Priporočamo turnir

Penali odločili v Breginju

Objavljeno : 04.09.2019
  • Texas je osvojil Breginj
  • Nagrade najboljšim

V »kotarski« prestolnici, Breginju, so organizatorji na 11. turnirju nagrado za zmagovalce podelili debitantom na turnirju – ekipi Texasa, ki je po zaslugi naj vratarja, Luke Polaka, v finalu presenetljivo ugnala favorizirano Mlekarnco Zuride, kateri ni pomagal niti naj igralec turnirja, Žan Koren. Tretji so bili Še bl žejni, četrti Kotarji. Nejc Žagar pa naj strelec.

POROČILO ORGANIZATORJEV:
Pod streho smo pospravili še enajsti zaporedni turnir v Breginju. Če smo prav natančni, tokrat strehe oz. šotorov nismo potrebovali, saj se nam je za razliko od prejšnjih dveh izvedb turnirja tokrat nasmehnila sreča z vremenom. Razen kratke sobotne plohe je vreme zdržalo, spremljali pa smo lahko napete in v veliko primerih izenačene tekme.

Drugič zapored smo se odločili za izvedbo turnirja v petek in soboto (23. in 24. avgusta). Za red na igrišču sta še tretje leto zapored skrbela licencirana sodnika, za fotografiranje je poskrbel Igor Baloh, obdržali pa smo tudi zanimivo dopolnitev - spremljanje rezultatov in statistike v živo prek spletne strani http://sdbreginjskikot-live.eu/ (delo Erika Tonklija).

Vsako leto se trudimo, da bi ekipam in obiskovalcem ponudili nekaj novega - poleg zdaj že dobro utečenih srečelova in šacanja je bilo letos dobro poskrbljeno tudi za najmlajše obiskovalce prireditve. Na razpolago je bila sladkorna pena, veliko veselja pa sta prinesli dve napihljivi igrali. Idejo in sredstva za najem so prispevali mladi breginjski pustovi.

Na letošnji turnir se je prijavilo trinajst ekip. Razporedili smo jih v tri skupine s po tremi ekipami in eno skupino, kjer so bile zbrane štiri ekipe. V soboto je nato sledila odpoved ene od ekip (na srečo v skupini s štirimi). Iz vsake skupine sta napredovali dve najboljši ekipi.

V petek se je v boj za prvi dve polfinalni mesti podalo šest ekip. Že na drugi tekmi smo lahko spremljali ponovitev lanskega finala med Kotarji in Žejnimi. Boljši so tokrat bili Kotarji, ki so si na zadnji tekmi proti Deponji priborili prvo mesto v skupini, lanskoletni zmagovalci pa so že po dveh tekmah končali turnir. Skupino B so prepričljivo (gol razlika 11:0) dobili Še bl žejni, drugo mesto so si z zmago proti novoustanovljeni ekipi Br Br priborili domačini (Bela Nadiža). Kotarji so z njimi v prvem četrtfinalnem dvoboju gladko opravili (10:1), drugega so s 3:1 proti Deponji dobili Še bl žejni.

V soboto popoldan se je turnir nadaljeval. V skupini C je prepričljivo do prvega mesta prišla ekipa Sola Lom, drugo mesto je z visoko zmago nad Črno lükjo osvojila Žaga. V skupini D so z dvema zmagama na prvem mestu končali Mlekarnca Zuride, drugo mesto je pripadlo Texasu. Lanski polfinalisti Tik tak so se morali posloviti že po skupinskem delu. Tretji četrtfinalni dvoboj med novinci na našem turnirju, ekipama Solo Lom in Texasom, so dobili slednji z rezultatom 0:2, v zadnjem četrtfinalu pa je z visoko zmago nad Žago napredovala ekipa Mlekarnca Zuride (1:4).

V polfinalu smo spremljali dve napeti in izenačeni tekmi. Texas je z 2:1 izločil Kotarje, Mlekarnca Zuride pa z 1:0 Še bl žejne. Za tretje mesto so se izvajale šestmetrovke (4:2 za Še bl žejne). Te so na koncu ponovno odločale tudi o končnem zmagovalcu. Texas je v finalu povedel in prednost držal do samega zaključka tekme, Mlekarnci Zuride pa je uspelo izenačiti tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom. Dramatično je bilo tudi izvajanje šestmetrovk, ki so dale zmagovalca šele po deveti seriji! Z obrambo se je izkazal vratar Texasa, njegov soigralec pa je kasneje z uspešno izvedenim strelom poskrbel za zmago.

Texas si je tako na prvem nastopu v Breginju zagotovil največji pokal in večerjo za vso ekipo, v njihovo last vsaj za eno leto prehaja tudi prehodni pokal. Iz vrst zmagovalcev prihaja letošnji najboljši vratar turnirja (Luka Polak). Nagrado za najboljšega strelca je s šestimi zadetki na turnirju (kar pet v mreži Črne lükje) prejel Nejc Žagar (Žaga), najboljši igralec turnirja pa je postal igralec Mlekarnce Zuride Žan Koren.

Kot vedno smo podelili plato piva za najbolj oddaljeno ekipo, kjer brez konkurence že vrsto let vlada FD Črna lükja iz Štajerske. Polovične nagrade je bila deležna tudi ekipa Br Br, sestavljena iz domačih fantov in Brkincev.

Radi bi se zahvalili vsem ekipam za udeležbo in športno igro. Hvala seveda tudi vsem obiskovalcem, sodnikom, sponzorjem, donatorjem in članom društva, ki so s svojim delom omogočili uspešno izvedbo turnirja.

Še enkrat - vse ekipe in statistiko letošnjega turnirja najdete na povezavi http://sdbreginjskikot-live.eu/

Poročilo in foto: ŠD Breginjski kot

REZULTATI:

ČETRTFINALE:
KOTARJI 10:1 BELA NADIŽA
Robi Gašperut 3, Simon Marcola 3, Simon Čebokli 2, Klavdij Ivančič, Kristjan Ivančič; Patrik Ivančič
ŠE BL ŽEJNI 3:1 DEPONJA
Tomaž Ivančič, Žan Kravanja, Jaka Sovdat; Klemen Ivančič
SOLA LOM 0:2 TEXAS
Klemen Kuštrin, Žak Obid
MLEKARNCA ZURIDE 4:1 ŽAGA
Gašper Konavec 2, Žan Koren 2; Nejc Žagar

POLFINALE:
KOTARJI 1:2 TEXAS

Aleš Gašperut; Nejc Kovačič 2
ŠE BL ŽEJNI 0:1 MLEKARNCA ZURIDE
Žan Koren

Za tretje mesto (streljanje penalov):
KOTARJI : ŠE BL ŽEJNI
(2:4 po penalih)

FINALE:
TEXAS 1:1 MLEKARNCA ZURIDE (9:8
po penalih)

Dejan Klemenčič; Dani Vulikić

KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1. mesto TEXAS
2. mesto MLEKARNCA ZURIDE
3. mesto ŠE BL ŽEJNI
4. mesto KOTARJI

Najbolj oddaljena ekipa (plato piva): FD ČRNA LÜKJA

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI:
NAJBOLJŠI IGRALEC:
ŽAN KOREN – Mlekarnca Zuride

NAJBOLJŠI VRATAR: LUKA POLAK – Texas
NAJBOLJŠI STRELEC: NEJC ŽAGAR - Žaga (6 golov)

SEZNAM IGRALCEV PO EKIPAH
BELA NADIŽA
: Srečko Gašperut, Patrik Ivančič, Andrej Lavrenčič, Nejc Lenkič, Marko Marcola, Timotej Sošič, Peter Terlikar, Luka Thaler

BR BR: Darko Josić, Erik Ludvik, Vladimir Mihalič, Hazim Muminović, Martin Novak, Salih Skopljak, Boris Tonkli, Erik Tonkli
DEPONJA: Erik Berginc, Klemen Ivančič, Amadej Kanalec, Jure Kravanja, Matjaž Muznik, Jure Uršič, Blaž Volarič
FD ČRNA LÜKJA: Tomaž Golob, Andrej Kukovec, Mirko Kukovec, Matej Peršak, David Vogrin
KOTARJI: Anže Borjančič, Simon Čebokli, Aleš Gašperut, Robi Gašperut, Klavdij Ivančič, Kristjan Ivančič, Sandi Kramar, Marko Lazar, Simon Marcola
MLEKARNCA ZURIDE: Luka Danijelič, Tomaž Gregorčič, Gašper Konavec, Miha Konavec, Žan Koren, Saša Leban, Jaka Skočir, Dani Vulikić, Marko Žuber, Matjaž Žuber
SOLA LOM: Patrik Berginc, Matej Bevk, Borut Levpušček, Denis Levpušček, Luka Rejc, Jure Štrukelj, Janez Žbogar, Martin Žbogar
ŠE BL ŽEJNI: David Brunčič, Rok Hrast, Tomaž Ivančič, Jurij Kikelj, Žan Kravanja, David Lah, Jaka Sovdat
TEXAS: Dejan Klemenčič, Nejc Kovačič, Klemen Kuštrin, Žak Obid, Luka Polak, Rok Slabe
TIK TAK: Jonatan Golja, Matija Jarc, Jaka Leban, Jernej Leban, David Rutar, Peter Rutar, Kevin Torkar
ŽAGA: Žarko Berginc, Niki Ivančič, Amadej Klobučar, Mitja Miklavič, Nejc Žagar, Sebastjan Žagar
ŽEJNI: Blaž Kemper, Matija Koren, Kristjan Mulič, Dejan Pavšič, Patrik Pavšič, Miha Šavli, Lundrim Vishaj
Naključni turnirji

Turnir 4+1 Vrhpolje

23. Sandijev memorial 2024

Turnir Podgorci

Turnir v Miklavžu pri Ormožu


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .