Priporočamo turnir

Spotless suveren v Vrhpolju

Objavljeno : 20.05.2022
  • Spotless zmagali v Vrhpolju
  • Dražen Žarić je bil naj igralec

Z odličnimi in borbenimi predstavami si je laskavi naziv naj igralca turnirja prislužil Dražen Žarić, ki je s pomočjo soigralca in naj strelca Ilije Aleksića suvereno osvojil turnir trojk v Vrhpolju. V finalu so v atraktivni tekmi opravili z ekipo Texasa iz Šebrelj. Po kazenskih strelih so tretje mesto osvojili ekipa Paraguas

Športno društvo Vrhpolje je v petek 13. in v soboto 14. maja 2022 organiziralo že 7. malonogometni turnir trojk, katerega se je letos udeležilo 24 ekip. Vreme nam je tokrat bilo malo bolj naklonjeno kot ponavadi, seveda brez dežja tudi tokrat ni šlo a je manjša nevihta le osvežila ozračje, ki je bilo napeto od samega začetka turnirja. Po dvo letnem premoru (covid19) se je pomankanje turnirjev poznalo tudi na gledalcih kateri so se zbrali v lepem številu in bučno navijali za svoje favorite. 

Organizatorji smo ekipe razdelili v 8 skupin po tri. V osmino finala sta se uvrstili po dve najboljši ekipi iz vsake skupine. V petek so po skupinskem delu bile odigrane tudi prve štiri tekme osmine finala iz katerih so v četrtfinale napredovale ekipe Porco piede, Gostilna Istra, Šamrola ter Paraguas. V soboto popoldne so po napetih in izenačenih dvobojev v  četrtfinale napredovale še ekipe: Spotless, Millennium, Fatamorgana in Texas. Konkurenca je bila zares močna, saj se v izločilne boje ni uspelo uvrstiti kar nekaj ekipam, ki so na začetku turnirja sodile med ožji krog favoritov.

 V četrtfinalu, so lahko gledalci videli štiri zelo izenačene tekme saj so se kar tri od štirih odločiile po streljanju kazenskih strelov. Najprej sta se pomerili ekipi Spotless in Gostilna Istra, kjer je v tekmi polni tempa po kazenskih strelih slavila ekipa Spotless. V drugem četrtfinalnem paru je ekipa Millennium priznala premoč Paraguas, ki so bili boljši po kazenskih strelih. Naslednje kazenske strele med ekipama Fatamorgana in domačini Porco Piede je odločila mirna noga Roberta Sluga, ki je domačo ekipo popeljal v polfinale. Kot zadnja pa se je v polfinale uvrstila ekipa Texas, ki je z bravuroznimi obrambami Dejana Klemenčiča s končim rezultatom 2:1 premagalo ekipo Šamrola. Sledila je prva polfinalna tekma med Paraguas in Spotless na kateri so slednji upravičili vlogo favorita in si že po uvodnih minutah z zadetkoma Žariča in Aleksiča priigrali lepo prednost, ki so jo do konca tekme le še povečali in se tako z rezultatom 1:6 kot prvi uvrstili v veliki finale. Druga polfinalna tekme med Porco Piede in Texas se je začela nekoliko zaspano in so ekipe še ocenjevale ena drugo.Odlično vzdušje, ki so ga pričarali tako domači navijači kot tudi navijači Texasa je botrovalo k temu, da se je tekma v drugem polčasu razživela in tik pred koncem smo po napaki domače ekipe videli prvi in odločilni zadetek Jake Lapanja, ki je svojo ekipo popeljal v veliki finale. Pred pričetkom finala so poraženci polfinal streljali kazenske strele, katere so boljše izvajali igralci Paraguasa in tako osvojili tretje mesto. Veliki finale med ekipama Spotless in Texas je zaznamovala zelo atraktivna igra kar je tudi posledično privedlo do velikega števila golov in končenega rezultata 5:2 v korist ekipe Spotless s tremi zadetki je v finalu blestel Matevž Kusterle. Spotless so že drugič (le tokrat pod drugim imenom) slavili v Vrhpolju. Nagrado za najboljšega igralca turnirja je prejel Dražen Žarič, naj strelec pa je postal Ilija Aleksič oba prihajati iz zmagovalne ekipe.

V Športnem društvu Vrhpolje smo z letošnjim turnirjem nadvse zadovoljni, saj se je na turnir zopet prijavilo veliko število ekip. V društvu si želimo, da bi turnir tudi v prihodnje ostal sinonim za odličen futsal, veliko število gledalcev in dobro vzdušje. Za letos pa se vsem ekipam zahvaljujemo za udeležbo, sodnikom za korektno sojenje, vsem sponzorjem, gledalce za obisk ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi prireditve. Vidimo se spet junija ko bo na sporedu 13. Binetov memorial.

    

REZULTATI:
ČETRTFINALE

Spotless : Gostilna Istra  1:1  (1:1)
0:1 Jusufi, 1:1 Žarič.
* pokazenskih strelih napredovala ekipa Spotless

Paraguas : Millennium 0:0 (0:)
* po kazenskih strelih napredovala ekipa Paraguas

Porco Piede : Fatamorgana 0:0  (0:0)
* po kazenskih strelih napredovala ekipa Porco Piede

Šamrola : Texas  1:2  (0:0)
0:1 Kuštrin, 0:2 Kuštrin,  2:1 Tutuš

POLFINALE

Spotless : Paraguas 6:1  (3:1)
0:1 Žarič, 0:2 Aleksič, 1:2 Budihna, 1:3 Žarič, 1:4 Vajukič, 1:5 Aleksič, 1:6 Kusterle

Porco Piede : Texas 0:1  (0:0)
0:1 Lapanja

Za 3. Mesto kazenski streli

Porco Piede : Paraguas  3:2

FINALE

Spotless : Texas  5:2  (2:1)
1:0 Kusterle D., 2:0 Kusterle, 2:1 Kuštrin, 3:1 Kusterle, 3:2 Lapanja, 4:2 Aleksič, 5:2 Vajukič

NAJBOLJŠA POSAMEZNIKA:
Naj igralec :
Dražen Žarić / Spotless

Naj strelec : Ilija Aleksić / Spotless

VRSTNI RED NAJ EKIP

1.mesto: Spotless/Podbrdo
2.mesto: Texas/Šebrelje
3.mesto: Paraguas/Ajdovščina
4.mesto: Porco Piede/Vrhpolje

SEZNAM IGRALCEV NAJ EKIP
Spotless:
Dražen Žarič, Ilija Aleksič, Dobrinko Vajukič, Matevž Kusterle
Texas Šebrelje:
Jaka Lapanja, Klemen Kuštrin, Dejan Klemenčič, Rok Slabe, Urban
Paraguas:
Aljaž Bolko, Sadmir Sukanovič, Kristjan Budihna, Bor Berce
Porco Piede:
Klemen Sluga, Robert Sluga, Aleksander Bratina

Prispevek: Erik Ipavec, ŠD Vrhpolje
Naključni turnirji

 2. Maistrov turnir Kamnik

Veteranski turnir Kamnik 2023

Sandijev memorial 2023

Turnir Vrhpolje 2023


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .