V Lomu domačini ubranili prvo mesto

Objavljeno : 27.08.2017
  • Kanalski Lom

Z velikim preobratom v drugem polčasu je domači ekipi Sola Lom uspelo ubraniti lansko prvo mesto na turnirju sistema 3+1 v Kanalskem Lomu. V vrstah zmagovalcev, ki so s 6-2 ugnali Fonex, je bil tudi naj vratar, Gašper Žbogar, medtem ko so drugouvrščeni pobrali lovoriko za naj strelca - Aljaž Laharnar. Najboljši igralec, Žan Černilogar, pa prihaja iz ekipe Golaso.

POROČILO ORGANIZATORJEV:

Na že 28. tradicionalnem malonogometnem turnirju v Kanalskem Lomu se je zbralo nekoliko manj ekip kot prejšnja leta. 10 ekip se je v treh skupinah pomerila za uvrstitev v četrtfinale. Po predtekmovanju sta izpadli ekipi Sola jr. ter Ponikve.

V četrtfinalih so bili najprej, že v petek, uspešni domači igralci Sole Lom, ki so s 4 : 2 premagali Lutke iz sosednje Levpe. V petkovih četrtfinalih so si napredovanje v polfinale priigrali še Pacifik bar, Golaso ter Fonex.

V prvem polfinalu so se najprej pomerili Sola Lom in Pacifik bar. Po začetnem otipavanju, so prvi zadeli Pacifik bar, a so Lomljani hitro izenačili in do konca zadeli še trikrat.
Drugi polfinale pa je bil precej bolj izenačen, saj sta se ekipi Golasa in Fonex nekajkrat izmenjala v vodstvu, na koncu pa so o napredovanju odločali kazenski streli, kjer so imeli bolj mirne živce in naravnane merilne naprave Fonexi, ki so se se uvrstili v finale proti Domačinom.

Pred finalom so se streljali še kazenski streli za 3. mesto. Na koncu so tretje mesto osvojili Pacifik bar, četrti pa so bili Golaso.

V finalu so v prvem polčasu prvi povedli Fonexi ter tako postavili tudi rezultat prvega dela - 1 : 0. V drugem polčasu so se igralci Sole Lom odločili za spremembo taktike, ter zamenjali vratarja. Sprva se taktika ni obrestovala, saj so Fonexi po prostem strelu dosegli še drugi zadetek, ki pa domačih ni dotolkel, saj so v nadaljevanju hitro izenačili, do konca pa dodobra napolnili nasprotnikovo mrežo za teniško zmago 6 : 2. Sola Lom je tako po podobnem scenariju kot lansko leto ubranila prvo mesto na domačem terenu.

Po koncu turnirja so bile podeljene nagrade za prva štiri moštva ter za najboljšega igralca, to je postal Žan Černilogar (Golaso), najboljši vratar je bil Gašper Žbogar (Sola Lom), naj strelec pa Aljaž Laharnar (Fonex).

Poročilo pripravil:Gašper Žbogar

 REZULTATI:

ČETRTFINALE:
Sola Lom : Lutke   4 : 2
Kal : Pacifik bar   1 : 4
Golaso : Bajer Muhrank   5 : 2
Fonex : Deponja   7 : 2

POLFINALE:
Sola Lom : Pacifik bar   4 : 1
Golaso : Fonex   4 : 4 (3 : 4)

 Penali za 3.mesto:
Pacifik bar
-  Golaso – zmaga za Pacifik bar

 FINALE:
Sola Lom : Fonex   6 : 2

 NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI:
Najboljši  igralec: Žan Černilogar (Golaso)
Najboljši vratar: Gašper Žbogar (Sola Lom)
Najboljši strelec: Aljaž Laharnar (Fonex)

POSTAVE NAJBOLJŠIH MOŠTEV:
Sola Lom: Levpušček Borut, Levpušček Denis, Levpušček Edi, Levpušček Gorazd, Žbogar Gašper, Žbogar Janez
Fonex: Grahelj Klemen, Kikelj Jurij, Kuštrin Klemen, Laharnar Aljaž
Pacifik bar: Jevšček Simom, Kuk Radoš, Bric, Čičo
Golaso: Černilogar Žan, Jež Vasja, Levpušček Andrej, Levpuščel Iztok, Melink Franci, Rejc Luka, Štrukelj Aleš
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .