Priporočamo turnir

Laharnar zaznamoval jubilej na Lomu

Objavljeno : 09.09.2019
  • Mehanika Jereb osvojila Lom

Že 30. turnir atraktivnega, 3+1, sistema, na Kanalskem Lomu se je udeležilo 19 ekip z mnogimi zvenečimi imeni. Zasluženo je slavila ekipa Mehanike Jereb na krilih naj strelca in igralca obenem – Blaža Laharnarja. Drugo mesto je šlo na Šebrelje, saj je Texas z naj vratarjem, Luko Polakom, po penalih prek četrt in polfinala prišel do finala, kjer je le klonil 1-3.

POROČILO ORGANIZATORJEV: Že 30. tradicionalni turnir v Lom privabil kar 19 ekip

Kmn Sola Lom je tudi letos organiziralo malonogometni turnir po sitemu 3+1. Potekal je v petek 30.8 ter soboto 31.8. Letos je bil turnir jubilejen, saj ga prirejamo že 30 let zapored. Poleg nogometa pa je bilo poskrbljeno za veliko dodatnega dogajanja s kolesom sreče ter tekmovanjem za pokal šanka, vsi obiskovalci pa so lahko okusili tudi odojka izpod rok domačih mojstrov ter se po turnirju zabavali z DJ Nikkijem. 

Na turnir se je prijavilo 19 ekip, ki so bile razdeljene v šest skupin. V petek so zaigrale samo štiri ekipe iz skupine A, v nadaljevanje pa so se  uvrstili ekipi Melinki in Mehanika Jereb. 

Ostale ekipe so bile razdeljene v pet skupin po tri, iz katerih so v četrtfinale napredovale prvouvrščene ekipe ter ena najboljša druga. Največ so pokazale ekipe ŠD Otalež, Beli gumb, Sola Lom, Texas Šebrelje, Bar Albinca in Tequilla, ki se je v izločilne boje uvrstila kot najboljša 2. ekipa.

V nadaljevanju smo spremljali izjemne tekme. Prvi četrtfinale med ŠD Otalež in fanti iz ekipe Beli gumb je postregel z veliko zadetki. Na koncu je je bil z 6:4 boljši Beli gumb.  V drugem četrtfinalu je domača ekipa Sola Lom, klub dobri igri in bučni spodbudi s tribun le remizirala proti Texas Šebrelje, po streljanju 6-metrovk pa morala priznati premoč ekipi s cerkljanskega. Tudi naslednji četrtfinale med Melinki, za katerega je igrala legenda slovenskega futsala Benjamin Melink, in Bar Albinca je bila napeta do zadnjega sodnikovega žvižga, zmage in uvrstitve v polfinale pa so se veselili slednji. Bilo je 1:2. V zadnjem dvoboju za uvrstitev med dobitnike pokalov sta se pomerili ekipi Mehanike Jereb in mlada zasedba Tequille, ki je morala predvsem po zaslugi hat-tricka Blaža Laharnarja priznati premoč nasprotnikom. Semafor je ob koncu kazal rezultat 6:2.

V prvem polfinalu so se pomerili ekipi Texas Šebrelje in Bar Albinca. Borbena tekma se je končala z izidom 2:2 in spet so sledili kazenski streli, kjer se je bolj izkazala ekipa iz Šebrelj in se uvrstila v veliki finale. Tekma med Mehaniko Jereb In Belim gumbom se je končala z 3:1.

Sledili so penali za 3.mesto. Tu so bili bolj natančni igralci iz ekipe Beli gumb in Bar Albinco premagali z 2:0.

Veliki finale je postregel z odlično in požrtvovalno igro obeh ekip, a je ekipi Texasa nekoliko zmanjkalo goriva in so kljub izjemnim obrambam naj vratarja Luke Polaka z 1:3 izgubili proti Mehaniki Jereb, kjer je prevladoval naj strelec in igralec Blaž Laharnar.

Tekom turnirja je bilo vzdušje odlično. Za to pa so v največji meri zaslužni zmagovalci v tekmovanju za pokal šanka - ekipa Golaso iz Dolenje Trebuše.

Za konec še zahvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali k izvedbi turnirja. Vsem ekipam za udeležbo, sponzorjem, ki so poskrbeli za super nagrade, ter vsem navijačem, ki ste športno navijali. Se vidimo prihodnje leto.

Tekst in foto:  Janez Žbogar in KMN Sola Loma

REZULTATI
ČETRFINALE:
ŠD Otalež : Beli Gumb                        4 : 6
Sola Lom : Texas Šebrelje                  1 : 1 (1 : 3)
Melinki : Bar Albinca                          1 : 2
Mehanika Jereb : Tequilla                 6 : 2

POLFINALE:
Texas Šebrelje : Bar Albinca              2 : 2 (2 : 1)
Beli Gumb : Mehanika Jereb              1 : 3

ZA 3. MESTO
Beli Gumb : Bar Albinca                     2 : 0

FINALE
Texas Šebrelje : Mehanika Jereb       1 : 3

KONČNI VRSTNI RED
1.Mehanika Jereb
2.Texas Šebrelje
3.Beli Gumb
4.Bar  Albinca
5.Tequilla
6.Sola Lom
7.ŠD Otalež
8.Melinki

 NAJ POSAMEZNIKI
NAJ IGRALEC: Blaž Laharnar (Mehanika Jereb)
NAJ STRELEC: Blaž Laharnar (Mehanika Jereb)
NAJ VRATAR: Luka Polak (Texas Šebrelje)

 POSTAVE NAJ EKIP
Mehanika Jereb: Aljaž Laharnar, Blaž Laharnar, Jurij Kikelj, Matej Bevk, Klemen Kuštrin, Nejc Rejc
Texas Šebrelje: Luka Polak, Dejan Klemenčič, Jaka Lapanja, Urban Velikonja, Matic Močnik
Beli Gumb: Klemen Sluga, Erik Ipavec, Aleksander Bratina, Matjaž Trkman
Bar Albinca: Nejc Rupnik, Martin Žbogar, Nejc Kovačič, Vanč Florjančič, Žak Obid
Naključni turnirji

Turnir 4+1 Vrhpolje

23. Sandijev memorial 2024

Turnir Podgorci

Turnir v Miklavžu pri Ormožu


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .