Troboj prvoligašev pripadel MT Kolar

Objavljeno : 30.06.2020
  • MT Kolar zmagal v Selih pri Ptuju

Zelo kvaliteten turnir so številni gledalci lahko spremljali na 12. memorialu Matjaža Tominca. Finalni troboj je bil praktično obračun prvoligaških ekip s Ptuja, Vrhnike in Ormoža. Trde, zelo izenačene in do konca napete tekme so na koncu na tron postavile Ptujčane, ki so s finalno zmago in remijem prehiteli ormoški RC Trcko, ter vrhniško Gostilno pri Kranjcu.

POROČILO ORGANIZATORJEV: 12. malonogometni turnir – Memorial Srečka Tominca


V soboto 27.6. je na Selih potekal vsakoletni turnir v malem nogometu, ki ga organizira Športno društvo Selan. Tradicionalni pozno aprilski termin je letos zamenjal poletni zaradi vsem znanih okoliščin. Številni gledalci na Selih so bila priča pravemu nogometnemu spektaklu, saj bila zastopanost ekip izjemno kakovostna. V boj za zmagovalca se je podalo 18 ekip iz celotne Slovenije in tudi Hrvaške. Posebej velja izpostaviti prihod igralcev vrhniškega Silika na čelu z Benjaminom Tušarjem, ki je pred kratkim prestopil k češkemu prvoligašu  AC Sparta Praha.

Tekmovalni del so ekipe pričele v skupinah po tri, iz katerih sta v nadaljnje izločilne boje napredovali po dve ekipi iz vsake skupine. Po dveh krogih izločilnih bojev so v boju za prvaka zasluženo ostale ekipe: Gostilna pri Krajncu, RC Trcko in MT Kolar. Finalni del turnirja je bil sestavljen iz treh tekem, v katerih so se tri najboljše ekipe pomerile po sistemu vsaka z vsako.

REZULTATI FINALA:

Gostilna pri Kranjcu : RC Trcko 0:1 (0:0)

Prva je bila na sporedu tekma ekip Gostilna pri Krajncu iz Vrhnike in RC Trcko. Velik del kadra ekipe RC Trcko so sestavljali igralci KMN Tomaž Šic bar. Izzivalci so prihajali iz Vrhnike, praktično vso ekipo pa so predstavljali igralci prvoligaškega Silika.

Prvi polčas je se je končal z izidom 0:0, obe ekipi pa sta si priigrali, nekaj zrelih priložnosti. V drugem polčasu pa se je zgodil odločilen trenutek srečanja in sicer izključitev Aljaža Končana zaradi drugega rumenega kartona. Ekipa RC Trcka je prednost igralca več izkoristila. Po nevarnem strelu Nika Vajde je Vrhničane še rešila vratnica, v nadaljevanju pa je po udarcu Urbana Senekoviča žoga našla pot v mrežo. Proti koncu srečanja so Vrhničani mrzlično iskali zadetek -enega izmed nevarnih poskusov je izvedel Nikola Jandrič, a tudi njegov strel je vratar Zupanič ubranil. Ostalo je pri minimalni zmagi ekipe RC Trcka do katere so prišli z zelo čvrsto in trdo igro, ki nikakor ni ustrezalo Vrhničanom.

Gostilna pri Kranjcu : MT Kolar 2:2 (0:0)

V drugi tekmi sta se pomerili ekipi Gostilna pri Krajncu in MT Kolar. Sledno so pa sestavljali večinoma igralci FC Hiša daril Ptuj iz 1.SFL. Prvi polčas je minil dokaj mirno, žogo so večino časa imeli v nogah tehnično izjemni Vrhničani, a do izrazitejših priložnosti niso prihajali. V začetnih minutah drugega polčasa so Vrhničani nevarno zapretili, a je vratar Caf dobro posredoval. Takoj zatem pa je povedla ekipa MT Kolar, ki jo je v vodstvo popeljal Pauko. Vratar Berzelak je izjemen tudi v igri v polju, zato so igralci Gostilne pri Krajncu veliko igrali z njim. Izid je poravnal Nikola Jandrić, ki je v gol pospravil odbito žogo po strelu prej omenjenega Berzelaka. Kmalu je ponovno zadel Jandrić po izjemni kombinaciji celotne ekipe, ki si je predtem priigrala še kakšno zrelo priložnost. Sedaj so igralci MT Kolar morali loviti rezultat in to jim je tudi uspelo po zadetku Žana Krajnca, ki je zadel po lepem prodoru in postavil končni izid tekme.

MT Kolar : RC Trcko 2:0 (1:0)

Sledila je zadnja tekma turnirja, ki je odločala o zmagovalcu. MT Kolar je nujno potreboval zmago, medtem ko je Trcku odgovarjal že neodločen rezultat. Kot se je izkazalo v nadaljevanju se je odločilen zadetek srečanja zgodil takoj v uvodu obračuna, ko je za MT Kolar zadel Nejc Rober. Trcko je v preostanku obračuna močno oblegal gol nasprotnikov in veliko časa igral tudi z vratarjem v polju, a ni mogel zadeti. Po hitrem protinapadu je Piher v zaključku tekme le še potrdil zmagovalca obračuna in s tem tudi turnirja na Selih.

Tekst in foto: Alen Plajnšek in ŠD Selan

KONČNI VRSTNI RED EKIP:

1. MT Kolar
2. RC Trcko
3. Gostilna pri Kranjcu

POSTAVE NAJ EKIP:
MT Kolar
: Kevin Caf (V), Thomas Pihler, Žan Krajnc, Aleksander Nedižavec, David Pauko, Timotej       Kotnik, Nejc Rober

RC Trcko: Žiga Zupanič (V), Marko Brest, Urban Goričan, Mitja Gašparič, Niko Vajda, Matevž Kukovec, Urban Senekovič
Gostilna pri Kranjcu: Nejc Berzelak (V), Nikola Jandrić, Aljaž Končan, Benjamin Tušar, Rok Železnik, Maxi Vesel, Maks Rotar, Alan Muratagić

  • RC Trcko
  • Gostilna pri Kranjcu
  • SD Selan
  • SD selanNaključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .