Tesko, Tokec, Bauh in Co osvojili Trnovo

Objavljeno : 14.08.2017
  • Turnir na Trnovem osvojila ekipa 35+
  • Turnir Trnovo ob Soči

Trnovo ob Soči je poleg kopice turistov in adrenalina željnih ljubiteljev Soče gostilo turnir na travi, ki ga je s kar nekaj sreče dobila (super)veteranska ekipa 35+ z naj igralcem (Saša Leban) in strelcem (Bojan Kovač). V finalu je odpravila domačine z naj vratarjem Markom Melinc. Tretje mesto je pripadlo Livku, ki je bil pri penalih boljši od Žage.

Poročilo organizatorjev: V ponovitvi lanskega finala domačini spet potegnili krajši konec

Na Trnovem  ob Soči se je tudi letos na turnirju zbralo 8 ekip, katere smo razdelili v dve skupini - napredovali sta najboljši dve ekipi.

Iz skupine A sta to bili ekipi Livek in domača ekipa Trnovo, ki je bila v troboju ekip srečnejša od ekipe Team 5 minut.
V skupini B je gladko napredovala ekipa Žage, drugega polfinalista pa je dalo srečanje med drugo domačo ekipo Trntim proti ekipi 35+, ki je bila zbranejša pri streljenju kazenskih strelov. Kot zanimivost omenimo, da je za 35+ na vratih stal nekdaj odličen igralec futsala in sedaj trener – Zoran Tesko.

V prvem polfinalu sta se srečali ekipi Livka in Ekipa 35+. Po hitrem vodstvu Livka je izkušenejša ekipa 35+ izenačila v zadnjih sekundah polčasa. V drugem delu golov ni bilo in prvega finalista so določili kazenski streli, zbranejša in srečnejša je bila znova ekipa 35+.

Drugi polfinale je bil sosedski derbi med Žago in Trnovim. Po ne najbolj zbranem začetku domače ekipe je Žaga hitro povedla z 2:0. Po streznitvi in ureditvi svojih vrst so domačini zagospodarili na igrišču in izenačili na 2:2. Ko so vsi mislili, da bo domača ekipa dokončala preobrat, pa je Žaga tik pred koncem polčasa znova zadela in povedla s 3:2. V drugem polčasu smo videli raztrgano igro, kjer je Žaga branila minimalno prednost, domači pa so jalovo napadali za izenačenje. V zadnjih dveh minutah tekme so domačini krenili z vratarjem v polju, kar se jim je slabo minuto pred koncem obrestovalo z izenačujočim zadetkom. Po zadnjem sodnikovem žvižgu so tudi drugega finalista dali kazenski streli, kjer so bili, na veselje navijačev, uspešnejši domačini.

V streljanju kazenskih strelov za 3. mesto je nato Livek premagal Žago s 5:3.

V ponovitvi lanskega finala je ekipa 35+ hitro povedla z 2:0 in umirila domačo ekipo ter bučne domače navijače. V drugem polčasu je domači ekipi sicer uspelo rezultat znižati, za kaj več pa je zmanjkalo časa.

Za najboljšega  strelca turnirja je bil izbran Bojan Kovač iz Ekipe 35+, najboljši vratar je postal domača hobotnica Marko Melinc, najboljši igralec pa Saša Leban Ekipa 35+.

Za konec še zahvala sponzorjem, igralcem za fair tekme, gledalcem za obisk in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izpeljavi turnirja.

Tekst in foto: TD Trnovo 

REZULTATI:

POLFINALE:
Livek : 35+ 1-1
Po penalih napreduje 35 +
Žaga – Trnovo 3-3
Po penalih napreduje 35 +

Penali za 3. mesto
Livek – Žaga 5-3

 FINALE:
35+ - Trnovo 2-1

KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1.35 +
2. Trnovo ob Soči
3. Livek
4. Žaga

 NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI:
Naj igralec: Saša Leban (35+)
Naj strelec: Bojan Kovač (35+)
Naj vratar: Marko Melinc (Trnovo ob Soči)


POSTAVE NAJ EKIP:

Ekipa 35+:
Saša Leban, Bojan Kovač, Zoran Tesko, Erik Berginc, Urban Hvala, Peter Domevšček

TRNOVO:
Marko Melinc, Matej Kutin, Jernej Matajurc, Uroš Kemper, Aljoša Žniderčič, Ian in Peter Kovačič, Miha Babšek

LIVEK:
Peter Kutin, Blaž Medved, Mitja Grosar, Tine Medved, Tomaž Gregorčič, Rok Hrast

ŽAGA:
Žarko Berginc, Sebastjan Žagar, Anže Kurinčič, Niki Ivančič, Blaž Kemper, Dejan Uršič, Amadej Klobučar
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .