SM teamu premierni turnir v Velenju

Objavljeno : 28.06.2017
  • SM Team osvojil Velenje

Številni gledalci so v Velenju lahko uživali v mojstrovinah večine najboljših futsal igralcev pri nas. Na koncu je zmagovalni pokal dvignil SM Team z naj vratarjem, Alenom Mordej, saj je v finalu z zadetkoma Fiderška in Simeunovića ugnali domači Remoplast ultra okno z naj igralcem, Goranom Jolićem. Za 3.mesto je v velenjskem obračunu slavila Havana bar proti Korektbau.

POROČILO ORGANIZATORJEV:
V soboto, 24. junija, se je v Velenju odvijal zelo kakovosten malonogometni turnir, kjer so nastopile (skoraj) vse najboljše ekipe futsala iz Slovenije. Turnir je bil obiskan tako iz perspektive gledalcev kot tudi ekip, ki so prišle iz celotne države. Kljub zelo visokim temperaturam smo lahko uživali ob izjemnih predstavah vseh sodelujočih moštev. Tudi gledalci so lahko uživali, saj je tudi ob igrišču zares »dogajalo«. Do 16. ure je bil že končan skupinski del in na sporedu so bile tekme četrtfinala, kamor se uvrstila moštva: SM TEAM, REMOPLAST ULTRA OKNO, HAVANA BAR VELENJE, KOREKTBAU, MANAR GT, PIT STOP, GOSTIŠČE TURIST TER TTG.

Na prvi tekmi med ekipama SM Team in Manar GT, smo lahko spremljali izjemne poteze nogometašev... Na obeh straneh sta bili močni zasedbi (na eni reprezentanti Slovenije, na drugi pa mladeniči željni dokazovanja). Povedla je ekipa Manar GT nakar se je osredotočila na obrambo, a žal neuspešno. Igralci SM Teama so pokazali svoje znanje ter izkušnje in so izid najprej poravnali, nato pa dodali še dva zadetka za končni rezultat 3:1 v svojo prid.
Na sporedu je bil že drugi obračun, kjer so vsi pričakovali, da se bo Remoplast Ultra okno sprehodil do polfinala, a fantje iz ekipe Pitstop so imeli drugačne načrte in že v prvem polčasu povedli... Nato so na sceno prišle izkušnje nasprotnikov, ki so izid v drugem polčasu preobrnili v svojo korist ter se uvrstili v polfinale. Končni izid 2:1.
Ko je ura kazala malo čez 17, je bila na sporedu tretja tekma četrtfinala med ekipama Korektbau ter Gostišče M Turist. Domačini, Korektbau, so pokazali svojo uigranost ter brez večjih težav napredovali v 1/2 finale. Rezultat je bil 7:0.
No, malo pred 18. uro, je bil na sporedu še zadnji obračun četrtfinala med ekipama TTG in Havana Bar Velenje. Tekma polna napetosti ter preobratov. Fantje so se borili in zadetki so padali en za drugim. Vendar v polfinale lahko napreduje le eno moštvo in to je bila Havana Bar Velenje s tesno zmago 4:3.

Nadaljevale so se tekme polfinala, kjer so nastopile kar 3 ekipe iz Velenja.
Prva na sporedu je bila med ekipama SM Team ter Korektbau. Lahko bi rekli, da je ekipa iz Korektbau doživela manjši razpad sistema, saj je bila na igrišču neprepoznavna. To so igralci iz SM Teama izkoristili in hitro začeli polniti mrežo domače ekipe, ki je na koncu izgubila z rezultatom 0:5. SM Team je postal prvi finalist turnirja.
No, druga tekma med Remoplast Ultra okno ter Havana Bar Velenje, pa je bila prava poslastica... Napetost, borba, priložnosti ... vse to smo lahko videli v tem obračunu. Prvi polčas je postregel z odličnimi akcijami tako na eni kot drugi strani, vendar zadetka nismo videli. Takšna igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, a žal so priložnosti ena za drugo splavale po vodi. Do konca je bilo le še nekaj sekund, ko je žogo v noge vzel izkušeni Goran Jolić in mojstrsko zabil za napredovanje svoje ekipe finale turnirja. Dobili smo drugega finalista – z rezultatom 1-0 je to postalo Remoplast Ultra okno.

Tekme za 3. mesto nismo videli, saj so se igralci dogovorili, da bodo streljali le penale. Torej, obe domači ekipi Korektbau in Havana Bar Velenje, sta pričeli z izvajanjem najstrožjih kazni. Na koncu je bila uspešnejša Havana ter tako osvojila 3. mesto na turnirju in denarno nagrado v višini 300,00€.

Sodnika Rok Osojnik in Niko Bračič sta ob 19:30h naznanila pričetek finalne tekme med Remoplast Ultra okno ter SM Team.
Na začetku sta bila obe ekipi dokaj previdni in čakali morebitno napako nasprotnega moštva. Po začetnih minutah so pobudo prevzeli SM Team-ovci ter nizali priložnosti eno za drugo. V njihovi ekipi smo lahko spremljali tudi Mileta Simeunovića, ki je bil na igrišču pravi vodja. Fantje iz SM Team so zasluženo povedli in nato mirno držali žogo v svoji posesti. Potem pa je na sceno stopil Simeunović, ki je žogo dolgo vodil med igralci nasprotne ekipe, nato pa še mojstrko zabil za rezultat 2:0 in dokončno potrditev prvaka v Velenju. SM Team je postal prvak turnirja “VELENJE FUTSAL 2017"!

Drugouvrščena ekipa Remoplast Ultra okno je prejela pokal ter denarno nagrado v višini 500 €, v svojih vrstah pa tudi najboljšega igralca turnirja, Gorana JOLIĆ.
Prvaki, SM Team, so prejeli pokal za najboljše, denarno nagrado v višini 1200 € in nagrado za najboljšega vratarja turnirja, ki je romala v roke Alenu MORDEJU.


Takšnih turnirjev bi zares moralo biti še več. Dogajanje na terenu in izven njega, je poskrbelo za pravi malonogometni praznik v Velenju. Zahvaljujemo se vsem prijateljem turnirja, generalnim pokroviteljem in pa seveda gledalcem ter igralcem, ki so poskrbeli za fenomenalno vzdušje v teku celotnega dne.

Prispevek in foto: Midhad Dedić

REZULTATI:
ČETRTFINALE:
SM TEAM - MANAR GT 3 : 1
REMOPLAST ULTRA OKNO - PIT STOP 2 : 1
KOREKTBAU - GOSTIŠČE M TURIST 7 : 0
HAVANA BAR VELENE – TTG 4 : 3

POLFINALE:
SM TEAM – KOREKTBAU 5 : 0
REMOPLAST ULTRA OKNO - HAVANA BAR VELENJE 1 : 0

FINALE:
SM TEAM - REMOPLAST ULTRA OKNO 2 : 0
(Fideršek, Simeunović)

NAJ POSAMEZNIKA:
Naj vratar: Alen Mordej (SM Team)
Naj igralec: Goran Jolić (Remoplast Ultra okno)

POSTAVE NAJ EKIP:
SM Team: Alen Mordej, Rok Mordej, Alen Fetić, Matej Fideršek, Mile Simeunović, Žiga Čeh, Nikola Jandrić in Denis Totošković.
Remoplast Ultra okno: Igor Bratič, Rade Rusmir, Svetozar Rastoka, Goran Jolić, Milan Adrinek, Aleš Delčnjak, Peter Čuš, Uroš Rošer, Aleš Marolt ter Matjaž Vojsk.
Havana Bar Velenje: Denis Lovrić, Mirnes Mujkić, Denis Čirić, Roki Dominković, Sedin Suljić, Elvir Halilović, Sead Tabaković, Sajo Gavranović ter Asmir Alić.
Korektbau: Semin Omerović, Denis Linić, Robert Matić, Dalibor Radujko, Dario Lovrić in Primož Šibanc.Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .