ŠD As presenetil v Selih

Objavljeno : 01.05.2019
  • ŠD AS je osvojil memorial Srečka Tominca

Turnir na Selih pri Ptuju so zaznamovali zelo izenačeni obračuni in številni penali – ti so odločili tudi zmagovalca. Prestižne zmage se je po finalnem remiju (3-3) in mirnejših živcih veselil ŠD As, poražena Špajza pa je spoznala, da je sreča opoteča … Z zmago 2-0 proti Montevideu si je bron priborila ŠD Rašla in osvojila mali finale...

Poročilo organizatorjev: 11. malonogometni turnir - Memorial Srečka Tominca (2019)

Na Selih se je 26. 4. 2019 odvija 11. malonogometni turnir - Memorial Srečka Tominca. Sodelovalo je 12 močnih ekip iz širšega ter bližnjega okoliša, zato so gledalci lahko videli kvalitetne in napete obračune. Kljub rahlo neugodni vremenski napovedi je vreme zdržalo in izpeljava turnirja je potekala brez kakršnih koli težav. Dobro vzdušje in napete tekme so privabile ob igrišče tudi veliko število gledalcev, ki so lahko uživali tudi ob dobri hrani in kapljici.  

Iz štirih predtekmovalnih skupin se je v četrtfinalne boje uvrstilo 8 ekip. Četrtfinalni obračuni so bili zelo izenačeni, saj so se kar trije končali po streljanju kazenskih strelov. Kazenski streli in njihova nepredvidljivost sta napredovanja stali eno izmed favoritov turnirja ekipo Franc Selišek sp. Tudi favorizirana Špajza je bila tik pred izpadom in že zaostajala v seriji kazenskih strelov, a se je za las izvlekla. Kazenski streli so napredovanja stali tudi domačo ekipa ŠD Selan. Med najboljše 4 ekipe so se tako uvrstile ekipe: Montevideo, ŠD AS, Špajza in ŠD Rašla.

V prvi polfinalni tekmi sta si nasproti stali ekipi Špajza in ŠD Rašla. Lanskoletni finalisti ekipa Špajze so unovčili vlogo favoritov in suvereno slavila z rezultatom kar 7:0.

Druga polfinalna tekma pa je potekala med ekipama Montevideo in ŠD AS. Asi so slavili z rezultatom 3:1 in si zagotovili vstopnico za finale.

Sledila je tekma za tretje mesto, ki so jo dobili igralci ŠD Rašla z rezultatom 2:0 in nehvaležno 4. mesto je pripadlo ekipi Montevideo že drugo leto zapored.

V finalu sta se srečali ekipi Špajza in ŠD AS. Nesporni favoriti so v tem obračunu bili igralci Špajze, ki pa so naleteli na trdoživo ekipo ŠD AS. V rednem delu je bila tekma zelo izenačena in ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, ob koncu tekme pa je izid bil poravnan – 3:3. Sledili so kazenski streli, pri katerih so več zbranosti in športne sreče premogli igrali ŠD AS in postali zmagovalci turnirja.

Poročilo in foto: ŠD Selan (Alen Plajnšek)

REZULTATI:

POLFINALE:
Špajza : ŠD RAŠLA 7:0
Montevideo: ŠD AS 1:3

TEKMA ZA 3. MESTO:
ŠD RAŠLA: Montevideo 2:0

FINALE:
Špajza : ŠD AS 3:3 (PEN 1:2)

KONČNI VRSTNI RED:
1.ŠD AS
2.Špajza
3.ŠD Rašla
4.Montevideo

POSTAVE NAJ EKIP:
ŠD AS: David Kozel, Gregor Cafuta, Primož Pernek, Tilen Šmigoc, Patrik Vidovič, Damijan Merc
Špajza: Žiga Zupanič, Simon Krajnc, David Škrabl, Marko Pislak, Matic Lokavšek,
ŠD RAŠLA: Dario Šipura, Alen Navodnik, Žan Libnik, Mitja Matavž, Jani Gros, Miha Cafuta
Montevideo: Patrik Mohorko, Bruno Gale, Metod Majcen, Valton Berisha,
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .