Obilić obranil naslov v Smledniku

Objavljeno : 07.09.2018
  • Turnir Smlednik arena
  • FC Obilić zmagovalec v Smledniku

Tretjo Smlednik areno so organizatorji navkljub deževnemu vremenu uspešno spravili pod streho. Na igrišču so največ pokazali igralci FC Obilića, ki so v finalu s petardo odpravili Avto AR-TA in ponovili lanski uspeh. V svojih vrstah so imeli tudi naj strelca (Nejc Kunc), naj vratar je član drugouvrščenih Asim Tuše, igralec pa Mersudin Bešić.

POROČILO ORGANIZATORJEV:
Igralci FC Obilića se v Smledniku več kot očitno počutijo zelo dobro, saj so uspeli obraniti naslov prvaka in prehodni pokal!

V soboto, 1.9.2018 se je v Smledniku odvijal tradicionalni futsal turnir - FC Smlednik Arena #3. Kljub slabemu vremenu, na katerega žal nimamo vpliva, je bilo prijavljenih kar 12 ekip, prišlo pa jih je 10. Ekipe so bile razporejene v štiri skupine po 3, v četrtfinale pa sta napredovali najboljši 2.

V četrtfinalu so se kar tri od štirih tekem končale po streljanju penalov, kar priča o zelo izenačenem turnirju, le v finalu smo videli malce bolj enostranski rezultat, kar pa ni pomenilo enostranske igre oz. prometa, saj so igralci FC Obilića šele v zadnjih minutah strli odpor Gradbeništva Selvedin in jim v zadnjih nekaj minutah zabili kar 3 zadetke.

Povzetek ČETRTFINALNIH tekem:

Četrtfinale med obema ekipama Smlednika je bilo razburljivo od samega začetka, saj so se priložnosti vrstile ena za drugo, vendar so gledalci videli le dva zadetka, po enega na vsaki strani, potnika v polfinale pa so odločili kazenski streli.

Gradbeništvo Selvedin se je moralo kar precej namučiti proti še eni domači ekipi FC Bjes, katero so prav tako premagali oz. bolje rečeno izločili šele po penalih.

Mosta Mafija je igrala v prvi grupi, po kateri so odšli domov in se na žalost niso več vrnili, FC Obilić pa je s pridom izkoristil avtomatsko zmago, saj so tako lahko počivali in varčevali z močmi.

Najbolj razburljiva in napeta tekma pa je bila prav gotovo med Panna-o in Avto AR-TA-o, na kateri so ob lepih priložnostih in veliko tehničnega znanja, manjkali le zadetki. AR-TA prav tako napredovala šele po penalih.

Povzetek POLFINALNIH tekem:

V prvem polfinalu si je FC Smlednik #1 ustvaril obilico lepih priložnosti, vendar niti ene niso izkoristili. V drugem polčasu se je domačim fantom poznalo da so že malce utrujeni, zaradi česar so tudi prejeli edini zadetek na tekmi in posledično izpadli. Tokrat je obveljal star slovenski pregovor, "Kdor ne da, dobi." :)

V drugem polfinalu pa je bilo prav tako zelo razburljivo. Večji del srečanja sta bili ekipi previdni, nekaj minut pred koncem, pri rezultatu 1-1 pa je FC Obilić začel igrati z vratarjem, kar se jim je na koncu obrestovalo, za 2-1 so zadeli tik pred koncem obračuna in tako z malce tvegano igro le prišli do zasluženega finala.

Za trejte mesto (penali):

Za tretje mesto sta se udarila FC Smlednik #1 in Avto AR-TA, slednji pa so še drugič zapored (po četrtfinalu proti Panna-i) odnesli celo kožo in slavili končno tretje mesto.

Povzetek finalne tekme:

Finale se je začelo zelo previdno in počasi, iz minute v minuto pa so igralci FC Obilića postajali agresivnejši in posledično tudi nevarnejši. Na polčas so odšli z minimalno prednostjo, vendar so jo povečali takoj po odmoru. Nato so se že malce izmučeni igralci Gradbeništva Selvedin še bolj odprli, pritiskali, bili nevarni, vendar je vratar Obilića - Marko Đeković preprosto zaklenil svoja vrata. Kot rečeno, do konca srečanja so igralci Obilića zadeli še trikrat čez celotno igrišče oz. iz hitrih protinapadov in tako z najvišjim rezultatom dneva na najlepši možen način zaključili turnir v Smledniku.

Na koncu bi se rad še 1x zahvalil vsem igralcem, obiskovalcem in pa tudi seveda vsem zvestim sponzorjem! Brez vseh vas turnir nebi bil enak! HVALA!

Prispevek in foto: Andraž Klevže

REZULTATI:
ČETRTFINALE:
FC Smlednik - FC Smlednik #1 1-1 (4-5 pen.)

Gradbeništvo Selvedin - FC Bjes 2-2 (4-2 pen.)
Moste Mafija - FC Obilić 0-3 (b.b.)
Panna - Avto AR-TA 1-1 (7-8 pen.)

POLFINALE:
FC Smlendik #1 - Gradbeništvo Selvedin 0-1

FC Obilić - Avto AR-TA 2-1

Za 3. mesto (penali):
FC Smlednik #1 - Avto AR-TA 2-3

FINALE:
Gradbeništvo Selvedin - FC Obilić 0-5

KONČNI VRSTNI RED:
1. mesto: FC Obilić
2. mesto: Gradbeništvo Selvedin
3. mesto: Avto AR-TA
4. mesto: FC Smlednik #1

NAJ POSAMEZNIKI:
Naj igralec: MERSUDIN BEŠIČ
Naj strelec: NEJC KUNC
Naj vratar: ASIM TUŠE

POSTAVE NAJ EKIP:
FC Obilić:
Marko Đekovič, Dragan Petrovič, Nejc Kunc, Nejc Berzelak, Blaž Končan, Kemo Hamulić, Andrej Kavka
Gradbeništvo Selvedin: Šarić Selvedin, Said Hamulić, Senaid Macanović, Mersudin Bešič, Stanišič Siniša, Asmir Bećić, Zijad Ilmič
Avto AR-TA: Ademir Zahirović Ademir, Emir Ljubljankič, Siniša Brkič, Adis Jukić, Asim Tuše Omerovič, Davor Ninić, Anel Mujkić, Armin Livadić
FC Smlednik #1: Luka Djurašević, Andraž Strojan, Grega Prosen, Tomaž Zajc, Jon Simič, Robi Strmčnik, Dejan Čirić, Jaša Valenčič
RINOR Berginc


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .