Na Vrhniki brez presenečenj

Objavljeno : 13.06.2019
  • Zmagovalci na Vrhniki 2019

Tradicionalni turnir na Vrhniki je zanesljivo osvojil "Slofutsal dream team", letos zbran pod imenom BAR CODE – WELS. O njihovi dominaciji zgovorno priča gol razlika - 24 danih, 2 prejeta zadetka in naj igralec, Denis Totošković. Naj vratar Matej Babnik je iz drugouvrščene ekipe A je to avtoelektrika Andolšek, tretji pa ŠD Mlinše pred domačim AM-DE.

 Poročilo organizatorjev: Siliko futsal open 2019

14. Siliko futsal turnir na Vrhniki nam je v letošnji različici zopet ponudil to, na kar smo se v zadnjih letih že kar malo razvadili. Še boljše. V izjemnem vremenu s katerim smo končno zakorakali v poletje, je bilo na enem izmed najbolje organiziranih turnirjev v regiji pričakovati odličen obisk, ki se je na koncu ustavil pri zavidljivi številki preko 2000 gledalcev v dveh tekmovalnih dneh. In imeli so kaj videti. Spremljevalni program turnirja je tudi letos ponujal obilico možnosti v kateri se je lahko našel vsak obiskovalec. V ritmih všečne glasbe, zadostne količine »hidratantnih« sredstev so se lahko obiskovalci preizkusili v povečani verziji namiznega nogometa imenovanega »šaklpakl«. Svoje utrujene mišice so lahko tako igralci, kot tudi obiskovalci, prepustili izkušenim rokam maserk iz Salona udobja A. Laria. Vse pa je seveda najbolj zanimal ogorčen boj na razgretem asfaltu športnega parka Vrhnika, med štiriindvajsetimi ekipami za naziv najboljšega ter nagradni sklad v višini 4000 €!

Tokratni pogled na prijavljene ekipe se je ustavil vsaj na ducatu ekip, ki bi lahko bile v igri za vrh, večji odskok v vlogi favorita pa je obljubljal priložen seznam igralcev ekipe BAR CODE – WELS. Slehernemu futsal gledalcu je bilo jasno, da bodo večkratni zmagovalci Vrhniškega turnirja tudi letos težek zalogaj za vse.

In tako, je tudi bilo. Klemen Duščak, Rok Mordej, Aleš Marot, Matej Fideršek, Alen Fetič, Denis Totoškovič, Damir Puškar in maestro Mile Simeunovič, so od prve do zadnje tekme dali nasprotnikom vedeti, da so prišli po naslov letošnjega prvaka! V šestih tekmah, kolikor jih je bilo potrebno odigrati so imeli gol razliko kar 24 danih in samo 2 prejeta zadetka. Nepremagani so v soju žarometov in tudi prvega spletnega prenosa v živo, ki je ob začetnih težavah nato vseeno sliko prenesel tudi gledalcem, ki se turnirja niso morali udeležiti, dvignili pokal in prejeli prvo nagrado v vrednosti 2000€ iz rok Vrhniškega župana Danijela Cukjatija.

Na drugem mestu so od ponosa sijali varovanci Danijela Kraljeviča, ki so pod imenom A je to avtoelektrika Andolšek (Matej Babnik, Žiga Andolšek, Primož Žnidaršič, Miha Babič, Damjan Ilič, Kevin Strnad, Lazar Đorđević Lazar, Kristjan Čož, Žan Štepec, Rok Vidic, Gregor Klinc, Žan Marolt), ki so v polfinalu presenetili ljubljence domačega občinstva ekipo AM – DE sestavljeno iz prve ekipe Silika, Nejc Berzelak, Blaž Končan, Aljaž Končan, Nejc Kunc, Alen Muratagič, Benjamin Tušar in »gostoma« Teom Turkom in Nerminom Hasanbegovičem. Slednji so po streljanju 6 metrovk za tretje mesto izgubili z ekipo ŠD Mlinše (Janez Dolinšek, Tim Lipovšek, Janez Močnik Guna, Jure Mezek, Žiga Jerman, Anže Gorišek, Mark Ceglar, Nejc Vozelj, Jakob in Urban Kralj, Alen Kvartič, Aleksander Ržišnik) in osvojili  4. mesto.

Še ena izmed ekip, ki so jo gledalci nestrpno spremljali so bili mladi reprezentantje Slovenije z vratarjem srbske reprezentance (Đorđevič, Debeljak, Florjančič, Ciuha, Rotar, Mohorič, Vesel). Mlade nade, prihodnost slovenskega futsala so prikazali zelo všečno igro polno priložnosti in šele izkušena ekipa Avtoservis Mivšek (Ručna, Hozjan, Sovdat, P. Čujec, Kavčič, Kos, Krivec) jim je v osmini finala zaprla pot z rezultatom 3:1 do še odmevnejšega rezultata. So pa pod imenom Gostilna pri Kapcu ti mladi igralci prejeli nagrado za najbolj fair ekipo tega turnirja.

Da je bilo vse tako kot se za futsal tekmo spodobi sta skrbela izkušena sodnika Dejan Nikolič in Darko Bobar.

Naziv najboljšega strelca je pripadel Andreju Kavki, ki je dosegel kar 7 zadetkov v eni sami tekmi, ko je gradbeništvo DRS izločilo ekipo Redsev v osmini z rezultatom 10:2.

Naziv najboljši vratar turnirja si je z obrambami prislužil vratar drugo uvrščenih Dolenjcev Matej Babnik.

MVP turnirja oziroma najboljši igralec je postal Denis Totoškovič, ki je ponovno v svojem stilu poskrbel za kar nekaj atraktivnih potez.

Ko potegnemo črto pod turnirjem z zagotovostjo ugotovimo, da si je glede na odzive obiskovalcev ekipa organizatorjev na čelu z Boštjanom Erčuljem zopet prislužila vse čestitke in komaj čakamo kaj nam bo ekipa pripravila na naslednjem že okroglem 15. turnirju naslednje leto, ki počasi ampak sigurno postaja mesto »prijazno« temu atraktivnemu športu. Naša pričakovanja in apetiti so se povečali in verjamemo, da nas bo ekipa pozitivno presenetila tudi naslednjič. Do začetka nove sezone Siliko futsal kluba jeseni na parketu Slomška se od vas poslavljamo s futsal pozdravom »ajmo turnir!!!«

Avtor: Aleš Sečnik
Foto: Robi Kramperšek

 REZULTATI:
ČETRTFINALE
GRADBENIŠTVO DRS - AM - DE 0:0 (1:3)P
GOST. PRI KOLOVRATU - A JE TO AVTOEL. AND. 0:3
AVTOS. MIVŠEK - BAR CODE - WELS 0:2
PIVOVARNA RESSEL - ŠD MLINŠE 0:0(1:2)P

POLFINALE
AM - DE - A JE TO AVTOEL. AND. 3:3(3:4)P
BAR CODE - WELS - ŠD MLINŠE 6:0

ZA TRETJE MESTO
AM - DE -ŠD MLINŠE1:2

FINALE
A JE TO AVTOEL. AND. -BAR CODE - WELS 1:3

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI:
NAJ IGRALEC: Denis Totoškovič (BAR CODE – WELS)
NAJ VRATAR: Matej Babnik (A je to avtoelektrika Andolšek)
NAJ STRELEC: Andrej Kavka (Gradbeništvo DRS)

POSTAVE NAJ EKIP:
BAR CODE – WELS: Klemen Duščak, Rok Mordej, Aleš Marot, Matej Fideršek, Alen Fetič, Denis Totoškovič, Damir Puškar, Mile Simeunović
A je to avtoelektrika Andolšek:
Babnik, Andolšek, Žnidaršič, Babič, Ilič, Strnad, Đorđević Lazar, Čož, Štepec, Vidic, Klinc, Marolt
ŠD Mlinše: 
Dolinšek, Lipovšek, Močnik Guna, Mezek, Jerman, Gorišek, Ceglar, Vozelj, Kralj Jakob in Urban, Kvartič, Ržišnik
AM – DE: Nejc Berzelak, Blaž Končan, Aljaž Končan, Nejc Kunc, Alen Muratagič, Benjamin Tušar, Teo Turk, Nermin Hasanbegovič
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .