Soccerossom turnir in šank v Vrhpolju

Objavljeno : 12.06.2017
  • Dream team turnirja Vrhpolje 2017
  • Turnir v Vrhpolju iz zraka

Vrhpolje je gostilo jubilejni, že 10. Binetov memorial, ki ga je zaznamoval zanimiv in nekoliko drugačen sistem tekmovanja. Sosedje iz Vipava so na krilih Mateja Žižmonda (naj igralec) in Danijela Petkovića (naj vratar) zasluženo osvojili turnir. V izenačenem finalu so z golom Čibeja ugnali tolminsko Abewni, z naj strelcem, Tinetom Zornikom. Tretji Žara team pred vrhniško SGH

Športno društvo Vrhpolje je v petek 9. in soboto 10. junija 2017 organiziralo jubilejni 10. Binetov memorial, na katerega se je prijavilo 19 ekip, katere smo organizatorji razdelili v 5 skupin s po tremi in eno skupino s štirimi ekipami. Po lanski smoli z vremenom in posledično odpadlim turnirjem smo letos imeli nekaj sreče, saj je turnir potekal v pravem poletnem ozračju, kar je razveselilo igralce ter številne gledalce ob igrišču.
Organizatorji smo se glede na število prijavljenih ekip odločili za malce drugačen sistem in sicer sta iz vsake izmed šestih skupin napredovali dve najboljši ekipi, ki smo jih potem razvrstili v 4 skupine s po tremi ekipami iz katerih so se v polfinalne obračune uvrstili zmagovalci skupin .
V petek smo tako po zanimivih tekmah v treh skupinah dobili 6 ekip, ki so se uvrstile v sobotni četrtfinalni skupinski del. Iz skupine A so se pričakovano uvrstili ekipi Lokavec in ŠRD Doblar, v skupini B je nekoliko nepričakovano na prvem mestu končala ekipa Stella del nord, ki je z borbeno predstavo premagala favorite turnirja Pumpa bar Ajdovščina (Đukić, Širok, brata Sukanović, Ćosić, Hvala, Vanceta) – slednji so se v nadaljevanje uvrstili kot drugouvrščeni. Iz skupine C pa so si nadaljevanje priigrali ekipa Socceros ter domača ekipa Vrhpolja.
V soboto so se nadaljevali boji v skupinah D, E in F iz katerih so napredovali favoriti, pa čeprav je bilo predvsem v skupin F, v kateri so igrali Abewni, Cruzeiro ter Go team izjemno izenačeno. Iz skupine D so se naprej uvrstili ekipi Vedrana in Ben. Krovstvo kleparstvo, iz skupine E so brez kakršnih težav napredovali SGH Vrhnika kot prva in Žara team kot druga ter iz skupine F Cruzeiro in Abewni.
V prvi četrfinalni skupini so se za mesto v polfinalu borili Lokavec, Vrhpolje, Abewni. Vse tri tekme so bile izjemno izenačene, na koncu pa so največ znanja prikazala ekipa Abewni. V drugi skupini so igralci SGH Vrhnike upravičili vlogo favorita in z dvema zmagama zaneslivo zasedli prvo mesto v skupini. Tretja skupina je bila odločena že pred zadnjo odigrano tekmo saj je ekipa Socceros ugnala najprej ŠRD Doblar in nato še v zelo atraktvni in napeti tekmi Pumpo bar Ajdovščina po streljanju 6 metrovk. V četrti skupini pa se o potniku v polfinale ni vedelo vse do zadnje tekme kjer so igralci Cruzeira morali premagato Žaro team z dvema goloma razlike za napredovanje, a se je Žara team uspešno obranila useh napadov in zasluženo odšla v polfinale.
V prvem polfinalu sta se tako pomerili ekipi Abewni in SGH Vrhnika z igralci iz 1. slovenske futsal lige in 1. lige Telekom Slovenije. Oboji so igrali previdno čez celotno srečanje, priigrali si niso veliko priložnosti zato se je tekma končala z rezultatom 0:0 in so potnika v finale odločile 6 metrovke, kjer so po obrambi Jureta Lipičarja slavili Abewni.
V drugem polfinalu sta se pomerila Socceros ter Žara team. V prvem polčasu si je Žara team prek Jana Žnidarčiča priigrala manjšo prednost, ki pa ni trajala dolgo saj je Goran Marković z lepim strelom matiral vratarja gostov. V nadaljevanju tekme je prav slednji z nespametnim prekrškom v kazenskem prostoru podaril ekipi Socceros 6 metrovko, ki jo je uspešno realiziral Matej Žižmond in postavil končni izid srečanja 2:1 za ekipo Socceros. Kljub temu so bili igralci Žare kaj kmalu boljše volje, saj so po streljanju 6 metrovk premagali SGH Vrhniko in osvojili 3. mesto.

V velikem finalu med Soccerossi in Abewni, ki se je pričel ob 00.30, so bolje začeli Soccerossi in prek kapetana Nejca Čibeja povedli. S srčno igro in nenehnim medsebojnim vzpodbujanjem so disciplinirano igrali v obrambi ter grozili preko hitrih protinapadov po prestreženih podajah. Ekipa Abewni se je pred koncem tekme odločila zaigrati s petimi v polju, a to ni zadostovalo za preobrat. Ekipa Socceros je tako po treh letih zopet osvojila jubilejni 10. Binetov memorial.

Za najboljšega igralca 10. Binetovega memoriala je bil izbran Matej Žižmond iz ekipe Socceros, najboljši strelec je postal Tine Zornik (Abewni), najboljši vratar pa Danijel Petković (Socceross).
Zmagovalec v žongliranju in ciljanju pršuta pa je postal Benjamin Tušar, ki je še enkrat več pokazal svoje tehnično znanje.
Napeto tekmovanje za pokal šanka je bilo odločeno šele v zadnji uri turnirja – tudi tu so se šampionsko odrezali predstavniki zmagovalne ekipe Socceros.

V Športnem društvu Vrhpolje smo zadovoljni, da smo turnir izpeljali brez težav, nanj zopet privabili lepo število kvalitetnih ekip ter množico gledalcev, ki so postali zaščitni znak našega turnirja. Za letos pa se vsem ekipam zahvaljujemo za udeležbo, sodnikom za korektno sojenje, vsem sponzorjem, številnim gledalcem za obisk ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi prireditve. Vidimo se spet drugi vikend v juniju 2018.

Prispevek: Erik Ipavec
Foto: ŠD Vrhpolje

REZULTATI
ČETRTFINALNI SKUPINSKI DEL:

Skupina G
1. Mesto : Abewni
2. Mesto : Vrhpolje
3. Mesto : Lokavec

Skupina H
1. Mesto : SGH Vrhnika
2. Mesto : Vedrana
3. Mesto : Stella del nord

Skupina I
1. Mesto : Socceros
2. Mesto : Pumpa bar Ajdovščina
3. Mesto : ŠRD Doblar

Skupina J
1. Mesto : Žara team
2. Mesto : Ben. krovstvo kleparstvo
3. Mesto : Cruzeiro

POLFINALE:
Abewni : SGH Vrhnika 0:0 (0:0)
(po 6-m zmaga za Abewni 3:2)

Socceros : Žara team 2:1 (1:1)
Strelci : 0-1 Žnidarčič, 1-1 Marković, 2:1 Žižmond M. (6-m)

Za 3. mesto
Žara team : SGH Vrhnika
(po 6-m zmaga za Žara team)

FINALE:
Abewni : Socceros 0:1 (0:1)
Strelci : 0-1 Čibej

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI
Naj vratar: Danjel Petković (Socceros)
Naj igralec: Matej Žižmond (Socceros)
Naj strelec: Tine Zornik (Abewni)

NAJ PETERKA - DREAM TEAM TURNIRJA:
Danjel Petković (Socceros), Matej Žižmond (Socceros), Goran Marković (Socceros), Benjamin Tušar (SGH Vrhnika), Tine Zornik (Abewni)

KONČNI VRSTNI RED EKIP
1. Mesto : Socceros / Vipava
2. Mesto : Abewni / Tolmin
3. Mesto : Žara team / Podbrdo
4. Mesto : SGH Vrhnika / Vrhnika

POSTAVE NAJ EKIP:
Socceros: Danijel Petković, Nejc Čibej, Luka Žižmond, Matej Žižmond, Sebastjan Jamšek, Goran Marković, Bojan Likar in Tadej Čuk
Abewni: Bine Kavčič, Jure Lipičar, Matija Kavčič, Leon Marinič, Žan Koren, Jaka Kolenc in Tine Zornik
Žara team: Dražen Žarić, Gašper Konavec, Teo Božič, Jurij Kikelj, Jan Žnidarčič in Nejc Kovačič
SGH Vrhnika: Nejc Berzelak, Benjamin Tušar, Matic Rudolf, Matic Jereb, Klemen Kunc, Gašper Končan in Elvis Behrić
Vrhpolje: Erik Ipavec, Klemen Sluga, Robert Sluga, Aleksander Bratina, Luka Bajc, Aljaž Smrekar, Ivo Koren Tine Tončič in Luka Tomažič
Vedrana: Anže Nabergoj, Franci Perko, Vili Komel, Jan Štrukel, Žiga Bizjak, Matic Terčon, Jernej Štolfa
Pumpa bar Ajdovščina: Emil Đukič, Sadmir Sukanovič, Asmir Sukanovič, Andrej Vanceta, Admir Čosič, Aleš Hvala, Anže Širok
Ben. krovstvo kleparstvo: Ismet Ataič, Zijad Ilmič, Jasmin Fejzič, Sani Mulahmetovič, Emir Zec, Elvir Keranovič, Elvir Dautovič, Alen Keranovič, Edmir Kerič in Andrej Trubač
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .