Priporočamo turnir

Zbrcajmo rasizem z naših ulic in igrišč!

Objavljeno : 17.06.2018
  • Plakat BRCNIMO RASIZEM
  • Logo Brcnimo rasizem

Se ti lušta fuzbala? Takšnega bolj priljudnega, ki na prvo mesto postavlja druženje in ne tekmovalnost, brez fejkanja poškodb, nestrpnih vzklikov s tribun, oderuških cen ter živčne policije za vratom? Pridi na nogometni turnir Brcnimo rasizem, ki se letos z ljubljanskih Poljan seli na Tabor - v soboto 23.6. od 11:00 dalje. Brcnimo rasizem - z žogo proti rasizmu!


PRIJAVNINE NI, dobrodošel je prostovoljni prispevek.

Prijave zbiramo do 21.06.2018 do 22:00.
Pokličite na ŠD Tabor 041362843 ali piši na email brcnimo.rasizem@gmail.com oz. FB https://www.facebook.com/brcnimo.rasizem/

Več o celotni priredtivi:
Iniciativa Brcnimo rasizem z nogometnim turnirjem opozarja na problematiko rasizma, ki je v današnji družbi še kako prisoten. Vse podobno misleče zato vabimo, da se udeležite turnirja, kjer se bo jedlo, pilo, poslušalo muziko, mogoče odigralo rundo odbojke, vrglo kakšen balinček, predvsem pa igralo nogomet in glasno navijalo. Ker pa je dogodek samoorganiziran, kar pomeni, da za njim ne stoji nobena institucija ali vir financiranja, temveč ga od prvega sestanka do zadnje pobrane smeti na prizorišču izpelje skupina ljudi, ki se nam zdijo tovrstne iniciative pomembne, vas pozivamo, da aktivno podprete dogodek – naj bo s pomočjo pri vzpostavljanju ali pospravljanju infrastrukture, pri sprotnem čiščenju, tako, da prinesete kakšno družabno igro, ali pa s prostovoljnim prispevkom za pokritje stroškov. Skupaj bomo pokazali, da rasizem, pa tudi homofobija, seksizem, nacionalizem in druge oblike izključevanja, ki pogosto hodijo z roko v roki z njim, nimajo kaj iskati ne na nogometnih igriščih, ne v našem vsakdanjem življenju!

Zametki inciative Brcnimo rasizem segajo v leto 2009, ko je Fronta za svobodo svetov v okviru Antifašističnih dni akcije organizirala prvi tovrstni nogometni turnir v Ljubljani. Ta je bil sprva zamišljen kot enkratni dogodek, a je anarhistična skupina OSA Zasavje v njemu prepoznala potencial za dolgoročno delovanje tako na področju nogometa, kot tudi antirasistične akcije. Naslednji turnir se je odvijal v Zagorju ob Savi leta 2012. Od takrat vsako leto poteka v Zagorju, od leta 2015 pa se odvija tudi v Ljubljani. Ta praksa je padla na plodna tla tudi v drugih krajih, na primer v Trbovljah in v Ormožu. Z brcanjem rasizma želimo seči še dlje, zato pozivamo čim več različnih skupin, da same organizirajo nogometni turnir v svojem kraju in tako ozaveščajo lokalno prebivalstvo. S tem lahko tudi pokažemo, kako pomembna sta vključevanje in solidarnost pri gradnji samoorganiziranega nogometa in nehierarhične skupnosti ter utrjevanju in širjenju prijateljskih vezi.

Turnir lahko izpelje prav vsak! Za samoorganizacijo potrebuješ le lokalno nogometno igrišče in skupino ljudi z nekaj dobre volje. Za pomoč pri organizaciji se lahko obrneš na FB: https://www.facebook.com/brcnimo.rasizem in e-mail: brcnimo.rasizem@gmail.com

Pridruži se nam v soboto, 23. junija na igriščih Športnega društva Tabor ter Dijaškega doma Tabor v Ljubljani!

Več o dogodku: https://www.facebook.com/events/1484911291613110/

Porušimo zidove sovraštva, zgradimo mostove prijateljstva!

  • Brcnimo rasizem
  • Brcnimo rasizemNaključni turnirji

Vitomarci prestavljen turnir 2020  

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .