Svinjske tace osvojile Vrhpolje

Objavljeno : 08.05.2017

Ali je psihološka vojna z imenom, ekipi Porco piede prinesla prednost in vnesla zmedo ter strah v vrste nasprotnikov, ne vemo. Gotovo pa je bila pozitivna za njene člane, saj so imeli naj igralca, Roberta Slugo, z zadetkom v zadnjih sekundah finala proti ŠD Otaležu za 3-0 preko Andreja Rijavca, pa tudi naj strelca turnirja. S tretjim mesto so presenetil mladi Toffiesi.

Poročilo organizatorjev:

Športno društvo Vrhpolje je v petek 5. in v soboto 6. maja 2017 organiziralo že 4. malonogometni turnir trojk, na katerem je letos igralo 16 ekip. Vreme nam žal ni bilo tako naklonjeno kot lani, vseeno pa se je ob igrišču zbralo veliko število gledalcev.

Ekipe smo organizatorji razdelili v štiri skupine po štiri ekipe. V četrtfinale sta se uvrstili po dve najboljši ekipi iz vsake skupine. V petek so  napredovale ekipe Porco piede in Durata iz skupine A ter najmlajša ekipa Toffies in DD studio iz skupine B. V soboto popoldne so iz dveh močnih skupin C in D v tekmovanje nadaljevale še ekipe Agandija, ŠD Otalež, Burito loco ter Tehničarji.
Konkurenca je bila zares močna, saj se v četrtfinale ni uspelo uvrstiti lanskoletnim zmagovalcem turnirja ekipi FC Borelas, ki so tudi letos veljali za ene glavnih favoritov. Gledalci, ki so že v zgodnjih popoldanskih urah napolnili prizorišče, so tako imeli kaj videti, saj so ekipe postregle z atraktivnimi potezami.

V četrtfinalu so lahko gledalci videli štiri precej izenačene tekme. Najprej sta se pomerili ekipi DD studio in Porco piede. Slavili so slednji predvsem po zaslugi igre z igralcem več zaradi nespametne poteze in posledično izključitve igralca ekipe DD studio.
V drugem četrtfinalu je bila ekipa Agandija premočna za ekipo Tehničarjev, nakar je sledila napeta tekma med Toffiesi in Durato, kateri so po zaslugi Nejca Mužine prišli do izenačenja. Tekma se je odločila šele po streljanju kazenskih strelov, pri katerih so imeli bolj mirne živce igralci Toffiesa.
Kot zadnja se je v polfinale uvrstila ekipa ŠD Otaleža, ki je premagala Burito loco.

Sledila je prva polfinalna tekma med Porco piede in Agandijo katero je zaznamoval naliv, ki je trajal vse do konca turnirja. Tekma se je končala z rezultatom 0:0 saj sta obe ekipi prikazali vrhunsko predstavo v obrambi. Po streljanju kazenskih strelov je napredovala ekipa Porco piede, z odločilnim zadetkom naj igralca turnirja Roberta Sluge.
V drugem polfinalu je ŠD Otalež upravičil vlogo favorita in v izdihljajih srečanja z zadetkom Damjana Zajca izločila še nekoliko neizkušene Toffiese.

Pred pričetkom finala so poraženci polfinal streljali kazenske strele, pri katerih so bili natančnejši igralci Toffiesa.

Veliki finale med Porco piede in ŠD Otalež so z dobro igro in dvema zadetkoma Andreja Rijavca z rezultatom 3:0 dobili igralci domače ekipe Porco piede, ki so po lanskem drugem mestu letos prvič slavili v Vrhpolju.
Nagrado za najboljšega igralca turnirja je prejel Robert Sluga iz zmagovalne ekipe, nagrado za naj strelec pa Andrej Rijavec prav tako iz domače ekipe.

V Športnem društvu Vrhpolje smo z letošnjim turnirjem nadvse zadovoljni, saj se je na turnir zopet prijavilo zaželeno število ekip. V društvu si želimo, da bi turnir tudi v prihodnje ostal sinonim za odličen futsal, veliko število gledalcev in dobro vzdušje. Za letos pa se vsem ekipam zahvaljujemo za udeležbo, sodnikom za korektno sojenje, vsem sponzorjem, gledalcem za obisk ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi prireditve. Vidimo se spet junija ko bo na sporedu jubilejni 10. Binetov memorial.

REZULTATI:

ČETRTFINALE:
Porco piede : DD studio 2 : 1 (0 : 1)
(0:1 Ferjančič, 1:1 K. Sluga, 1:2 Rijavec) 
Agandija : Tehničarji 2 : 0 (0 : 0)
(1:0 Bric, 2:0 Pelicon)
Toffies : Durata 2 : 2 (1 : 0)
(1:0 Trošt, 2:0 (ag) Makarovič, 2:1 Mužina, 2:2 Mužina; po kazenskih strelih 4:3)
 
ŠD Otalež : Burito Loco 2 : 1 (1 : 0)
(1:0 Zajc, 2:0 Tušar, 2:1 Kodelja) 

POLFINALE:
Porco Piede : Agandija 0 : 0 (0 : 0)
(Zmaga za Porco piede po kazenskih strelih 2:1)
Toffies : ŠD Otalež 0 : 1 (0 : 0)
(0:1 Zajc) 

Za 3. mesto
Toffies : Agandija 2 : 0 (0 : 0)
(Po izvajanju kazenskih strelov)

FINALE:
Porco piede : ŠD Otalež 3 : 0 (1 : 0)
(1:0 K. Sluga, 2:0 Rijavec, 3:0 Rijavec)

KONČNI VRSTNI RED EKIP:
1. Porco piede/Vrhpolje
2. ŠD Otalež/Otalež
3. Toffies/Podraga
4. Agandija/Dornberk

Naj igralec: Rober Sluga (Porco piede)
Naj strelec: Andrej Rijavec (Porco piede) 3 goli

Postave najboljših ekip:

Porco piede: Robert Sluga, Klemen Sluga, Andrej Rijavec
ŠD Otalež: Benjamin Tušar, Damjan Zajc, Blaž Končan
Toffies: Miha Trošt, Erik Krečič, Iztok Sluga, Žan Bešir
Agandija: Andrej Bric, Domen Pelicon, Alen Peršič, Blaž Černic

Prispevek in foto:
ŠD Vrhpolje
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .