Trebuša v znamenju domačinov

Objavljeno : 11.05.2019
  • Dolenja Trebuša - proglasitev

Trojke v Dolenji Trebuši so letos privabil kar 21 ekip. Po številnih presenečenjih v izločilnih bojih se je turnir razplete po željah domačinov. Domača ekipa Golaso se je namreč prebila do finala in, po taktičnem srečanju brez zadetkov, bila bolj zbrana pri izvajanju penalov kot Fonex. Slednji je imel naj igralca, Blaža Laharnarja, Golaso pa strelca, Žana Černilogarja.

POROČILO ORGANIZATORJEV:  V DOLENJI TREBUŠI PRVO MESTO DOMAČEMU GOLASU

 V Dolenji Trebuši nam je pretekli vikend postregel s pravo poslastico malega nogometa. Kljub slabšemu vremenu se je prijavilo 21 ekip in so odigralo gledljiv nogomet. 

V skupinskem delu so bile ekipe razdeljene v 7 skupin po 3. V četrtfinale se je uvrstila najboljša ekipa skupine in najboljša druga ekipa skupinskega dela tekmovanje. V petek so se pomerile med seboj za mesto v četrtfinalu ekipe Sola Lom, Texas in Kalance. Napredovala je Sola Lom.
Sobotni del turnirja se je začel že ob 13.00. Iz skupinskega dela so tako napredovale ekipe:  Sola Lom, ŠD Otalež 1, TD Kuk Ravne-Bate, Lutke, Fonex, Vrhpolje, Golaso ter Kenebek, kot najboljša druga ekipa turnirja.

Četrtfinalni del turnirja je bil poln presenečenj. V prvem dvoboju med ŠD Otalež 1 in TD Kuk Ravne - Bate je slednja ekipa pokazala disciplinirano obrambo in skoncentrirano igro, saj so povedli z dva proti nič. ŠD Otalež 1 je zadel v  izdihljajih tekme za izid 2:1. Naslednja tekma je bila med domačim Golasom ter Lutkam iz Levpe. V prvem polčasu je bila igra izenačena, s kar nekaj priložnostmi za zadetek na obeh straneh. V drugem pa je z boljšo igro ekipi Golasa uspelo zabiti 2 zadetka ter postaviti končni rezultat 2:0. Tretja tekma četrtfinala se je odvila med Fonex-om ter Vrhpoljem, Fonexi so prikazali boljšo igro in zmagali z 3 : 1. Sola Lom se je pomerila z najboljšo drugo ekipo skupinskega dela turnirja, Kenebek. Obe ekipi sta pokazali srčno borbo, za mesto v polfinalu. Na koncu je slavila ekipa Sola Lom z 2:0.

V polfinalu sta se prvi pomerili ekipi TD Kuk Ravne – Bate ter domači Golaso. Obramba ekipe TD Kuk se je izkazala za trd oreh, ki so jo s težavo prebili igralci Golasa. A na koncu so bili uspešnejši in tekma se je končala z rezultatom 0:3 v prid domačinov.
Druga tekma med Fonex-om in Solo Lom, se je po rednem delu končala z rezultatom 1:1. Po izvedenih penalih je slavil Fonex z rezultatom 4:3. Boj za tretje mesto, med TD Kuk Ravne-Bate in Solo Lom, se je prav tako odločil z izvedenimi kazenskimi streli, tu pa je ekipa Sola Lom pokazala več zbranosti in natančnosti.

Finalna tekma med ekipama Fonexa in Golasa je bila napeta in polna taktike, saj sta obe ekipi polni kvalitetnih in borbenih igralcev. Skozi celotno tekmo so gledalci bučno navijali za domačo ekipo Golaso, kar jim je dajalo še dodatne moči. Redni del se je končal z rezultatom 0:0, o tem kdo bo zmagovalec turnirja so odločali kazenski streli na katerih so imeli igralci Golasa bolj mirne in natančne noge ter slavili s končnim izidom 2:1. Tako je prvič po več letih ostal največja lovorika v domačih rokah.

Od četrtfinala naprej so se igralci potegovali za nagrade za najboljšega igralca in strelca. Nagrado za najboljšega igralca si je z borbeno in tehnično dovršeno igro nedvomno zaslužil član ekipe Fonex, Blaž Laharnar. Nagrado za naj strelca pa si je prislužil igralec ekipe Golaso, Žan Černilogar,  saj ga njegova zvesta levica ni pustila na cedilu.

Zahvalili bi se radi vsem ekipam ter navijačem, ki so se kljub dežju izkazali z neverjetnim navijanjem.

Poročilo in foto: Aljaž Skok

REZULTATI:
ČETRTFINALE
SOLA LOM : KENEBEK (2:0)

ŠD OTALEŽ 1 : TD KUK - RAVNE BATE (1:2)
LUTKE : GOLASO (0:2)
VRHPOLJE : FONEX (1:3)

POLFINALE
TD KUK - RAVNE BATE : GOLASO (0:3)

SOLA LOM : FONEX (1:1) penali; 3:4

FINALE
GOLASO : FONEX (0:0) penali; 2:1

NAJBOLJŠA POSAMEZNIKA:
Naj igralec: Blaž Laharnar (Fonex)
Naj strelec: Žan Černilogar (Golaso)

KONČNI VRSTNI RED IN SEZNAM IGRALCEV:
1.mesto: GOLASO: Luka Rejc, Žan Černilogar, Rok Černilogar, Edi Levpušček
2.mesto: FONEX: Aljaž Laharnar, Blaž Laharnar, Dobrinko Vajukić, Matej Bevk
3.mesto: SOLA LOM: Denis Levpušček, Gorazd Levpušček, Janez Žbogar, Gašper Žbogar
4.mesto: TD KUK RAVNE-BATE: Odisej Bratkič, Denis Rutar, Tomaž Malnič, Sašo Jerkič
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .