jan Žnidarčič iz zmagovalne ekipe.

Poročilo pripravil: Gašper Žbogar

REZULTATI:
ČETRTFINALE:

TEXAS ŠEBRELJE - VAŽISAN 2 : 2 /0 : 2/ 
Dejan Klemenčič 2x,Eri Berginc, Klemen Ivančič

GASILCI MOST - TEAM OF FOUR 2 : 7
Blaž Mervič, Damjan Malnič; Vladimir Močilnik 3x, Blaž Vončina 3x, Marko Perkon

SOLA LOM - SELECAO BONITO 1 : 1 /3 : 4/ 
Janez Žbogar; Alen Peršič

ŠD OTALEŽ - GOLASO 1 : 1 /0 : 2/   
Žak; Žan Černilogar

POLFINALE:
VAŽISAN - TEAM OF FOUR 2 : 0
Erik Berginc 2x                     

GOLASO - SELECAO BONITO 1 : 2
Žan Černilogar; Alen Peršič, Jan Žnidarčič

ZA 3. MESTO
GOLASO - TEAM OF FOUR /3 : 4/

FINALE:
VAŽISAN - SELECAO BONITO 2 : 2 /0 : 2/     
Erik Berginc, Amadej Kanalec; Alen Peršič, Jan Žnidarčič

 NAJBOLJŠA POSAMEZNIKA:
Naj igralec: JAN ŽNIDARČIČ (Selecao Bonito)
Naj strelec: ERIK BERGINC (Važisan)

 KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1.mesto: SELECAO BONITO, Alen Peršič, Jan Žnidarčič, Anej Batistič, Lula Sulič
2.mesto: VAŽISAN; Erik Berginc, Amadej Kanalec, Klemen Ivančič, Jure Kravanja
3.mesto: TEAM ORF FOUR; Vladimir Močilnik, Blaž Vončina, Marko Perkon, Rok Vončina
4.mesto: GOLASO; Edi Levpušček, Gorazd Levpušček, Luka Rejc, Žan Černilogar
5 – 8 mesto: SOLA LOM, TEXAS ŠEBRELJE, GASILCI MOST, ŠD OTALEŽ
Naključni turnirji

Vitomarci prestavljen turnir 2020  

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .