V Destrniku zmaga na Ptuj

Objavljeno : 06.06.2019

Ekipa Gostilna pri Ovinku iz Ptuja, se je najbolje znašla na tartanski podlagi turnirja v Destrniku, ki ima enega najvišjih nagradnih skladov pri nas – kar 2.500 €. Predvsem po zaslugi naj vratarja, Tjaža Lovrenčiča, so v finalu po penalih ugnali NASVET Franc Selišek s.p., z naj igralcem, Matejem Fiderškom. Tretje mesto je šlo na Hrvaško...

POROČILO ORGANIZATORJEV: Turnir TARTAN 2019

V soboto 25. maja smo na Destrniku spremljali pravi nogometni praznik. Športno društvo je ob  21. občinskem prazniku občine Destrnik organiziralo malonogometni turnir TARTAN 2019.

Ob 10h so z tekmovanje m na umetni travi začele selekcije U7  ter U9. V obeh selekcijah so tekmovale  ekipe KMN Slovenske gorice,  NK Gorišnica, NK Drava ter domača ekipa FC Destrnik.  Ekipe so tekmovale vsaka z vsako. Tekmovanje mlajših selekcij je spremljalo veliko število gledalcev, kateri so uživali nad predstavami mladih nogometašev. Največ navdušenja je bilo, ko so igrali otroci iz domače nogometne šole. Trenerska ekipa FC Destrnika z starši  ter  trenerji ostalih klubov so bili navdušeni nad napredkom, ki ga kažejo domačini po vsega osmih mesecih treninga. Zmagovalci otroškega turnirja so bili vsi. Vsak udeleženec tekmovanja je na podelitvi prejel priznanje ter praktično darilo za katerega so poskrbeli v podjetju Danone. Ob igrišču so zbrano množico navduševala napihljivi igrala, šotori, animatorji za otroke z raznimi nagradnimi igrami. Obiskali sta nas tudi maskoti podjetij  Vzajemne ter Danone.

Po zaključenem otroškem turnirju pa se je pričelo tekmovanje za člane na umetni masi Tartan. Za ta turnir smo organizatorji zbali 2.500 evrov za nagrade najboljšim, katere smo razdelili med prva tri mesta. Z razpisano višino nagrad je turnir med največjimi v Sloveniji. Turnirja se je udeležilo 11 ekip - kot organizatorji smo pričakovali kakšno ekipo več. Sodelovale so naslednje ekipe: KMN Kapela, Vamar  Zmajevi, ŠD Selce, ŠD Jablance, NASVET Franc Selišek s.p., Gostilna pri Ovinku Ptuj, Pizzeria  Andiamo, ŠD Velka, ŠD Destrnik, Ekipa PP ter Dimjačarstvo Sopot iz sosednje Hrvaške.  
Sistem tekmovanja je bil določen tako, da je žreb določil tri skupine po tri ekipe  ter eno skupino z dvema ekipama. Igralni čas je bil 2x10 min v nadaljnje tekmovanje sta se uvrstili po dve ekipi. Že v skupinskem delu tekmovanja smo videli tekme na visokem tekmovanju.
Prava poslastica pa so bile tekme četrtfinala  in polfinala. V polfinale so se uvrstile ekipe  NASVET Franc Selišek s.p., Gostilna pri Ovinku Ptuj, ŠD Selce ter Dimjačarstvo Sopot.
V tekmi za tretje mesto in z tem 500 evrov nagrade je zmagala ekipa Dimjačarstvo Sopot proti ekipi ŠD Selce.
V »pričakovanem« finalu med ekipama NASVET Franc Selišek s.p. ter  Gostilna pri Ovinku Ptuj smo na delu videli kar nekaj igralcev iz 1.slovenske futsal lige kot so: Alen Fetič, Matej Fideršek, Tjaž Lovrenčič, Bojan Klemenčič, Urban in Marko Senekovič , Žan Kranjc, Tomas Pihler, Caf Kevin
Po razburljivi tekmi, na zelo visoki ravni, so zmagovalca odločali streli iz 6m. Mirnejše in natančnejše izvajanje  je prineslo zmagovalni ekipi Gostilni pri Ovinku Ptuj 1.200 evrov +pokal + prehodni pokal.  Drugouvrščena ekipa NASVET Franc Selišek s.p. je domov odnesla denarno nagrado v višini 800 + pokal.
Za najkoristnejšega igralca turnirja je bil izbran Matej Fideršek ( NASVET Franc Selišek s.p). Naj vratar Tjaž Lovrenčič (Gostilna pri Ovinku Ptuj). Zraven pokalov ter denarnih nagrad so ekipe ter posamezniki prejeli tudi lepe praktične nagrade.

Celodnevno tekmovanje je bilo izpeljano na zelo visokem nivoju, za kar so zaslužni člani organizacijskega odbora ter seveda donatorji in sponzorji.  Omeniti moramo, še da je bil turnir tudi dobrodelno noto, kar pomeni, da bo organizator z zbranimi sredstvi omogočil nakup šolskih potrebščin. Velik HVALA vsem, ki ste nam omogočili izvedbo tega dogodka.

Poročilo pripravil: ŠD Destrnik

REZULTATI:

 

FINALE:
NASVET Franc Selišek s.p. -  Gostilna pri Ovinku Ptuj (po penalih)

NAJBOLJŠA POSAMEZNIKA:
Naj igralec: MATEJ FIDERŠEK ( NASVET Franc Selišek s.p).
Naj vratar: TJAŽ LOVRENČIČ (Gostilna pri Ovinku Ptuj)

KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1. Gostilna pri Ovinku Ptuj
2. NASVET Franc Selišek s.p.
3. Dimjačarstvo Sopot (Hrvaška)
4. ŠD Selce
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .