Poletje pripadlo ekipi Varspoj

Objavljeno : 30.07.2017
  • Varspoj zmagovalci turnirja
  • Dres Jana Oblaka

Najvišje stopničke na prenovljenem turnirju Poletje v Cerknem, so se veselili igralci ekipe Varspoj z naj igralcem Nejcom Hozjanom, drugi so bili igralci Simde, tretji SGH Vrhnika z naj vratarjem Nejcom Berzelakom in četrti Bar Novi Svet z naj strelcem Aleksandrom Gorenjcem. Dres s podpisom vratarja slovenske reprezentance in člana Atletika iz Madrida pa je prejel Borut Purgar.

Turnir je potekal je v sklopu festivala Poletje v Cerknem, kjer je bilo poskrbljeno tudi za glasbo in zabavo. Nastopale so zasedbe kot so Big Foot Mama ter Čuki. Na samem turnirju pa se je 12 ekip, razdeljenih v 4 skupine pomerilo za naslov najboljšega. Med osem najboljših ekip so se torej uvrstili: Simda, Sola Lom, Varspoj, BHF, ŠD Otalež, Bar Novi Svet, Malo Mešano Buro Team in SGH Vrhnika.

V četrtfinalu smo spremljali dokaj suverene predstave zmagovalnih ekip. V prvem četrtfinalu je ekipa Simde s po dvema dvema zadetkoma A. Laharnarja in M. Tušarja in enim Kuštrina suvereno premagala ekipo BHF 5:2. Drugo četrtfinale med vrhniško ekipo Malo Mešano Buro Team in škofjeloško Bar Novi Svet so dobili Škofjeločani s štirimi zadetki A. Gorenjca, ki je kasneje tudi postal najboljši strelec turnirja. Tretje četrtfinalno srečanje med domačimi ŠD Otalež in SGH Vrhnika je  pripadlo Vrhničanom z golom B. Tušarja. Zadnje četrtfinale pa je pripadlo ekipama iz okolice Tolmina, Sola Lom in Varspoj. Slednji so tako upravičili vlogo favorita in z dvema zadetkoma Široka in po enim Kosa, P. Čujeca in Hozjana zmagali s 5:0.

Prvo polfinale je bilo tako na sporedu ob 21ih med domačo Simdo in škofjeloškim Bar Novi Svet, za katero sta nastopala tudi Cankar in Gorenjc, člana škofjeloškega Stripya. V izredno borbeni tekmi so nekaj več znanja in spretnosti pokazali igralci Simde, ki so po večini sedanji ali pa bivši igralci tolminskega Puntarja. Za zmago svoje ekipe so po en zadetek prispevali Kuštrin, M. Tušar in Grahelj in tako zmagali z 3:0

Drugo polfinale pa nam je prineslo pravi prvoligaški obračun. Na eni strani mlada ekipa prvoligaša iz Vrhnike Siliko Futsala (prej Zavas) z mladinskima reprezentantoma Berzelakom in Tušarjem ter na drugi strani favoriti turnirja z reprezentantoma Hozjanom in Širokom ter Kosom, P. Čujecom, Hvalo in vratarjem Logarjem. V izredno napetem dvoboju je nekaj več pokazala ekipa Varspoja, ki pa ji od začetka ni uspelo zadeti razpoloženemu Berzelaku, kateri je bil kasneje izbran za najboljšega vratarja turnirja. Štiri minute pred koncem pa je zmedo pred golom izkoristil Širok za končnih 1:0.

Pri strelih iz 6ih metrov za 3. mesto so nekaj več zbranosti pokazali igralci SGH Vrhnike in tako premagali Bar Novi Svet z 2:1.

Težko pričakovano finale je bilo na sporedu nekaj pred 23. uro. Izredno motivirani igralci Simde, ki so hoteli dokazati, da lahko na domačem igrišču premagajo favorite, igralce Varspoja, ki pa so v finalni tekmi nastopili brez menjave, saj si je v polfinalnem obračunu P. Čujec v enem izmed dvobojev poškodoval gleženj. Po informacijah, ki smo jih prejeli kasneje je utrpel zlom gležnja in mu na tem mestu želimo čimprejšnje okrevanje. Po začetnem otipavanju priložnosti na obeh straneh, vendar rezultat ostaja nespremenjen. Nato pa so Kos izkoristil nezbranost obrambe in Varspoj je povedel z 1:0. Na dve razliki je povišal Hvala. Igralci Simde se niso predali, vendar jim ni uspelo zatresti mreže mladinskega reprezentanta Logarja. Mrežo pa je uspelo zatresti še Hozjanu, ki je postavil končnih 3:0 in bil tudi izbran za najboljšega igralca turnirja.

Prispevek in foto: B. Tušar

 REZULTATI:

ČETRTFINALE:
Simda
: BHF  5:2

(2x A. Laharnar, 2x M. Tušar, Kuštrin ; Elvis, Adis)
Malo Mešano Buro Team : Bar Novi Svet  2:4
(Rotar, Černe ; 4x Gorenjc)
ŠD Otalež : SGH Vrhnika  0:1
(B. Tušar)
Sola Lom : Varspoj  0:5 
(2x Širok, Kos, Hozjan, P. Čujec)

 POLFINALE:
Simda
: Bar Novi Svet  3:0 

(Grahelj, M. Tušar, Kuštrin)
Varspoj : SGH Vrhnika  1:0 
(Širok)

 ZA 3. MESTO (penali)
SGH Vrhnika
: Bar Novi Svet  2:1

 FINALE:
Simda : Varspoj  0:3 

(Kos, Hvala, Hozjan) 

KONČNI VRSTNI RED EKIP:
Varspoj
Simda
SGH Vrhnika

Bar Novi Svet
Sola Lom
BHF
ŠD Otalež
Malo Mešano Buro Team 

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI:
Naj igralec: Nejc Hozjan (Varspoj)
Naj vratar: Nejc Berzelak (SGH Vrhnika)
Naj strelec: Aleksander Gorenjc  (Bar Novi Svet)

POSTAVE NAJBOLJŠIH ŠTIRIH EKIP:
Varspoj: Nik Logar, Anže Širok, Nejc Hozjan, Patrik Čujec, Gregor Kos, Aleš Hvala
Simda: Boško Fajfarič, Jurij Kikelj, Klemen Grahelj, Matej Tušar, Aljaž Laharnar, Klemen Kuštrin
SGH Vrhnika: Nejc Berzelak, Benjamin Tušar, Matic Marinč, Elvis Behrič, Matic Rudolf, Mitja Rupnik, Klemen Kunc
Bar Novi Svet: Ico Rakar, Matej Cankar, Aleksander Gorenjc, Bojan Zupanc, I. Ahmedovski, Nejc Krasnik
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .