Priporočamo turnir

Na Ekosen turnirju skavti za reprezentanco

Objavljeno : 15.09.2021
  • Zmagovalna ekipa, Ekosen direktor Aleš Babič in Viki Rep organizator

V nedeljo, 12.9.2021 je potekal prvi malonogometni turnir na umetni travi EKOSEN OPEN v organizaciji podjetja EKOSEN in Slovenske malonogometne zveze, katere predstavnika na turnirju sta sondirala tudi potencialne reprezentante za svetovno prvenstvo v Mehiki 2022. V zelo močni konkurenci je finale s 3-1 pripadlo ekipi Avto Rajh proti Fidebu.

Sam Ekosen turnir je bil zamišljen tudi kot promocija za ŠTAJERSKO LIGO EKOSEN, ki se bo začela letos v zimskem času. Videli smo zelo kvaliteten turnir na katerem je nastopilo 8 ekip, ki so bile razdeljene v 2 skupini po 4.

Skupina A: NK Kapela Ekosen, Vamar Tezno, Zmajevi in ŠD Selan.

Skupina B: NK Ekosen, Fidebo, Avto Rajh – Videm in Okrepčevalnica Sabina.

Sam turnir sta si ogledala tudi predsednik Slovenske malonogometne zveze Peter Pust in vodja Lige ENA Simon Detellbach, ki je omenil da je njun obisk med drugim namenjen tudi ogledu potencialnih reprezentantov Slovenije za udeležbo na Socca World Cup na otoku Cozumel v Mehiki v mesecu aprilu naslednje leto. O sami Ligi ENA je dejal da zaradi negotovih časov v zvezi z organizacijo in izvajanjem rekreativnih tekmovanj neprestano razmišljajo, kako bi jih učinkovito izpeljali. Dejstvo je, da tako lige ENA kot lige Kodeljevo verjetno ne bodo mogli organizirati in odigrati v takšni obliki, kot smo bili vajeni. Zato se vodstvo zveze čedalje bolj nagiba k turnirski obliki tekmovanj, ki bi jih izpeljali v jesenskem in spomladanskem delu v večih terminih.

Glede na vse prikazane igre smo lahko pričakovali izjemen polfinale in finale, ki je še presegel pričakovanja in postregel s fantastično igro in izenačenostjo. Temu pritiče tudi, da smo oba finalista dobili šele po izvajanju kazenskih strelov. Pokale sta najboljšim podelila direktor podjetja Ekosen Aleš Babič in predstavnik SMZ-ja Viki Rep.

REZULTATI:

POLFINALE:   
Vamar Tezno : Fidebo  4:4 (0:2)
Avto Rajh - Videm : ŠD Selan 2:2 (2:1)

Za 3. mesto:  
Vamar Tezno : ŠD Selan 3:8

FINALE:
Fidebo : Avto Rajh - Videm    1:3
 

POSTAVE NAJ EKIP

1.mesto AVTO RAJH – VIDEM: Gašper Gmajnar, Luka Kolar Robnik, Matej Breznik, Nejc Jager, Nejc Rober, Nik Fasfald, David Lugonjič in Nejc Brusar.

2.mesto: FIDEBO: Tadi Trajkovski, Urban Senekovič, Miha Šilec, Patrik Kolar Robnik, Matevž Verhovšek, Blaž Roškar, Manuel Vajs in Vito Miloševič.

3.mesto: ŠD SELAN: Žiga Dogina, Alen Plajnšek, Jaka Vajda, Marko Šegula, Žiga Zupanič, Gregor Cafuta, Žan Plajnšek, Matic Kmetec in Žiga Zdovc.

4.mesto: VAMAR TEZNO: Aldin Beganović, Indir Krličević, Ahmet Hibić, Elmin Đzelalić, Evelin Gaši, Almir Sulić, Amer Šišić, Mirzet Kukić, Belmin Vihrić in Šefik Salkuhić 

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI TURNIRJA

NAJ VRATAR: Gašper Gmajnar (Avto Rajh – Videm)

NAJ STRELEC: Patrik Kolar Robnik (Fidebo)

NAJ IGRALEC: Amer Šišić (Vamar Tezno)

 

Prispevek: Viki rep in EkosenNaključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .