V Vitomarcih zmaga v BiH

Objavljeno : 13.06.2023
  • FC Doborovci (BiH) osvojili 22. Sandijev memorial
  • Naj peterka v Vitomarcih

Letošnji Sandijev memorial je znova postregel s presežniki na vseh področjih - zbral je kar 81 ekip v vseh kategorijah, z dobrodelno akcijo nabral krepkih 8.500 € za fanta Žigo, na futsal turnir pa pritegnil nekaj najmočnejših ekip z Balkana - tako je bosanskem finalu zmago v BiH odnesla ekipa Doborovci, pred DM Montažo ter slovenskima Gostilno pri ovinku in Carmontom.

22.Sandijev memorial v Vitomarcih – POROČILO ORGANIZATORJEV:
Mednarodni dobrodelni turnir, udeležba iz štirih držav skupaj je tekmovalo 81 ekip, za Žiga smo zbrali 8.500 €. Spremljali smo bogat športni program, v katerem je uživala obilica ljubiteljev malega nogometa.   

Letošnji dobrodelni nogometni praznik v Vitomarcih je bil odlično obiskan. Na dveh igriščih je bilo na delu skupaj 81 ekip v vseh kategorijah. Glede na mednarodno udeležbo, prvakov Srbije, Bosne in Hercegovine, ekipe iz Avstrije in  udeležbo zelo znanih igralcev, aktualnih in bivših državnih reprezentantov in ekip je bil pravi praznik Slovenskega malega nogometa. Pester večdnevni program, je ponudil veliko odličnih tekem, bilo je obilo spremljevalnega dogajanja, ognjemet, zabave in dobre volje.

Za pomoč fantu Žigi, ki se bojuje s cerebralno paralizo, za njegov napredek, terapije in zdravljenje smo zbrali skupaj 8.500 € dobrodelnih sredstev. Posebna zahvala gre sponzorjem, donatorjem, ter ambasadorjem tega dobrodelnega dela, Marcusu Tavaresu in Anteju Šimundži.

Priča samo bili zanimivi ženski revijalni tekmi med NK Drava in igralkami državnih prvakinj NK Mura. Revijalni del so dopolnile še tekme med Vinsko reprezentanco Slovenije, KMN Poetovio in domačimi Vitomarci.

Zelo zanimiva in kvalitetna sta bila veteranska turnirja v kategoriji 35 in 45 plus, najzanimivejši boji pa so potekali v članski konkurence, kjer so se med 8 uvrstile zelo kvalitetne ekipe, 5 iz Slovenije, 2 in Bosne in ena iz Srbije.

V prvem četrtfinalu je Gostilna pri Ovinku presenetila prvake Srbije in jih izločila po penalih, v ostalih treh četrtfinalih, so napredovali favoriti na papirju, DM Montaža prvaki BiH , Car mont - zmagovalci 3 preteklih let in FC Doborovci, kasnejši zmagovalci, ki prav tako prihajajo iz Bosne in Hercegovine. V polfinalu sta bili boljši obe ekipi iz Bosne in gledali smo finale le teh. Zmaga je pripadla srčni in vztrajni ekipi FC Doborovci .

V sklopu turnirja je bil izpeljan tudi zaključek nogometne šole KMN Vitomarci, ki jo obiskuje preko 40 otrok pod vodstvom trenerja Danila Pučka.

Na koncu lahko rečemo le - letvice so postavljene visoko, iskrena hvala vsem ekipam, nastopajočim, sponzorjem, podpornikom.

Letošnji festival Vitomarškega nogometa bo ostal v lepem spominu, kot dobrodelni, mednarodno obarvan z zelo spektakularnimi tekmami in izjemno mednarodbo udeležbo..

Poročilo pripravil: Darko Rojs

REZULTATI ČLANSKEGA TURNIRJA 2023

Člani (18 ekip):  Gostilna pri Ovinku, KMN Vitomarci, ŠD Juršinci, Car mont, ŠD Selan, Bar po Cerkvico, KMN Jablance, Maxtin group, Murkini glaži, FC Doborovci BiH, Partizani, Bum shaka laka, DM Montaža, Bar pod Cerkvico, ŠD Pobrežje, Korektbau, Ogrevanje Zamuda , FC Tretji šank, Forme.   

ČETRTFINALE: 
Gostilna pri Ovinku-Maxtin Gruop 0:0
zmaga po kazenskih strelih za Gostilno pri Ovinku
FC Doborovci-Ogrevanje Zamuda 4:0
Boom Shaka Laka-DM Montaža 2:3
ŠD Selan-Car mont 0:6

POLFINALE:
Gostilna pri Ovinku-FC Doborovci 1:4 
DM Montaža-Car Mont 3:2      

ZA TRETJE MESTO 
Gostilna pri Ovinku- Car Mont 0:0, zmaga po kazenskih strelih za Gostilna pri Ovinku.

FINALE:
FC DoborovcI-DM Montaža     3:2

NAJBOLJŠA PETERKA TURNIRJA
Naj igralec: Dejan Pavlović (DM Montaža Brod)
Naj strelec: Jasmin Rakić (FC Doborovci)
Naj vratar: Klemen Anžel (Gostilna pri ovinku)
Član peterke: Žiga Čeh (Car mont)
Član peterke: David Škrabl (Gostilna pri ovinku)

POSTAVE NAJ EKIP:
FC DOBOROVCI  (BiH): Mamut Bahtić, Jasmin Rakić, Haris Halilović, Avdušinovič Mizet, Nermin Okić, Zaim Nurkić
DM MONTAŽA BROD (BiH): Danijel Ružičić, Dejan Pavlović, Cvijetin Pavić, Vladimir Dombić, Mario Aladić, Srečko Grozdanović, Miroslav Miljković, Perica Trifković
GOSTILNA PRI OVINKU: Klemen Anžel, Marko Seneković, Urban Seneković, Bojan Klemenčič, Aljaž Fendl, Marcel Vindiš, Borut Šket, David Škrabl
CAR MONT: Jeremy Bukovec, Rok Šnofl, Rok Mordej, Niko Cesarec, Patrik Pasariček, Matej Fideršek, Žiga Čeh, Marko Peček

 

OSTALI REZULTATI MALI NOGOMET:

Predšolski otroci: (3 ekipe) Vitomarci, Trnovska Vas,  NK Cerkvenjak,  1.mesto NK Cerkvenjak

U8  (6 ekip) KMN Vitomarci 1, KMN Slovenske gorice, NK Cerkvenjak, KMN Benedikt, KMN Vitomarci 2, ŠD Destrnik
1.mesto: KMN Cerkvenjak  

U10 (6 ekip) KMN Vitomarci, NK Dornava, KMN Benedikt 1, KMN Benedikt 2, NK Jurovski dol, NK Cerkvenjak
1.mesto: NK Dornava

U12 (4 ekipe) KMN Vitomarci, NK Trnovska vas, KMN Benedikt, NK Dornava
1.mesto: KMN Vitomarci

U14 (3 ekipe) KMN Vitomarci, Pizerija Skok Kamnik, KMN Benedikt
1.mesto: KMN Vitomarci

U16 (5 ekip) KMN Vitomarci , KMN Meteorplast, Kmetija Kokol1, Kmetija Kokol2, KMN Andraž
1.mesto:  Kmetija Kokol1

MLADINCI U19 (10 ekip) KMN Meteorplast, NK Partizan, Kmetija Kokol, Galaktiki,  KMN Sveta Trojica Kamikaze, Murkini glaži, FC Tretji šank, KMN Andraž, Majstrova klet Zavrh, KMN Miklavž.
1.mesto: KMN Meteorplast

VETERANI 35 PLUS (6 ekip) Car mont – Agro Pučko, DM Montaža KMN Vitomarci, SSV Obilič, Lepa Trata, Zvone team Šp.park Gabrnik.
1.mesto: Car mont – Agro Pučko, 2.mesto DM Montaža
Naj igralec med veterani: Aleš Marot  - Car mont- Agro Pučko .

VETERANI 45 PLUS (6 ekip) KMN Selce -Voličina, Maratonci Dramlje, Car mont, Prijatelji gostilna 29, Ježi, KMN Vitomarci 
1.mesto: Car mont, 2.mesto KMN Vitomarci 
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .