Penali osrečili SM (dream) TEAM

Objavljeno : 18.12.2019
  • SM team osvojil 20. Makoterjev memorial
  • Tekma

Odlične ekipe in izjemno izenačeni dvoboji so zaznamovali jubilejni, 20. Makoterjev memorial v Ljutomeru. Veliki finale med ptujskim RC Trcko in SM Teamom je razveselilo slednje šele po 10. seriji penalov, 3. mesto so si na enak način pristreljali Kozli proti srbskemu Smederevu. Slednji so imeli naj strelca (Ramadani), zmagovalci pa igralca (Čeh). Naj vratar Miha Pšajd (RC Trcko)

Poročilo organizatorjev: TRETJE LETO PRVO MESTO ZA SM TEAM

 Že 20. leto zapored je KMN Meteorplast organiziral turnir v futsalu oz. malem nogometu v spomin preminulega prvega predsednika kluba Janka Makoterja. V dvorani ŠIC Ljutomer se je merilo 18 ekip iz Hrvaške, Srbije in Slovenije, tretje leto zapored pa je slavila ekipa SM team Ljutomer. SM team je zmagal osmič v zadnjih desetih izvedbah tega izredno močnega turnirja, na katerem vsako leto nastopijo tudi številni futsal reprezentanti.

Po odigranem predtekmovanju v šestih skupinah, iz vsake sta se dve najboljši uvrstili v izločilne dvoboje, so bili v četrtfinalu doseženi naslednji rezultati:
RC Trcko Ptuj – Avtovleka Ščavničar Nunska graba 1:1 (4:3 po kazenskih strelih), Meteorplast mladi – Smederevo Srbija 1:3, Klet Ljutomer – Kozli Koper 1 : 3, SM team Ljutomer – Trgovina Aqua Murska Sobota 3:2.

V  polfinalu je RC Trcko po streljanju kazenskih strelov s 3 : 1 (1 : 1) premagal Smederevo, SM team pa je bil s 3 : 2 boljši od Kozlov.
Tekma za tretje mesto ni bila odigrana, saj sta se ekipi dogovorili za izvajanje kazenskih strelov. Uspešnejši so bili Kozli, ki so slavili s 4 : 3.

V velikem finalu je SM team že vodil s 3 : 1. V končnici so borbeni Ptujčani prišli do izenačenja. Zmagovalca so tako odločili kazenski streli. Potrebnih je bilo kar deset serij, SM team pa je slavil z 12 : 11.

Tekst in foto: KMN Meteorplast

KONČNI VRSTNI RED NAJ EKIP:
1.SM TEAM
2. RC Trcko
3. Kozli
4. Smederevo

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI:

NAJ IGRALEC: Žiga Čeh (SM Team),
NAJ VRATAR: Miha Pšajd (RC Trcko)
NAJ STRELEC: Elvis Ramadani (Smederevo) s sedmimi zadetki.

Pokal za FAIR PLAY so dobili mladi igralci Meteorplasta, ki so bili tudi najmlajša ekipa na turnirju.

 Postava zmagovalne ekipe SM TEAM: Alen Mordej, Alen Fetić, Denis Totošković, Žiga Čeh, Teo Turk, Aleš Marot in Milivoje Simeunović.
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .