Priporočamo turnir

Vede Montaže serijski zmagovalci na Blagovni

Objavljeno : 14.05.2024
  • Vede montaže osvojile Blagovno
  • Turnir Blagovna 2024

ŠD Blagovna je organiziralo tradicionalni turnir, ki se je dne 2.5.2024 odvijal v kraju Proseniško med Šentjurjem in Celjem. Med 13-imi ekipami je pokal za prvo mesto dvignila ekipa Vede montaže, najboljši strelec je bil Uroš Kotnik iz zmagovalne ekipe, vratar turnirja pa Aleš Vrhovšek iz drugo uvrščene ekipe ŠD Jurklošter.

Skupinski del je potekal hitro in brez posebnih presenečenj tako, da smo že prvi četrtfinalni obračun spremljani ob 14 uri in sicer med ekipama Borci (Šentjur) in Inter Šentjakob (Ljubljana), ki so jo dobili prvi s teniških 6:2.

Sledil je dvoboj med ekipama ŠK Šentjur in Mali Pariz (Nova Cerkev), ki so ga dobili Šentjurčani z rezultatom 3:1.

Tretji četrtfinalni obračun pa je potekal med ekipama Vede montaže (Celje) in Fasaderstvom Tabakovič (Kranj). Slednji so se kar nekaj časa dobro upirali serijskim zmagovalcem in držali rezultat 1:1 vendar pa so nato izkušnje in kakovost montažerjev prevladala tako da so se s končnih 4:1 uvrstili v polfinale.

In že smo pri zadnjem četrfinalu, ki ga je dobila ekipa Jurkloštra proti Smrkcom (Celje) po hudem boju in streljanju kazenskih strelov. Redni del se je končal 1:1, potem pa smo gledali neverjetno dolgo serijo kazenskih strelov pri kateri so bili srečnejši in spretnejši igralci Jurkloštra, ki so slavili z rezultatom 12:13.

V prvem polfinalu sta se merili ekipi Borci in Vede montaže, ki so jo brez težav dobili slednji z rezultatom 3:0.

Drugi polfinale pa je bil bolj izenačen med ekipama ŠK Šentjur in ŠD Jurkloštrom. Slednji je povedel 1:0 in nato s fanatično borbenostjo in obrambami vratarja turnirja Aleša Vrhovška odbil vse nalete Šentjurčanov ter tako napredoval v finale.

Pred finalnim obračunom so sledili še kazenski udarci, ki so jih dobili igralci ekipe Borci.

Finalni obračun je minil brez presenečenj. Vede montaže so hitro povedle s prekrasnim golom Uroša Kotnika. Vidno utrujenim igralcem Jurkloštra so pojenjale moči in sledila je kazen s povišanjem vodstva, ki ga je kronal Jaka Jager ter tako postavil rezultat polčasa 2:0. V drugem delu so nato montažerji rutinirano pripeljali tekmo do konca in še z enim golom Jake Jagra dokončno zapečatili usodo Jurkloštra ter slavili s končnih 3:0.

Najboljši strelec turnirja je bil Uroš Kotnik, ki je nanizal kar nekaj lepih potez ter golov. Najboljši vratar pa Aleš Vrhovšek, ki je nosil ekipo Jurkloštra od četrtfinala do finala. 

Tekst in foto: ŠD Blagovna

REZULTATI:

ČETRTFINALE:
BORCI-INTER ŠENTJAKOB   6:2
Borci: Nik Čater, Žiga Blatnjak, Kristjan Čeh, Kristjan Hrastnik 2x ; Inter Šentjakob: Jakob Prošek 2x

ŠK ŠENTJUR-MALI PARIZ  3:1
ŠK šentjur: Tim Diaci 3x ; Mali Pariz: Tomaž Kuserbanj

VEDE MONTAŽE FASADERSTVO TABAKOVIĆ   4:1
Vede montaže: Uroš Kotnik 3x, Sebi Tuhtar; Fasaderstvo Tabaković: Tadej Žagar-Knez

SMRKCI-ŠD JURKLOŠTER  1:1 redni del, kazenski streli 12:13
Gal Guček: Tomaž Amon

POLFINALE:
Borci-Vede montaže  0:3

Uroš Kotnik, Blaž Verhovšek, Roman Iskrač

ŠK Šentjur-Jurklošter  0:1
Luka Stopinšek

TEKMA ZA TRETJE MESTO
Borci-ŠK Šentjur  5:4 kazenski streli

FINALE:
Vede montaže-ŠD Jurklošter  3:0
Uroš Kotnik, Jaka Jager2x

POSTAVE NAJBOLJŠIH EKIP

Vede montaže: Jaka Jager, Blaž Verhovšek, Jernej Kaučič, Sebi Tuhtar, Roman Iskrač, Žiga Pesjak, Uroš Kotnik, Tilen Škrinjar

ŠD Jurklošter: Aleš Vrhovšek, Anže Stopinšek, Mitja Lesičar, Martin Kolar, Nik Doberšek, Tomaž Amon, Uroš Ložar, Matic Kolar, Luka Stopinšek

Borci: Urh Drobinc, Nik Čater, Gal Zorko, Luka Gubenšek, Žiga Blatnjak, Jan Lukić, Kristjan Čeh, Kristjan Hrastnik, Urh Majcinovič

ŠK Šentjur:Aljoša Jug, Tim Diaci, Amadej Lavbič, Žan Čater, Tilen Hvala, Matjaž Jančič, Urh Zevnik Kolenc, Dejan KantužerNaključni turnirji

Turnir 4+1 Vrhpolje

23. Sandijev memorial 2024

Turnir Podgorci

Turnir v Miklavžu pri Ormožu


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .