Vrhpolje pripadlo Selecau

Objavljeno : 23.05.2019
  • Skupna fotka trojk v Vrhpolju

Trojke v Vrhpolju sta, poleg rekordne udeležbe (29 ekip), zaznamovala naj igralec turnirja, Jan Žnidaršič in naj strelec Denis Eržen. Ekipa prvega, Selecao Bonito, je po kazenskih strelih v finalu ugnala ekipo ŠD Otalež, katere član je bil naj ostrostrelec  turnirja. Tretje mesto so dosegli igralci ŠD Fucbalerček iz sosednje Vipave.

POROČILO ORGANIZATORJEV: Selecao najboljši tudi v Vrhpolju

Športno društvo Vrhpolje je v petek 17. in v soboto 18. maja 2019 organiziralo že 6. malonogometni turnir trojk, katerega se je letos udeležilo rekordnih 29 ekip. Kot je zadnja leta že v navadi, nam vreme tudi tokrat ni bilo naklonjeno, vseeno pa se je ob igrišču zbralo lepo število gledalcev. 

Organizatorji smo ekipe razdelili v 5 skupin s po štirimi ekipami in 3 skupine po tri. V osmino finala sta se uvrstili po dve najboljši ekipi iz vsake skupine. V petek so po skupinskem delu bile odigrane tudi prve štiri tekme osmine finala iz katerih so v četrtfinale napredovale ekipe Porco piede, Toffies, Millennium ter ŠD Fucbalerček. V soboto popoldne so po napetih in izenačenih dvobojev v  četrtfinale napredovale še ekipe: Sola Lom, ŠD Otalež, Selecao Bonito ter Golaso. Konkurenca je bila zares močna, saj se v izločilne boje ni uspelo uvrstiti kar nekaj ekipam, ki so na začetku turnirja sodile med ožji krog favoritov.

V četrtfinalu, so lahko gledalci videli štiri zelo izenačene tekme. Najprej sta se pomerila domača ekipa Porco Piede in Sola lom, v katerem so po srečnem zadetku Klemena Sluge slavili domačini. V drugem četrtfinalnem paru je ekipa Toffies priznala premoč ŠD Otaležu, ki so bili boljši z 2:0. Nato je Selecao Bonito po kazenskih strelih odpravil lanskoletn drugouvrščeno ekipo Millennium . Kot zadnja pa se je v polfinale uvrstila ekipa ŠD Fucbalerček, ki je z dvema zadetkoma Branka Tutuša in končim rezultatom 2:1 premagalo ekipo Golaso.
Sledila je prva polfinalna tekma med ŠD Fucbalerček in Selecao bonito na kateri so slednji upravičili vlogo favorita in si že po uvodnih minutah z dvema zadetkoma naj igralca turnirja Jana Žnidaršiča priigrali lepo prednost, ki so jo obdržali vse do konca tekme in se tako kot prvi uvrstili v veliki finale. Druga polfinalna tekma med Porco Piede in ŠD Otalež se je začela z lepim zadetekom Roberta Sluge a je le nekaj minut za tem izenačil naj strelec turnirja Denis Eržen, kljub odličnemu vzdušju, ki so ga pričarali tako domači navijači kot tudi navijači ŠD Otaleža, do konca tekme žal nismo več videli zadetkov in tako so sledili kazenski streli pri katerih so mirnejše živce ohranili igralci ŠD Otalež.
Pred pričetkom finala, ki se je začel ob enajstih trideset so poraženci polfinal streljali kazenske strele, katere so boljše izvajali igralci ŠD Fucbalerček in tako osvojili tretje mesto.
Veliki finale med ekipama Selecao Bonito in ŠD Otalež je zaznamovala zelo borbena ter izenačena igra kar je tudi posledično privedlo do končenega rezultata 1:1, za ekipi sta zadela oba najboljša posameznika turnirja. Sledili so kazenski streli po katerih so bili uspešnejši Selecao Bonito in tako prvič slavili v Vrhpolju. Nagrado za najboljšega igralca turnirja je prejel Jan Žnidaršič iz zmagovalne ekipe, naj strelec pa je postal Denis Eržen igralec ekipe ŠD Otalež.

V Športnem društvu Vrhpolje smo z letošnjim turnirjem nadvse zadovoljni, saj se je na turnir zopet prijavilo veliko število ekip. V društvu si želimo, da bi turnir tudi v prihodnje ostal sinonim za odličen futsal, veliko število gledalcev in dobro vzdušje. Za letos pa se vsem ekipam zahvaljujemo za udeležbo, sodnikom za korektno sojenje, vsem sponzorjem, gledalce za obisk ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi prireditve. Vidimo se spet junija ko bo na sporedu 12. Binetov memorial. 

Poročilo in foto: Erik Ipavec/ŠD Vrhpolje    

 REZULTATI:
ČETRTFINALE:
Porco piede : Sola Lom 1:0  (1:0)
1:0 Sluga K.

Toffies : ŠD Otalež 0:2  (0:1)
1:0 Eržen D. , 2:0 Eržen D.

Millennium : Selecao Bonito 0:0  (0:0)
* po kazenskih strelih napredovala ekipa Selecao Bonito

ŠD Fucbalerček : Golaso 2:1  (2:0)
0:1 Tutuš, 0:2 Tutuš,  2:1 Černilogar R.

POLFINALE
ŠD Fucbalerček : Selecao Bonito 0:2  (0:2)
0:1 Žnidaršič, 0:2 Žnidaršič

Porco Piede : ŠD Otalež 1:1  (1:1)
1:0 Sluga R., 1:1 Eržen D.
* po kazenskih strelih napredovala ekipa ŠD Otalež

Za 3. Mesto kazenski streli
Porco Piede : ŠD Fucbalerček  1:2

FINALE
Selecao Bonito : ŠD Otalež  1:1  (0:1)
0:1 Eržen D., 1:1 Žnidaršič
* po kazenskih strelih so bili boljši Selecao Bonito


NAJBOLJŠA POSAMEZNIKA:
Naj igralec:
Jan Žnidaršič / Selecao Bonito

Naj strelec: Denis Eržen / ŠD Otalež

VRSTNI RED NAJ EKIP
1.mesto: Selecao Bonito/Tolmin
2.mesto: ŠD Otalež/Otalež
3.mesto: ŠD Fucbalerček/Vipava
4.mesto: Porco Piede/Vrhpolje

SEZNAM IGRALCEV NAJ EKIP
Selecao Bonito:
Jan Žnidaršič, Jurij Kikelj, Matej Koren
ŠD Otalež:
Damjan Zajc, Denis Eržen, Matej Kofol, Grega Eržen
ŠD Fucbalerček:
Branko Tutuš, Danijel Petkovič, Asmir Bašič, Sašo Neškovič
Porco Piede:
Klemen Sluga, Robert Sluga, Aleksander Bratina
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .