FC Ševlje osvojile Bukovico

Objavljeno : 15.06.2023
  • Turnir Bukovica 2023

Drugi turnir v seriji Za pokal Selške doline v Bukovici, je po finalni zmagi s 3-1 proti ekipi Ko te šiša, pripadel fantom iz FC Ševlje. Slednji so imeli v svojih vrstah naj vratarja (Miha Thaler) in strelca (Marko Mohorič). Mehanotrade je z boljšim izvajanjem penalov osvojil 3.mesto in je vodilni v skupnem seštevku tekmovanja Selške doline.  

POROČILO ORGANIZATORJEV:

Letošnji, že 11., turnir v malem nogometu na Bukovici je osvojila ekipa FC Ševlje, sestavljena iz fantov iz Ševelj in Železnikov. Na turnirju je bilo prijavljenih 16 ekip, zaradi lažje izvedbe pa nismo sprejeli več ekip. Kljub padavinam v tednu pred turnirjem smo se organizatorji nadejali lepega vremena, kar se je na srečo tudi uresničilo.

Ekipe smo razdelili v štiri skupine po štiri. Iz vsake skupine sta napredovali najboljši dve ekipi. V skupini A so se pomerile ekipe Mobilarena Panna, Avtojolli, Azurna obala in Pohane šnite. Ekipa Mobilarena Panna je z odlično igro in tremi zmagami osvojila prvo mesto v skupini, pri čemer velja omeniti, da so prav oni osvojili tudi prejšnji turnir na Bukovici. Drugo mesto je pripadlo ekipi Avtojolli, ki je zabeležila dve zmagi in en poraz.

V skupini B so se odvili obračuni med ekipami Mehanotrade, Aston Birra, Lubadarji in Vikingi. Ekipa Mehanotrade je tesno osvojila prvo mesto v skupini, medtem ko je drugo mesto po izenačenih dvobojih pripadlo ekipi Vikingi.

Skupino C so zaznamovali obračuni med ekipami Pile team, Francon dream team, ŠD Lenart Luša in Mikos team. Ekipa Mikos team je blestela in osvojila prvo mesto v skupini, medtem ko je drugo mesto pripadlo ekipi Pile team.

Skupina D je bila polna razburljivih obračunov med ekipami Ko te šiša, Hugo, Sorški in FC Ševlje. Ekipa Ko te šiša je v tej skupini osvojila prvo mesto, medtem ko je drugo mesto zasedla ekipa FC Ševlje.

Po četrfinalnih obračunih sta se začeli polfinalni tekmi. V prvi sta se pomerili ekipi FC Ševlje in Mehanotrade. FC Ševlje so povedli z goloma Andreja Mohoriča in Marka Mohoriča, nato pa je ekipa Mehanotrade znižala rezultat na 2:1. V drugi polfinalni tekmi med ekipama Avtojolli in Ko te šiša je slednja hitro povedla, a Avtojolli je v naslednji minuti izenačil. Nato je Ko te šiša dosegla še dva zadetka za vodstvo 3:1, Avtojolli pa je uspela znižati na 3:2. V zaključku je po trdi borbi fantov Avtojolli ekipa Ko te šiša dosegla še en gol na prazna vrata in zmagala s 4:2.

V tekmi za tretje mesto je ekipa Mehanotrade premagala Avtojolli v streljanju šestmetrovk.

V finalu se je ekipa FC Ševlje pomerila z ekipo Ko te šiša. FC Ševlje je povedla z golom Marka Mohoriča v prvi minuti, nato pa je Anže Česen povišal vodstvo na 2:0. Ekipa FC Ševlje je nadaljevala z odlično igro in rezultat povišala na 3:0. Ko te šiša je uspela doseči častni zadetek, vendar je FC Ševlje zmagala s skupnim rezultatom 3:1 in tako osvojila turnir Bukovica 2023.

Na turnirju smo spremljali tudi izbor najboljšega strelca in najboljšega vratarja od izločilnih dvobojev naprej. Nagrado za najboljšega strelca je prejel Marko Mohorič, ki je dosegel največ zadetkov. Miha Thaler pa je bil izbran za najboljšega vratarja.

Turnir je bil drugi v seriji treh turnirjev za pokal Selške doline v futsalu. Skupni zmagovalci bodo prejeli lepo dodatno denarno nagrado in velik prehodni pokal. Zahvaljujemo se Občini Železniki, ki je finančno podprla to serijo turnirjev, ter Javnemu Zavodu Ratitovec, ki je zagotovil prehodni pokal.

Na koncu se Športno društvo Lubadarji zahvaljuje vsem ekipam, ki so sodelovale na turnirju in prikazale lepe predstave. Prav tako se zahvaljujemo vsem sponzorjem, ki so podprli organizacijo turnirja ter nam omogočili izvedbo na še višjem nivoju. Vabljeni ste tudi na zadnji turnir v tej seriji, kjer bo v ospredju ekipa Mehanotrade, ki vodi na skupni lestvici po dveh turnirjih. Ekipe Ko Te Šiša, FC Ševlje, Pile Team in Mikos Team pa so prav tako visoko uvrščene in imajo možnost prevzeti vodstvo ter osvojiti pokal Selške doline.

Veselimo se ponovnega srečanja na 12. turnirju v malem nogometu na Bukovici naslednje leto!

 

ČETRTFINALE:
Mobilarena Panna – Mehanotrade 1:1* (po penalih)
AvtoJolli -Vikingi 1*:1 (po penalih)
FC Ševlje – Mikos team 4:1
Pile team – Ko te šiša 0:2

POLFINALE:
Mehanotrade – FC Ševlje 1:2
Avto Jolli – Ko te šiša 2:4

PENALI ZA 3. MESTO
Avto Jolli – Mehanotrade 2:3

FINALE
FC Ševlje – Ko te šiša 3:1
NAJBOLJŠI STRELEC: Marko Mohorič – FC Ševlje
NAJBOLJŠI VRATAR: Miha Thaler – FC Ševlje

Sodelujoče ekipe: Mobilarena Panna, Avtojolli, Azurna obala, Pohane šnite, Mehanotrade, Aston Birra, Lubadarji, Vikingi, Pile team, Francon dream team, ŠD Lenart Luša, Mikos team, Ko Te Šiša, Hugo, Sorški, FC Ševlje
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .