Ambrož najboljši v Vrhpolju

Objavljeno : 13.06.2023
  • Ambrož team osvojil Vrhpolje
  • Naj peterka v Vrhpolju

Tradicionalni turnir v Vrhpolju je postregel z rekordnim številom ekip, izenačenimi obračuni in finalno zmago ekipe Ambrož team, ki sta jo prinesla naj igralec (Uroš Đurić) in strelec (Tod Ciuha). Veselja jima ni mogel preprečiti niti naj vratar Vojislav Visiljević iz drugouvrščene ekipe Ljiljani. Tretje mesto je osvojila ajdovska ekipa Dimnikarstvo Zec pred domačim Vrhpoljem.

POROČILO ORGANIZATORJEV:

Športno društvo Vrhpolje je v petek 9. in v soboto 10. junija 2023 organiziralo že 14. Binetov memorial, katerega se je letos udeležilo 24 ekip - rekord zadnjih petih let. Na prvi dan tekmovanja smo organizatorji imeli srečo z vremenom, saj je turnir potekal v prav prijetnem ozračju za igranje futsala, kar je razveselilo sodelujoče ter obenem privabilo izjemno število gledalcev.  V soboto nam je od začetka turnirja vse do izločilnih bojev dež pošteno zagodel,  vendar se je potem razjasnilo in razmere za igranje so se izbol,šale in vztrajale vse do konca turnirja.  

V obeh tekmovalni dneh smo organizatorji razdelili ekipe v štiri skupine po tri ekipe kjer so v osmino finala napredovali prvo in drugo uvrščene ekipe v skupinah. V petek so bile tako že odigrane prve štiri tekme osmine finala, kjer so v četrtfinale napredovale ekipe Izoplac, Dimnikarstvo Zec, Viole ter rekorderji po številu naslovov v Vrhpolju ekipa Soccerossov.
Sobotno popoldne je minil v znamenju dežja in neviht a igralci se niso predali in so se vneto borili za vstopnico v osmino finala. V izenačenih dvobojih so več  futsal znanja prikazale ekipe Vrhpolje, Ovi bar, Ambrož team ter Lilijani, ki so se veselili nastopa v četrtfinalu.
V prvem četrtfinalu, ki se je začel malo čez 20.00, ko se je vreme že umirilo in igrišče posušilo, smo spremljali dvoboj domačih ekip Izoplaca in Vrhpolja v katerem so slavili slednji z rezultatom 0:3. V drugem četrtfinalu sta se pomerili ekipi Dimnikarstvo Zec in Ovi bar. Po razburljivi tekmi, kjer ni manjkalo ostrine in vrhunskih potez igralcev,  je potnika v polfinale odločila loterija streljanja 6-metrovk, ki je osrečila ekipo iz Ajdovščine. Sledila je tekma med Violami in ekipo Ambrož team kjer so slednji z rutinsko igro z vratarjem v polju brez večjih težav zmagali z rezultatom 0:3. Nato pa je sledilo zadnje četrtfinale kjer so v pravi goliadi igralci ekipe Liljani nadigrali Soccerose  z rezultatom 6:1.  

Sledila je prva polfinalna tekma, ki je po prikazanemu za mnoge bilo finale pred finalom med domačo ekipo Vrhpolja in prvimi favoriti turnirja Ambrož team. V fantastični tekmi, kjer ni manjkalo borbe, dobrih potez ter rezultatskih preobratov, so vlogo favorita upravičili Vrhničani, ki so slavili po izvajanju 6-metrovk, saj se je redni del končal z rezultatom 2:2.
Drugi polfnalni obračun med ekipama Dimnikarstvo Zec in Liljani je kljub rezultatu 0:0 bil izjemno zanimiv, saj je tekmo zaznamvala borbenost in požrtvovalnost obeh ekip.V zaključku in streljanju 6-metrovk so bili uspešnejši igralci ekipe Liljani.
Veliki finale med ekipama Ambrož team in Lilijani so v izenačeni tekmi z zadetkom naj strelca turnirja Toda Ciuhe slavili reprezentančni igralci ekipe Ambrož team, ki so tako prvič slavili v Vrhpolju.
Nagrado za najboljšega igralca turnirja je prejel Uroš Đurič iz zmagovalne ekipe Ambrož team, najboljši vratar turnirja je postal Vojislav Visiljevič (Lilijani), največ zadetkov pa je prispeval Tod Ciuha prav tako iz zmagovalne ekipe. V naj peterko turnirja sta se uvrstila še najboljši domači igralec Sebastjan Jamšek ter Dušan Ignjatovič iz ekipe Dimnikarstvo Zec.

Pokal šanka so preprečljivo osvojili igralci Izoplaca. V tekmovanju v ciljanju pršuta pa je že drugič zapored slavil domači snajper Aleksander Bratina.

V Športnem društvu Vrhpolje smo z letošnjim turnirjem nadvse zadovoljni, saj se je na turnir prijavilo veliko število ekip, ki so bile letos res kvalitetne in tako po mnenju velike večine sodelujočih turnir pozicionirale med najmočnejše na Primorskem. V društvu si želimo, da bi turnir tudi v prihodnje ostal sinonim za odličen futsal, veliko število gledalcev in dobro vzdušje. Za letos pa se vsem ekipam zahvaljujemo za udeležbo, sodnikom za korektno sojenje, vsem sponzorjem za pomoč pri izvedbi, , velikemu številu gledalcev za obisk ter vsem ostalim, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi prireditve. Vidimo se zopet junija prihodnje leto.

REZULTATI:

ČETRTFINALE:
Izoplac : Vrhpolje  0:3 (0:2)

Jamšek 0:1, Bratina 0:2, Rednak 0:3

Dimnikarstvo Zec : Ovi bar 1:1 (1:0)
Perhavec 1:0, Marolt 1:1 * Po kazenskih strelih napredovali Dimnikarstvo Zec

Viole : Ambrož team 0:3 (0:2)
Janež 0:1, Vesel 0:2, Ciuha 0:3

Socceross : Lilijani 1:6 (0:4)
Mehič 0:1, Osani 0:2, Jusufi 0:3, Jusufi 0:4, Markovič 1:4, Dubinovič 1:5, Tucič 1:6

POLFINALE:
Vrhpolje : Ambrož team 2:2 (1:1)

Vesel 0:1, Rednak 1:1, Sluga K. 1:2, Trdin 2:2* Po kazenskih strelih napredovali Ambrož team

Dimnikarstvo Zec : Lilijani 0:0 (0:0)
*Po kazenskih strelih napredovali Lilijani

Za 3. Mesto zmaga po penalih za Dimnikarstvo Zec

FINALE:
Ambrož team : Lilijani

Ciuha 1:0

NAJ POSAMEZNIKI:
Naj vratar : Vojislav Visiljević (Lilijani)
Naj Igralec : Uroš Đurić (Ambrož team)
Naj strelec : Tod Ciuha (Ambrož team)

NAJ PETERKA:
Vojislav Visiljevič (Lilijani)
Uroš Đurič (Ambrož team)
Tod Ciuha (Ambrož team
Sebastjan Jamšek (Vrhpolje)
Dušan Ignjatovič (Dimnikarstvo Zec)

KONČNI VRSTNI RED:
1. Mesto : Ambrož team / Vrhnika
2. Mesto : Lilijani / Novo Mesto/Izola
3. Mesto : Dimnikarstvo Zec / Ajdovščina
4. Mesto : Vrhpolje / Vrhpolje

POSTAVE NAJ EKIP:
Ambrož team: Nejc Berzelak, Jure Suban, Tod Ciuha, Gašper Trdin, Žan Janež, Max Vesel, Uroš Đurič
Lilijani: Vojislav Visiljevič, Meho Tucič, Nisvet Mehič, Amer Orkič, Medis Dušič, Salmin Jusufi,
Edvin Muratovič, Elvir Dubinovič, Behram Osmani, Amer Brkić
Dimnikarstvo Zec: Davor Pejakič, Emir Zec, Amir Zec, Denis Bijelkič, Dušan Ignjatovič, Amel Džuzdanovič, Admir Čosič, Žiga Perhave
Vrhpolje: Luka Bajc, Klemen Sluga, Rok Rednak, Sebastjan Jamšek, Aleksander Bratina, Jure Kandare, Rok Lavrenčič

Poročilo: ŠD Vrhpolje
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .