Priporočamo turnir

Mehano trade zasluženo osvojil Dražgoše

Objavljeno : 15.05.2023
  • Mehano trade osvojil Dražgoše
  • Turnir Dražgoše

Tradicionalni turnir v Dražgošah je postregel z odličnimi predstavami izenačenih ekip. To je bilo očitno tudi na finalni tekmi, katero je odločilo šele streljanje penalov, kjer je naj vratar turnirja, Indir Murić, snel odločilni penal igralcem Pile teama. 3. mesto je pripadlo ekipi Ko te šiša, naziv naj igralca pa članu zmagovalcev - Alu Mahiču.

Mehano trade zasluženo osvojil turnir v Dražgošah 2023

Letošnji turnir, sicer osemindvajseti po vrsti, ni bil čisto ˝prvomajski˝ saj je potekal v nedeljo, 7. maja. Turnir smo izpeljali po dveh letih premora, tako so igralci futsala prvič preizkusili naše, v jeseni leta 2021 prenovljeno igrišče, organizatorji pa po dolgih letih nismo zardevali, ko je pogovor nanesel na igralno površino. Turnirja se je udeležilo 9 ekip. Kot je že tradicija, je vsaj del minil v dežju, le da nas je tokrat samo na hitro prešla krajša ploha. Večina turnirja je torej minila v suhem vremenu in so številni gledalci lahko uživali v kakovostnem in atraktivnem futsalu.

Ekipe smo razdelili v dve skupini, prvouvrščeni sta si zagotovili mesto v polfinalu. Kljub temu, da je na turnirju nastopilo samo 9 ekip je bila kakovost le-teh na visokem nivoju. Skozi celoten turnir smo  torej spremljali  zanimive in napete dvoboje, kjer nobena od ekip ni močno izstopala po kakovosti. V skupini A je največ prikazala ekipa Pile team in osvojila prvo mesto; edini točki ji je sicer odščipnila domača ekipa Vikingov. Drugo mesto je osvojila ekipa Kokos, odločilna je bila zmaga proti ekipi Fenstermont. V skupini B so bili dvoboji še bolj tesni kot v skupini A. Po pričakovanjih je prvo mesto osvojila ekipa Mehanotrade, so se pa zato morali zelo potruditi. Drugo mesto je pripadlo ekipi Ko te šiša, odločilna je bila zmaga v tesni tekmi proti FC Ševlje z 1:0. Tako smo dobili polfinalna para Pile team : Ko te šiša in Mehano trade : Kokos.

V prvem polfinalu med Pile team in Ko te šiša smo gledali taktično predstavo, kjer nobena od ekip ni želela preveč tvegati. Tako smo v prvem polčasu videli nekaj polpriložnosti na obeh straneh, nihče pa ni resneje ogrozil nasprotnega gola. Enaka zgodba se je nadaljevala v začetku drugega polčasa, nato pa je ekipa Ko te šiša izkoristila eno redkih napak Pile Team in preko Jasmina Dindića povedla. Odgovor njihovih nasprotnikov je bil silovit, že v naslednjem napadu je Žak Obid izid ponovno poravnal. Sledilo je nekaj priložnosti na obeh straneh, a se izid do konca tekme ni več spremenil in tako so o potniku v finale odločili streli s šestih metrov.  V četrti seriji strelov je najprej Benjamin Tušar za Pile team premagal Nika Plestenjaka, nato pa je Anej Kmetič zadel prečko in tako so prvi finaslisti postali igralci ekipe Pile team.

Drugi polfinale med ekipama Mehanotrade in Kokos ni bil tako taktičen, priložnosti sta imeli obe ekipi, je pa imela prva vseskozi pobudo v igri. Za pogumno igro so bili nagrajeni v začetku drugega polčasa, ko je zadel Anže Pucihar. Kokos je nato poizkušal tudi z igralcem-vratarjem v polju, a jim ni uspelo poravnati rezultata - še več - ob koncu tekme je v protinapadu zadel Al Mahič in tako potrdil nastop svoje ekipe v finalu.

V streljanju šestmetrovk za tretje mesto, je Nik Plestenjak v tretji seriji ubranil strel in tako je tretje mesto osvojila ekipa Ko te šiša.

Sledilo je še sklepno dejanje turnirja, ki ga je nestrpno pričakovalo lepo število gledalcev. Lahko bi rekli, da so se v finalu srečale izkušnje proti mladostni zagnanosti. Na eni strani Pile team z vratarjem Nebojšo Fajfaričem, ki zagotovo spada med prvih pet igralcev po številu nastopov na turnirju v Dražgošah, v polju pa igro vodijo brata Laharnar in Benjamin Tušar. Na drugi strani jih je pričakala Ekipa Mehanotrade sestavljena iz mladih igralcev iz okolice Grosuplja, večinoma sicer igralcev ˝velikega nogometa˝, ki jim iz vrat poveljuje Indir Murić in je na turnirju do finala verjetno pokazala največ. Obetali smo si zanimiv finale poln atraktivnih potez in nismo se zmotili. Mehano trade je pritisnil od začetka tekme in bil podjetnejši, kljub temu pa so imeli svoje priložnosti tudi njihovi nasprotniki. Vseeno so bili pri zaključkih bolj zbrani prvi in so z goloma Ala Mahiča in Nedima Šumarja na odmor odšli s prednostjo 2:0. Zdelo se je, da je finale odločen. A ekipa Pile team je imela drugačne načrte. V igro so že od začetka drugega polčasa poslali igralca-vratarja Aljaža Laharnarja in takoj je bilo opaziti, da imajo njihovi nasprotniki težave z branjenjem proti tovrstnemu načinu igre. Dolgo časa so Grosupeljčani vseeno dobro odbijali napade, a v 8. minuti je Aleks Tožanič izid znižal na 2:1. V vrsti nasprotnikov je bilo čutiti nervozo, ki je slabi dve minuti pred koncem botrovala zadetku Blaža Laharnarja. Za popoln preobrat jim je zmanjkalo časa, čeprav je njihov zmagoviti zadetek visel v zraku. Sledile so šestmetrovke. Najprej sta za Pile team zadela Blaž Laharnar in Matej Tušar, za Mehanotrade pa Blaž Šparovec in Al Mahič. Nato sta odgovornost na svoja pleča prevzela Benjamin Tušar za Pile team in Nedim Šumar za Mehanotrade. Zadela sta vsak po trikrat, nato pa je bil Šumar uspešen, strel Tušarja pa je ubranil Indir Murić in ekipi Mehanotrade prinesel zmago na turnirju.

INDIR MURIČ si je s to obrambo prislužil tudi naziv najboljšega vratarja na turnirju, čeprav je bila izbira za organizatorje težka, saj po našem mnenju nihče od vratarjev ni preveč izstopal skozi celoten turnir, a smo bili na koncu enotni pri svoji odločitvi. Najboljši igralec turnirja je postal AL MAHIČ iz ekipe Mehanotrade.

Turnir je minil brez večjih incidentov v prijateljskem vzdušju. Žal je prišlo do (verjetno) ene hujše poškodbe kolena in na tem mestu želimo Dejanu vso srečo pri okrevanju in da se kmalu spet vidimo na kakšnem turnirju.

Turnir je bil prvi v seriji treh turnirjev za pokal Selške doline v futsalu, sledita še turnirja na Bukovici (21. maj) in v Železnikih (17. junij). Skupni zmagovalci prejmejo lepo dodatno denarno nagrado in velik prehodni pokal. Na tem mestu se vsi organizatorji zahvaljujemo Občini Železniki, ki je finančno podprla to serijo turnirjev in Javnemu Zavodu Ratitovec, ki je zagotovil prehodni pokal.

Na koncu se Športno društvo Dražgoše zahvaljuje vsem ekipam, ki so prišle na turnir in prikazale lepe predstave. Turnir je bil lepa reklama za futsal in upamo, da smo navdušili kakšnega mladostnika za ukvarjanje s tem športom. Opažamo namreč, da se, vsaj v naši dolini, vse manj mladostnikov po šestnajstem letu ukvarja s športom - izjema ni niti futsal. Lepo vabljeni tudi na preostala turnirja v seriji, že zdaj pa naj velja tudi povabilo na naš turnir v naslednjem letu.

POLFINALE:
Pile team - Ko te šiša 1:1
Mehanotrade - Kokos 2:0           

PENALI ZA 3. MESTO:
Kokos - Ko te šiša 2:3

FINALE:
Pile team - Mehanotrade 2:2 (5:6)

NAJBOLJŠI IGRALEC: Al Mahič – Mehanotrade

NAJBOLJŠI VRATAR: Indir Murić – Mehanotrade

Vse ekipe na turnirju: Fenstermont, FC Ševlje, Kokos, Ko te šiša, Lubadarji, Mehanotrade, Pile team, Sorški, Vikingi

Mehanotrade: Indir Murić (V), Al Mahič, Anže Šparovec, Anže Pucihar, Domen Klančnik, Luka Škerlj, Nedim Šumar

Pile team: Nebojša Fajfarič, Aljaž Laharnar, Blaž Laharnar, Aleks Tožanič, Benjamin Tušar, Matej Tušar, Žak Obid

Ko te šiša: Nik Plestenjak, Amir Beganović, Kemo Hamulić, Jasmin Dindić, Marko Šarković, Anej Kmetič, , Sifet Lidjan

Kokos: Gregor Bernik (V), Matija Nosan, Domen Torkar, Bine Bernik, Ožbej Lauko, Andraž Rant, Musa Medvedovski, Matic Volčič

Prispevek in foto: Klemen Lušina/ŠD DražgošeNaključni turnirji

Turnir 4+1 Vrhpolje

23. Sandijev memorial 2024

Turnir Podgorci

Turnir v Miklavžu pri Ormožu


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .