V Velenju zmaga za TTG/BV7

Objavljeno : 11.01.2023
  • Zmagovalci turnirja v Velenju TTG/BV7

Na odlično organiziranem mednarodnem (po)novoletnem turnirju v Velenju, so številni obiskovalci v Rdeči dvorani lahko spremljali izvrstne tekme med 24imi ekipami. Na koncu je s 5-2 nad ekipo MI-JAM slavila ekipa TTG/BV7 iz Ljubljane, ki je imela v svojih vrstah vse 3 najboljše posameznike (Đeković, Jandrić, Kovačević), svoje pa je prispeval tudi Amir Dervišević.

Športno društvo FUTSAL KOREKTBAU VELENJE je dne 07.01.2023 organiziralo mednarodni  futsal turnir, ki se je odvijal v Rdeči dvorani v Velenju. Turnir je privabil ogromno gledalcev in dobrih ekip iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Nemčije in seveda tudi Slovenije.

Udeležbo je potrdilo 24 ekip, ki so igrale v osmih skupinah po tri ekipe. V osmino finala so se uvrstile ekipe, ki so v svoji skupini osvojile prvo mesto in drugo mesto.

 Že v osmini finala  smo  videli zares močne tekme in sicer Fizioterapija Vid Vauh s.p. je odigral zelo dobro tekmo, vendar so po izenačenem rezultatu 1:1 sledili streli iz  6ih metrov , kjer so imeli manj sreče od ekipe ADI BAU Šemsudin Siočić s.p.,  ki so jo sestavljali igralci iz Tešnja (BIH).

Druga zelo zanimiva tekma osmine finala med ekipama MI-JAM, ki jo je do finala zelo uspešno vodil Aleš Mijatović in ekipo Futsal Team Doborovci, ki jo je vodil Džafić Muhamed iz Poreča (HR) se je končala s tesnim izidom 1:0 v prid ekipe MI -JAM.

V četrtfinale so se po zanimivih tekmah poleg ekip MI-JAM in ADI BAU uvrstile še ekipe FAIR SPORT SLOVENIJA, KOREKTBAU, GRADBENIŠTVO ŠARIĆ, PANHYGIA VELENJE, TTG/BV7 in ekipa PRO ANEA C.C. D.O.O.

V četrtfinalu smo videli tekme, ki so bile tako izenačene, da do zadnjega sodnikovega žvižga nismo bili prepričani, katera ekipa se bo uvrstila v polfinale. Pa gremo po vrsti: Ekipa FAIRSPORT SLOVENIJA si je po nesreči dala avtogol in tako omogočila ekipi PANHYGIA VELENJE, da so se kot prva ekipa veselili pol finala. Ekipa KOREKTBAU si je po vodstvu in spektakularnem golu vratarja Askota Alića iz polovice igrišča sicer priigrala prednost z 1:0, vendar je Aleš Marolt izid izenačil, nato pa še Urban Seneković postavil izid tekme 2:1 in ekipi MI-JAM priigral polfinale.

Tretjo tekmo četrtfinala med ekipama GRADBENIŠTVO ŠARIĆ in TTG/BV7 je odločil najboljši strelec turnirja Nikola Jandić iz ekipe TTG/BV7, ki je postavil tudi končni izid tekme 0:1.

Zadnja tekma četrtfinala med ekipo ADI BAU in PRO ANEA C.C. D.O.O. je bila tako za gledalce kot tudi za organizatorja turnirja, tekma finala pred finalom. V tekmi, kjer smo videli vse kvalitete kar jih lahko futsal tekma premore, je z malo več sreče in golom 10 sekund pred koncem tekme dobila ekipa PRO ANEA C.C. D.O.O.

Prvo polfinalno tekmo je bolje odprla ekipa TTG/BV7 in po golu Nikole Jandrića povedla z 1:0, vendar je igralec PANHYGIE VELENJE Adi Huremović hitro izenačil. Tekmo je z odličnim in natančnim strelom odločil nekdanji reprezentant Slovenije in dolgoletni član slovenske prvoligaške ekipe Maribor, igralec Amir Dervišević, in tako svojo ekipo TTG/BV7 potisnil v finale turnirja.

Drugo polfinalno tekmo med ekipama MI-JAM in PRO ANEA C.C. D.O.O. je odločil Bojan Klemenčič, igralec ekipe MI-JAM, in tako z edinim zadetkom na tekmi postavil končni rezultat in svoji ekipi priigral finale.

Za tretje mesto na mednarodnem Futsal Korektbau turnirju sta ekipi PRO ANEA C.C. D.O.O. in PANHYGIA VELENJE izvajali 6 metrovke, kjer so bili bolj uspešni igralci ekipe PRO ANEA C.C. D.O.O in si tako priigrali pokal in denarno nagrado za končno tretje mesto.

V velikem finalu sta se pomerili ekipi MI-JAM in TTG/BV7. Tekma je bila zelo odprta in zanimiva. Videli smo ogromno priložnosti, tako na eni kot na drugi strani. Ekipa TTG/BV7 je prišla do prednosti po lepem strelu Nikole Jandrića, toda ekipa MI-JAM se ni predala ter hitro prišla do izenačenja po lepem prodoru in zaključku igralca Bojana Klemenčiča. Po izenačenju so igralci ekipe TTG/BV7 začeli res fantastično igro in na krilih najboljšega vratarja turnirja Marka Dekovića, Amirja Derviševića in najboljšega igralca turnirja Saše Kovačevića, ki je v finalu zabil hattrick, prišli do zaslužene zmage 5:2 nad sicer odlično ekipo MI-JAM in tako osvojili prvo mesto na zelo močnem turnirju v Velenju.

REZULTATI
ČETRTFINALE
FAIRSPORT SLOVENIJA  0:1  PANHYGIA VELENJE
 KOREKTBAU 1:2  MI JAM
 GRADBENIŠTVO ŠARIĆ  0:1  TTG/BV7
 ADI BAU 3:4  PRO ANEA C.C. D.O.O.

POLFINALE
PANHYGIA VELENJE  1:2  TTG/BV7
MI JAM 1:0  PRO ANEA C.C. D.O.O.

3.MESTO (6 METROVKE)
  PANHYGIA VELENJE  5:6  PRO ANEA C.C. D.O.O.

 FINALE
      TTG/BV7  5:2  MI JAM

KONČNI VRSTNI RED EKIP
1.MESTO: TTG/BV7
2.MESTO: MI-JAM
3.MESTO: PRO ANEA C.C. D.O.O.
4.MESTO: PANHYGIA VELENJE

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI
NAJBOLJŠI IGRALEC: SAŠO KOVAČEVIĆ
NAJBOLJŠI STRELEC: NIKOLA JANDRIĆ
NAJBOLJŠI VRATAR: MARKO ĐEKOVIĆ

Poročilo je pripravil Anel Jahić,
organizator turnirja in direktor Športnega društva Futsal Korektbau Velenje.Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .