Pomozite Dalal na humanitarnom turniru u Bihaću

Objavljeno : 11.11.2017
  • Humanitarni turnir za DALAL
  • Humanitarni turnir za DALAL

Sutra, u nedelju 12.11.2017, če se u sportskoj dvorani "LUKE" Bihać od 18:00h odigravati humanitarni turnir sa samo jednim razlogom – da se skupi što više sredstava za liječenje male oboljele djevojčice Dalal. Organizatori pozivaju publiku da dodje u što večem broju, a objavljeni su i računi na koje može svako uplatiti po svojm mogučnostima.

 

RAČUN ZA UPLATE IZ BIH:

Indira (Mehmed) Omerović, ul. Žrtava fašizma 64, Bihać

Broj računa: 1862210333268585 otvoren u ZiraatBank BHd.d.

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA:

Indira (Mehmed) Omerović, ul. Žrtava fašizma 64, Bihać

IBAN: BA391862215410521543
SWIFT: TZBBBA22 ZiraatBank BHd.d.

Turnir se odigrava na bazi 8 ekipa iz razloga, da bi izbjegli gužvu te sa manjim terminom odradili jedan mini turnir zanimljiv publici koja će svojim donacijama pomoći ovoj akciji. Ovim putem pozivam sve ekipe koje su planirali učešće da svoje novčane priloge mogu dati u svrhu onog čemu je i cilj ovog turnira, a imena ekipa će voditelj programa isčitati tokom turnira. Zahvaljujemo se svima koji planiraju doći i pomoći.
Financijsku odgovornost preuzima član porodice Omerović.

Učesnici turnira su prvih 8 ekipa koje su se javile: MNK  Beton/Sanny Boy, MNK Mini Dnevnik, MNK Clio, NK Borac, Autopraona Sajo, Denaro, HKD Napredak, Boca Juniors 


Podršku turnira dali su:

Rekreativci sa termina, JU.ZA sort odmor i rekreaciju Bihać, Sportski savez, Nogometne sudije  USK-a, Sportski portal usk.ba, Udruženje logoraša grad Bihać, Radio bBihać, Ž.N.K Željezničar Bosanska Krupa ...

 

PREDSTAVITEV UČESNIKA TURNIRA

1.MNK "BETON" / SANNY BOY
Prefiksom SANNY BOY novim sponzorom ekipe MNK BETON inače poznata ekipa na našim prostorima koja vrijedi za ozbiljnog protivnika, postoji aktivno 10 godina te je učesnik mnogobrojnih turnira kako u BiH tako i van granica naše države. Ostvarila je zapažene rezultate te je vlasnik preko 70 trofea. MNK BETON predstavljali su mnogi pozanti igrači iz Bihaća vrijedni pomena koji su doprinjeli kvaliteti: Saša Drljača, Dino Toromanović, Ermin Mahmutović, Anes Hotić, Dedo Musić, Benjamin Kapetanovic i još mnogi drugi...
Ovaj put sastavljena od terminskih igrača amatera, isti su ujedno i organizatori turnira. 
**********************
2. MNK "BOCA JUNIORS"
Svima poznata ekipa koja je ranijih godina kao aktivna momčad bila jedna od najtežih protivnika. Osvajači Novogodišnjeg turnira Bihać, Preminger turnira i turnira na drugim krajevima BiH i šire, osnovana 1992 godine što ukazuje na ozbiljnost i organizaciju te ljubav prema malom nogometu. Predvođeni Dinom Zahirovićem inače poznatim sportskim radnikom.
***********************
3. MNK MINI DNEVNIK
Zasigurno ekipa koja vrijedi pomena, klapa ,družina veliki humanisti, učesnici skoro svih turnira na ovim prostorima sa jako zapaženim rezultatima. Osvajači mnogih turnira kako sa naših prostora tako i šire. Uvijek nezgodan protivnik i najjačim. Postojanje ove ekipe je preko 30 godina. Službeno registrirani 1997 godine. Vlasnici mnogih trofea. Danas podmlađena ekipa u cilju opstojanja i tradicije. Za ovaj turnir sastavljena od starih igrača baš onih koji su od samog osnivanja pomenutog imena. Strategije i taktike u organizaciji Hasan Semanic-a.

************************
4. HKD "NAPREDAK"
Na čelu sa Mladenom Šantićem predsjednikom Gradskog sportskog saveza i Amir Kozlica kao vođa ekipe NAPREDAK koji je uvijek pun iznenađena, ekipa sastavljena od profesionalnih igrača a imena do samog početka turnira nikad nisu poznata. Zabilježeno učešće na Novogodišnjem turniru Bihać (3.mjesto), Preminger turniru. Vrijedi svaki put za ekipu iznenađenja.
************************
5. MNK "CLIO"

Suad Čavkić vođa i osnivač ekipe MNK CLIO zasigurno sa respektom uzimajući u obzir njihove uspijehe: više puta pobjenik Novogodišnjeg turnira u Bihaću, Preminger turnira i učesnik najprestižnijeg turnira Kutije šibica u Zagrebu. Takođe jedan od najtrofejnih ekipa. Ovaj put nije nam poznat sastav ekipe pa nas očekuje nestrpljenje ko će istračati u poznatim dresovima MNK CLIO.
************************
6. DENARO
Aktivan malonogometni klub sastavljen od najspremnijih momaka iz našeg grada. U zadnje vrijeme zabilježeno učešće svih turnira, redovno aktivni na treninzima i terminima a za ovaj turnir nismo dobili informaciju koja imena igrača su na spisku.
************************
7. NK "BORAC" IZAČIĆ
Sam naziv ekipe govori o kakvim momcima se radi. Borci na terenu, svaki sekund žele pod svojom kontrolom što rezultira njiovom uspijehu. Učesnici mnogih turnira na kojim imaju jako zapažene rezultate. Uvijek jak protivnik te se najrađe ova ekipa poželi samo u finalnim mečevima. Imena igrača za ovaj turnir nisu poznata ali zasigurno očekujemo onakvu jaku ekipu kakvu smo navikli da BORAC ima. Pomenuti ekipu a izostaviti vođu legendarnog Omera Balića je greška. Novi vođa ekipe Mirsad Balic koji ostvaruje dobre rezultate sigurno i ovaj put želi svoje momke proslaviti.
**************************
8. AUTOPRAONA "SAJO"
Aktivni u zadnjih par godina predvođeni sa legendarnim Sajom Pačićem u prvim koracima nisu imali posebne rezultate što se tiče plasmana ali vrijedi pomenuti što je možda i jako bitno za ovu ekipu da pored osvojenih trofea imaju možda i najviše FAIR-PLAY ostvarenja. Kako je vrijeme odmicalo ozbiljnost i aktivnost istoimenih prosperiralo je rezultatima te su se izgurali u redove najboljih. Danas imaju jako kvalitetnu momčad i nepoželjan su protivnik. 
--------------------------------------

REVIJALNA UTAKMICA 
ŽENSKI NOGOMETNI KLUB ŽELJEZNIČAR
, osnovan je 2011 godine u Bosanskoj Krupi. Ovaj klub do sada igrao je žensku Premier ligu, a sada nastupa u 1 federalnoj ligi Bosne i Hercegovine. Klub posjeduje dosta talentovanih igračica, pa čak i reprezentativki Bosne i Hercegovine. Klub aktivno sudjeluje na svim turnirima, i na razvojnom turniru u Italiji/Rovereto, gdje postiže povoljne rezultate. Cilj ovog kluba je ulazak u ŽPL. te ostvarenje što boljih rezultata. Nadamo se da će klub u budućnosti ostvariti dobre i povoljne rezultate zajedno sa trenerom Elvirom Šarić, te ostalim članovima ovog kluba. Učešće na turniru uzeli su iz razloga da se uključe u ovaj humanitarni rad i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

 

  • Humanitarni turnir za DALAL


Slučajni turniri

Benijev memorial v Sobenji vasi 

RINOR 

 

 

 

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .