V Železnikih tulile Sirene

Objavljeno : 12.04.2017
  • Sirena bar - zmagovalec v Železnikih

A ne zaradi kakšne nove naravne katastrofe (če porazov na futsal igriščih ravno ne štejemo v to kategorijo), temveč zaradi ekipe Sirena bar, ki je po napetem finalnem obračunu s FC Smlednik postala zmagovalec Velikonočnega turnirja v mestecu pod Ratitovcem, z znamenitim lepo ohranjenim plavžem kot simbolom občine.

Turnirja se je, navkljub izostanku praktičnih in denarnih nagrad, udeležilo kar 9 ekip, ki so se borile »le« za prestiž in »plehnato« nagrado najboljšim. To znova dokazuje, da je tudi v Selški dolini mali nogomet priljubljena športna panoga, z dolgoletno tradicijo (tudi nekaterimi ligaškimi poskusi), čeprav je v »kolektivni« zavesti tamkajšnjih prebivalcev šport številka ena še vedno rokomet, ki pa je svetlobna leta od nekdanjih uspehov.

Turnir se je odvil v dveh skupinah s po petimi in štirimi ekipami. Zmagovalci in drugouvrščeni iz vsake skupine so se uvrstili neposredno v polfinale.
Zmage se je na koncu veselila domača ekipa Sirena bar, za katero so igrali tudi fantje, ki so svoje prve futsal korake delali prav v času prej omenjenih ligaških poskusov v ekipi KMN Ratitovec.

Finale pred kar številnim občinstvom je bilo zanimivo - FC Smlednik, katerega igralcem se je poznala tudi utrujenost, ker so igrali tekmo več od nasprotnikov, navkljub priložnostim ni uspel zabiti gola, saj so se igralci Sirena bar dobro branili in prav v finalu edinkrat na turnirju ohranili deviškost svoje mreže. Na drugi strani so bili od nasprotnikov bolj razpoloženi tudi v napadu, dvakrat zatresli mrežo in osvojili Velikonočni turnir Železniki.

REZULTATI:
Polfinale:
FC SMLEDNIK - VIKENDAŠI 2:0
DM VALENTINO - SIRENA BAR 1:2

Za 3. mesto (kazenski streli / tekma)
VIKENDAŠI - DM VALENTINO 3:2

Finale:
SIRENA BAR - FC SMLEDNIK 2:0

Vsi rezultati so v na dnu poročila v PDF priponki!

KONČNI VRSTI RED NAJ EKIP:
1. SIRENA BAR
2. FC SMLEDNIK
3. VIKENDAŠI
4. DM VALENTINO

Postavi finalistov:
SIRENA BAR: Urban Lušina, Gregor Romič, Luka Romič, Tine Šturm, Rok Bešter, Aleš Bešter.
FC SMLEDNIK: Primož Bernik, Andraž Klevže, Blaž Strojan, Simon Čukaj, Marko Zajc, Tomaž Zajc, Gregor Porenta, Robi Strmčnik, Miha Zaletelj

Poročilo in foto:
JAVNI ZAVOD RATITOVECNaključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .