Priporočamo turnir

CAR-ski turnir in praznik športa v Vitomarcih

Objavljeno : 23.06.2021
  • Zmagovalci 20. Sandijevega memoriala Car mont
  • Naj Peterka Turnirja
  • Finale

Praznični malonogometni teden v Vitomarcih je veliki zaključek z ognjemetom in atraktivnim članskim finalom doživel minulo soboto. Pred številno publiko in konkurenci 24ih ekip je s 3-1 slavila ekipa Car mont z igralci KMN Dobovec (Postružin naj igralec in Matošević naj strelec) proti Baru pod cerkvico z naj vratarjem Nikom Plestenjakom. Tretji Virtuozi, 4. pa ŠD Selan.

Spremljali smo bogat športni program, v katerem se je v 6 tekmovalnih dnevih zvrstilo preko 88 ekip in obilica ljubiteljev športa  

Letošnji nogometni praznik v Vitomarcih je bil odlično obiskan, ob upoštevanju veljavnih ukrepov je vse teklo gladko. Na treh igriščih je bilo na delu skupaj 88 ekip v vseh kategorijah. Turnir, ki ga klub malega nogometa Vitomarci prireja v spomin na preminulega igralca kluba Toš Sandija je letos obeležil tudi spomin na prvega predsednika kluba Jožeta Bračka. Glede na udeležbo zelo znanih igralcev, aktualnih in bivših državnih reprezentantov in ekip je bil pravi praznik Slovenskega malega nogometa. Pester večdnevni program, je ponudil veliko odličnih tekem, bilo je obilo spremljevalnega dogajanja, ognjemet, zabave in dobre volje.

Otvoritveno tekmo so odigrali domači veterani proti veteranski ekipi NK Mura iz Murske sobote . Na osrednjem dnevu v soboto 19.6.2021 nas je obiskala olimpijska plamenica , kar je še posebej popestrilo program.  

Dogodek so domačini zaključili zmagoslavno, v nedeljo 20.junija s podelitvijo pokalov najboljšim v veteranski ligi Slovenskih goric, kjer je naslov prvakov osvojila domača ekipa Vitomarci Car mont. Liga , ki je bila letos polna znanih imen, (Pavlovič, Čeh Nastja in Aleš, Žnuderl, Golob,  Jolič, Mitrakovič, Šnofl, Karič, Rusmir …) , je bilo osrednjo nogometno tekmovanje te pomladi v širšem prostoru.

Člani prvaki MP CAR MONT 

Gledalci so spremljali zanimive tekme, največ znanja pa sta pokazali Bar Pod Cerkvico in »Slovensko Hrvaški  dream team« MP Car mont, ki sta se pomerila v finalu. Tako je ekipi MP Car Mont uspelo obraniti krono izpred dveh let in pod istim imenom tretjič osvojiti tudi enega izmed prestižnejših turnirjev v Sloveniji.  Zmagovalci so imeli največ dela v četrfinalu proti odlični ekipi gostilne pri Ovinku, za katero tekmo smo bili prisotni enotnega mnenja, da je bilo finale pred finalom. Na drugi strani se je mlada ekipa Bar pod Cerkvico iz tekme tekmo dvigovala, v četrtfinalu preko Juršincev srečno na penale in potem prepričljiveje proti ŠD Selan vse do finala, kjer pa je bila zvezdniška ekipa Car mont premočna z rezultatom 3-1. Tretje mesto so osvojili Virtuozi, četrto pa ŠD Selan. 

Vse tekme so sodili  priznani malonogometni sodniki Uroš Hozjan, Iztok Milošič, Gorazd Kodrič in Dušan Turk.

Naj igralec Hrvaški reprezentant Kristijan Postružin

V najboljšo peterko turnirja so bili izbrani vratar turnirja Nik Plestenjak (Bar pod Cerkvico), največ zadetkov je dosegel Vedran Matošević (Car mont), naj igralec pa je postal Postružin Kristijan, ki prihaja prav tako iz vrst ekipe Car mont. V peterki turnirja sta še Tomas Pihler (Virtuozi) in Jaka Vajda (ŠD Ekosen). Vsi našteti so prejeli lepe pokale in bogate praktične nagrade.

Prijatelji Car mont in Klateži iz Celja med veterani

Med veterani v konkurenci 35 plus smo videli 5 ekip. Kategorija nad 45 let v konkurenci 3 ekip so bili najboljši igralci KMN Klateži iz Celja (Adrinjek, Adamič, Brečko…), pod vodstvom legendarnega Boro Simiča - Šabca. V zelo kvalitetnem turnirju veteranov (35 plus)  smo videli na igrišču največja nogometna imena in obilico nekdanjih reprezentantov v futsalu in nogometu.  V dresu zmagovalcev  ekipe Prijatelji (Šnofl, Rusmir, Mitrakovič, Jolič, Golob, Marot…)  je blestel Joviša Kraljevič, ki je postav MVP turnirja, drugo mesto so osvojili igralci ekipe  Andiamo, (Nastja in Aleš Čeh, Murat, Arsič), tretje pa lanskoletni zmagovalci, slaščičarna Jasmina iz Svetega Jurija ob Ščavnici.

Mladinci in otroci

V mladinski konkurenci do 19 let so bili najprepričljivejši igralci Pizzerije ANDIAMO , ki so v finalu ugnali domačo ekipo KMN Vitomarci. Zmago v kategoriji U15 so dosegli igralci ekipe Hasta La vista, U13 Hiša Daril Ptuj, U11 KMN domači mladi upi KMN Vitomarci , pod taktirko trenerja Danilota Pučka, U9 pa ekipa ŠD Juršinci Junior. Videli smo tudi revijalno tekmo predšolskih otrok, kateri so poželi največ aplavza…

Vitomarci na prestolu

V kategoriji med zaselki občine so največ nogometnega znanja pokazali ekipi Vitomarcev graba, Drbetincev  in Hvaletincev. V finalu so bili najboljši Vitomarčani in se povzpeli na tako želeni vrh.

REZULTATI MALI NOGOMET ČLANI

ČETRTRFINALE:

ŠD Juršinci -Jagoda všečka :  Bar pod Cerkvico 0:0 (1:3)
Tatto studio roknroll :  ŠD Selan 3:3 (0:2)
Gostilna pri Ovinku: Car mont 1: 2
Vitomarci : Virtuozi 0:1

POLFINALE:
Bar pod Cerkvico: ŠD Selan 0 : 2
Car mont :Virtuozi 4 :0

Za 3.mesto je zmagala ekipa Virtuozi proti ekipi ŠD Selan 2:0. 

FINALE:
Car mont : Bar pod cerkvico Kapela 3:1

Postave najboljših ekip:

MP Car mont : Puškar Damir, Mordej Rok, Matoševič Vedran, Turk Teo, Postružin Kristijan, Cesarec Niko

Bar pod Cerkvico Kapela: Tod Ciuha, Nik Plestenjak, Rok Železnik, Tobija Kavčič, Blaž Končan, Tadej Kavčič, Jure Suban, Žan Janež.

Virtuozi Destrnik.: Kevin Caf, Thomas Pihler, David Pauko,Davor Fleten, Somin Krajnc, Nejc Rober,Tomotej Kotnik, Rok Rednak, Mitja Gašparič.

ŠD Selan: Alen Plajnšek, Žan Planjšek, Miha Pšajd, Gregor Cafuta, Robert Kurež, Jaka Vajda, Jaka Mesarič.

Vse sodelujoče ekipe: Svarej, Podpeka.si, Andiamo, Tatto studio roknroll, Gostilna pri Ovinku, ŠD Moškajnci, Vitomarci mladi,Vitomarci, Bar 10 Voličina, Kavarna Prunk, Robotehnika,Jablance,Virtuozi Destrnik,   ŠD Juršinci - Jagoda všečka, Car mont, ŠD Selan, Bar po Cerkvico, Bar Kleopatra, Tekoma Marguč, Mark Metal, AM AA Mont, KMN Majolka, Pizzerija pri Mici, Nasvet . 


REZULTATI OSTALE KATEGORIJE

Predšolski otroci:
(2 ekipi) Vitomarci zeleni, Vitomarci modri

U9
 (4 ekipe) Vitomarci, Juršinci Junior, NK Grajena, NK Cerkvenjak
1.mesto: Juršinci Junior

U11
(3 ekipe) Vitomarci, Juršinci junior, NK Drava Ptuj
1.mesto: KMN Vitomarci

U13
(4 ekipe) KMN Dobovec, KMN Vitomarci, Hiša daril Ptuj, NK Podvinci
1.mesto: KMN Hiša daril Ptuj

U15
(4 ekipe) FC Hasta La Vista, KMN Trnovska vas, Vitomarci Atrio, Trava
1.mesto:  FC Hasta La Vista

Mladinci U19 (11 ekip) Dionis Ljutomer, KMN Sveta Trojica, Andiamo, Vita Špindler, Vitomarci, Apartma Jelenček, Artio print& dizajn, NK Cirkovce, FC Homec, Trava, Kletna temperatura.
1.mesto: Pizzerija Andiamo Ptuj

Veterani 35 plus (5 ekip) Prijatelji Car mont, slaščičarna Jasmina , Vitomarci, Ježi, Andiamo Ptuj .
1.mesto: Prijatelji Car mont
Naj igralec med veterani: Joviša Kraljevič - Car mont .

Veterani 45 plus (3 ekip3) KMN Domino, KMN Mizarstvo Širovnik -Voličina, Klateži Celje .
1.mesto: Klateži Celje

V sklopu turnirja je bilo odigrano  pokalno tekmovanje  DMN Lenart lige in izpeljan zaključek nogometne šole KMN Vitomarci.

Na koncu lahko rečemo le, letvice so postavljene visoko, iskrena hvala vsem ekipam, nastopajočim, sponzorjem , podpornikom županji ga. Darji Vudler Berlak.

Letošnji festival Vitomarškega nogometa bo ostal v lepem spominu kot največji in najprestižnejši doslej.

Poročilo pripravil: Darko Rojs
Foto: Marko Vindiš

  • Utrinek


Priporočamo turnir
Naključni turnirji

 RINOR Berginc

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .